Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Za me oteviraci dvere, voda sice kape, ale celkova udrzba je jednodussi ![]()
Kazdopadne doporucuju nevolit smejd z obchodaku, ale koupit si kvalitni sprchac,fakt se to vyplati ![]()
A nejde u vás udělat verze „žádná sprchová vanička“ ale rovnou dlaždičky jen se zástěnou, otevíracími dveřmi a kanálkem? Na údržbu je to super, když nakape okolo, ihned po sprchování setřem stěrkou do kanálku.
Mišuno a jak je to s tím otevíracím, opravdu z něj kape hodně vody,když se dveře otevřou.
Gino,o této variantě jsme taky mluvili, ale já se bojím, aby nám třeba ucpaný odpad nevyplavil koupelnu, když tam není žádná vanička ![]()
z obkladů a dlažby - podle mě je nejlepší (údržba, pohodlí při používání). U našich je bez nejměnších problémů cca 25 let (až na ten „moderní obklad“
). Já jsem ho měla taky v minulém bytě - hned bych brala zpátky, jelikož momentálně šílím z vany, ke které ani nejde dát zástěna ![]()
madi píše:
Gino,o této variantě jsme taky mluvili, ale já se bojím, aby nám třeba ucpaný odpad nevyplavil koupelnu, když tam není žádná vanička
a kdyby náhodou se ucpal odpad, tak to podle mě vyjde úplně nastejno. U kachličkových se dělá buď jen spád v rovině, nebo hlavně dřív se dělávalo ohraničení cca 2O cm
Neporadim znacku, ale urcite oteviraci. Mame 2 sprchace a u obou jsem vymenila za oteviraci!
Nemáte někdo zkušenost se značkou OLSEN SPA??
Dovolim si poptat se znovu, mate nekdo takovy tu nizkou (asi uprednostnime mramorovou) vanicku? Ma to smysl, nebo je fakt lepsi si to nechat vyzdit s nejakym rantlem a odtokovym kanalkem?
Jinak jsem uplne koupelnovy analfabet, ale asi nejde kombinovat vanicka a zastena od ruzhych firem/znacek, ze? Je dobre to vzit jako komplet?
Doporucite nekdo? Diky J
Záleží co chceš, třeba my budeme mít bez vaničky a i bez rantlu je s dlouhým odtokovým kanálem. Ale pokud by to měli dělat cizí řemeslníci, tak volím vaničku, to vyzdeni se musí udělat hodně precizně.
Máme sprcháč bez vaničky, jen pode dveřmi je asi 1 cm vysoká lištička. Jsme spokojení.
My jsme zvolili vaničku a sprcháč máme otevírací čtvercový zn. huppe. sklo čiré. Nemohu si stěžovat a doporučuji. ten čtverec či obdelník je lepší pokud budeš chtít stírat vodu po sprchování stěrkou aby jsi neměla fleky od vodního kamene. Jinak s otevíracích dveří nám voda skoro vůbec nestéká. Sklo je ošetřeno aniplaquem -nebo jak se to píše…
Teda my máme normálne s vaničkou- tá my nevadí len silikon okolo sme menili za lišty. Ale máme dvere posuvné a to je hrôza tak kde sa prekrývajú sa to zle čistí nedostanem sa tam a tak tam je usadní vodný kameň. Máme sklo matné a z vonkajšej strany je vrúbkované- no a to je tiež úplne k h.vnu ![]()
Co si myslite o tomhle? http://www.koupelny-sen.cz/…mm-cire-sklo nejaka podezrele dobra cena ne?
Vybíráme sprchový kout a nějak si nevíme rady. Poradíte, jaké máte zkušenosti??
Zatím, co víme je, že potřebujeme ten půlkruhový, čtvercový se nám nevejde.
Jinak je mi design celkem jedno, zatím neřešíme průhlednou nebo matnou zástěnu.
Priorita pro mě je, aby se dobře udržoval. Vím, že je to u sprcháčů problematické vždycky. Doma teď máme snad ten nejlevnější plasťák a po dvou letech je zralý na vyhazov
Posuvné nebo otvírací dveře???
U posuvných se špatně čistí ty části, které jdou přes sebe, kam se hadrem nedostanu. Otvírací dveře jsou v tomto lepší, ale při otevření ven zas musí kapat voda na zem, nebo ne?