Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
vyklízím byt a mám před sebou kopu igelitových tašek - úplně malé (když si koupíte nějakou dronost) až po střední (klasické igelitky, co prodávají u kasy v obchodě) a pár úplně velkých (když jsem kupovala objemné oblečení - bundy, kozačky nebo větší elektroniku).
Je mi líto jen tak ty tašky vyhodit, máte nějaké tipy?
Jediné, u čeho vím, jak upotřebit, jsou igelitky, co se dávají zdarma u pokladen. Do nich budu dávat plenky, než je hodím do koše.
Díky za nápady, pokud nějaké budete mít.
Malé a střední bych vyhodila, ty velké nechala, my bychom je upotřebili, když dáváme věci na půdu a tak…
No, ale pokud bys chtěla být aspoň trochu eko, tak ty plíny bal do novin, ty přece jen narozdíl od igelitky na skládce rychleji shnijou, kdežto jednorázová plína v igelitu, to musí být ekopohroma
Jinak vyhodit do tříděného odpadu, co s tím ![]()
Kdysi když prodávali mléko v pytlíkách, tak moje máma ty pytlíky od mlíka stříhala na proužky a pletla z toho tašky, ale to by asi z igelitek nešlo.
Příspěvek upraven 09.01.11 v 21:55
Gina108 píše:
No, ale pokud bys chtěla být aspoň trochu eko, tak ty plíny bal do novin, ty přece jen narozdíl od igelitky na skládce rychleji shnijou, kdežto jednorázová plína v igelitu, to musí být ekopohroma
Já mám tašku pověšenou u přebalováku a do něj ty plíny dávám po více kusech, pak se ta plná taška vyhodí do popelnice. Jsem prostě po přebalení líná jít se svým obříkem v náručí až ke koši přes celý byt.
Ale s tím eko hlediskem máš jinak samozřejmě pravdu.
No, ty malé a střední bych využila tak, že bych do nich dávala např. šupky od brambor, tlusté maso, které odřezávám před uvařením, plenky, atd. atd. Ty velké bych si schovala na uskladnění např. oblečení, bot…
Jo tak to jó, já myslela, že chceš balit každou jednotlivě. Já si kdysi kupovala plíny myslím Happy a oni do nich dali navíc 30 minipytlíků jako na extra balení každé použité pleny ![]()
Dala bych je do plastu a několik si nechala stranou na třídění. Ale zas jen na plast. Šlupky a zbytky zeleniny a ovoce dávám rovnou do nádoby na bio odpad, papír do papíru a směsného se snažím mít co nejmíň.
Gina108 píše:
Jo tak to jó, já myslela, že chceš balit každou jednotlivě. Já si kdysi kupovala plíny myslím Happy a oni do nich dali navíc 30 minipytlíků jako na extra balení každé použité pleny
Já mám pocit, že jich tam bylo tak 5 a dala jsem si do nich svačinu. Byly modrý. ![]()
Ahoj. Větší pytlíky používám do koše místo sáčků na smetí, radši dva do sebe, aby se neroztrhly. Když mám hodně igelitek a sáčků a fakt už se mi nechce je skladovat, tak házím do tříděného odpadu. Nějakou pěknější igelitku vždy nosím s sebou v kabelce a pak se hodí když nakupuju, jednu mám v kočárku a několik v kufru auta. To je pak fajn, když se třeba roztrhne tesco taška (což se stává dost často) ![]()
Klasický igelitky co dávají třeba v tescu, ty šustivý, nebo v albertu jsou za korunu, tak ty používáme na čištění koček a potkanů. Hážeme do nich kočkolit. Kolikrát jsou děravý, takže dám 2 až 3 do sebe.
Zbylé igelitky, ty pevnější, velký nechávám a skladuju do nich oblečení po malým, ty menší pár jich nechám a zbytek vyhazuju do plastů.
Pokud se budeš stěhovat, tak se ti určitě hodí na přepravu nějakých věcí.
Tak ty malý bych vyhodila do plastů, ty větší bych nechala jako pytlíky do koše a nebo na ty pleny a ty velký na uskladnění oblečení nebo na další plast a pak vše vyhodit.
Taky bych to nechala na další plastový odpad. Ty malé nevím, třeba na banán na cestu, kdyby se rozmačkal, ať nezašpiní vnitřek tašky ![]()
Velké bych použila místo pytle na odpadky. Nebo i na ty pleny, ale nebalila bych každou zvlášť. Dost na tom, že přírodu zatěžuju svojí leností jednorázovkami. Šlupky z brambor apod. škrabu na novinový papír, ten se na skládce lépe rozloží. Bio popelnici bohužel k dispozici nemáme (panelák), naši mají slepice, takže bioodpad u nich neexistuje, tam se to jmenuje žrádlo pro slepice ![]()
já používám na bobky z kočičího záchodu a na různý šlupky a tak..
jinak větši do odpadáku..
tak se mi stalo že mi několikrtá přišlo zboží z mmb balený v igelitkách. když to bylo oblečení. do vic igelitek a na to nalepit nebo napsat adresu a je to ![]()