Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s výše uvedenou firmou. Zvonil u mě jejich obchodní zástupce a nevím co si o tom mám myslet. Vím, že v poslední době chodí hodně po domácnostech obchodníci a nabízení levnější elektřinu, jenže tenhle člověk mi nic nenabízel, tvrdil, že tato firma spadá pod PRE a že mi chce jen změnit sazbu tarifu na lepší cenu, že došlo ke snížení, ale že to neproběhne automaticky a že proto mu mám předložit vyúčtování od PRE. Tvrdil, že nedojde ke změně distributora, že nebudu muset podepisovat žádnou smlouvu, jen chtěl ty moje faktury. Nedala jsem mu nic a snažila jsem se ho zbavit, ale nedal se, že prý přijde jindy, klidně i o víkendu at si řeknu hodinu, že mi vše podrobně vysvětlí. Takže očekávám, že se znovu objeví. Na Pre jsem volala, s nimi to nic společného nemá, takže zřejmě půjde o změnu dodavatele, ale takhle? Kdyby opravdu nabízel přechod k jinému dodavateli, tak bych si třeba i vzala nějaké podklady a v klidu si propočítala, jestli nás to nevyjde levněji a později třeba i podepsala, ale dávat někomu do ruky faktury se svými osobními údaji…no nevím. Tak mě napdalo, jestli tu ještě někdo nemá nějakou podobnou zkušenost.
S touto konkrétně zkušenost nemám.
osobně bych do žádných podomních prodejců čehokoliv nešla. Když něco chci, najdu si obchod sama.
Soused si změnil na Bohemia Energy a má hlavu v pejru. Pěkně se mu ta „levná“ elektrika prodražuje.
Ono jde o to, že ti skouknou tvoje zálohy na elektriku a faktury a nabídnou ti nějakej skvělej tarif, kde budeš platit míň. Jenže ty dráty a měřáky patří tý obr firmě a tý se platí taky za pronájem těch věcí, co ti elektriku domu vedou. Nakonec platíš složenek víc a za větší peníze.
PeBo, díky takhle mi to taky vysvětlili na PRE, že asi půjde o tohle. Mě jen zarazilo, jak se dušoval, že nic nebudu podepisovat, že o změnu skutečně nejde. Se zástupcem Bohemia Energy jsem už taky měla tu čest, ale tam na mě alespoň rovnou vybalil smlouvu, tak jsem věděla na čem jsem.
mám s nimi skvělou zkušenost… Zástupci RSP energy obchází zejména staré lidi a v případě, že jsou odmítnuti, podepisují nebo nechávají podepisovat smlouvy a plné moci na přepis za klienty..a nikam se k nim nedovoláte…RSP energy = jen další PODVODNÍCI!!
To snad nejde za někoho něco podepsat? Vždyť na to se musí přijít, že jde o podvod. Teď abych se bála, že mě taky podepsali. Já už snad nebudu otevírat dveře, to je taky řešení!
Dobrý den,
pokud se prodejce RSP Energy nechoval dle desatera uvedeného na stránkách společnosti RSP Energy, pak doporučuji opsat si jeho jméno a stížnost zaslat na rspe@rspe.cz. Jeho chování bude vyšetřeno. Pokud máte důvod obávat se podvodu spáchaném na Vás, postupujte stejným způsobem. Obecně platí, že pokud si nejste jisti, pak nic nepodepisujte a nedávejte z ruky.
Michal Fuka
zdravím jsem jedna z těch co se nechali napálit a proto jsem se chtěla zeptat jakým způsobem zrušit podepsanou smlouvu s touto firmou..... ![]()
Dobrý den,
napište na mail rspe@rspe.cz výpověď smlouvy a originál zašlete poštou. Pokud máte stížnost na prodejce, pak ji neváhejte přiložit, nejlépe i s jeho jménem a číslem.
Michal
Dobrý den, jsem taky jedna z těch „hloupých“. Poradíte mi prosím jak napsat to odstoupení od smlouvy, jaké by měla mít náležitosti, popř. nástin jak jí stylizovat. Děkuji za každou radu. ![]()
A prodejcem tedy zkušenost nemám, ale včera jsem objevila na dveřích domu text, který po prvním přečtení opravdu navozuje dojem že se jedná o nějakou povinnou návštěvu kde MUSÍM být a předložit dokumenty. Nejdříve mě napadlo že „blbí úřadové chtějí přijít v pátek odpoledne“, pak mi ale přišly divné ty faktury (hlavně proto že bydlím nově a faktury ani vyúčtování zatím nemám, platím jen zálohy a navíc bezhotovstně takže doklad bych si musela tisknout), text jsem si asi tak třikrát znovu pozorně pročetla abych došla k závěru, že se jedná jen o šikovné obraty „licenci udělenou úřadem“ „oprávněna provést“ ale že i když to na první pohled nevypadá, v textu opravdu není žádné upozornění typu „jste povinni ze zákona“ jako například u sčítání…věřím tomu že to ale spoustu zejména (ale nejen) starších lidí kterých v domě bydlí hodně opravdu zmate a budou stejně jako jiní předpokládat že jde o jejich povinnost faktury předložit a uvítají možnost „podepište nám to tady a my všechno za vás vyřídíme“…z principu se mi nelíbí tento nátlak a nefér jednání které vzbuzuje dojem že jde o něco jiného než skutečně jde (i když právně je asi nenapadnutelné, výslovně řečeno nic takového není), rozhodně se tedy odmítnu se zástupcem bavit i za cenu že by mi to mohlo něco málo ušetřit (i když při svých malých odběrech dost pochybuju že by mi to vyvážilo těchto více starostí) Chápu že vstup na takovýto silně oligopolní trh je pro novou firmu těžký, rozhodně to ale neopravňuje k takovému „balamucení“, na skutečně lákavou nabídku by lidi přece reagovali sami…(btw, ze zvědavosti jsem se dívala na jejich ceník, cenu mají ze začátku skutečně lákavou, když si ale přečtete malinkatý řádek pod tabulkou že „Ceny jsou bez DPH, neobsahují cenu za distribuci elektřiny, cenu za služby operátora trhu a ekologickou daň“, tak zjistíte že nakonec nic nevíte - tyto nezahrnuté částky jsou totiž ve skutečnosti hodně vysoké a cenu můžou výrazně navýšit, když už nic tak PRE to v té své dlouhé zmatené tabulce na konec zesumarizuje a uvede finální částku včetně distribuce atd-tahle částka je kupodivu u některých tarifů a výši odběru přibližně dvojnásobná než ryze částka za kWh)
Dobrý den,
velice děkuji za vložení tohoto příspěvku. Byl předám k prošetření.
Michal
Dobrý den,
XAVA prosím Vás, zda byste mi mohla do pracovního mailu, michal.fuka@rspe.cz, zaslat informaci, kdo za společnost RSP Energy vystupoval, případně jméno osoby, která na místě podepisovala smlouvy.
Vaše informace nám usnadní vyšetření celé záležitosti a následné potrestání viníků.
Děkuji ještě jednou za upozornění o tomto jednání, Michal Fuka
Dobrý den, jak jsem napsala v příspěvku (a také to dokládá foto), má přijít zástupce až dnes a pravděpodobně ho po práci už nezastihnu. Kdyby ano, informaci pošlu. Zároveň bych ráda využila příležitost a zeptala se - oznámení které jsem nafotila je tedy dílem tohoto zástupce firmy nebo jak se na papíře píše „partnera s legitimací“, nebo jde o oficiální běžně používaný dokument, jak se podle políčka pro doplnění data a razítka tváří? Ovšem část mé kritiky je i na neúplnost informací na internetu (ceník který neuvádí částku včetně distribučních poplatků a daní), mají zástupci v ruce úplný a závazný ceník, nebo také jen tuto kusou informaci? Děkuji