Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj.
Prala sem červené prádlo a s ním i červené kožené sandálky mé dcery.
Při vyndavání jsem jednu botu přehlédla a hned tam dala prát další prádlo.Naštěstí tmavé,ale i tak mám na několika šedivých a pruhovaných tričkách červené fleky.
Jsem prostě úplně blbá,nedávala sem pozor ![]()
Dostanu to nějak z toho?
Poraďte prosím,díky.
ahoj, můžes zkusit buď vanish (nalít ho na oblečení, chvíli počkat a pak dát prát) a nebo odbarvovač na prádlo, ale u toho pozor - musíš ho nanést pouze na ty barevné fleky. mě se takhle vtipně podařilo obarvit červenobílé triko. je na půl červené a na půl bílé a jak jsem ho dala poprvé prát, tak se obarvilo - asi nějaká nekvalitní barva, protože teď když už ho peru tak v pohodě. a mě právě poprvé pomohl ten vanish, nalila jsem ho do prádla, dala prát a skvrny byly pryč ![]()
Já takhle obarvila manželovo oblíbené tričko. Polila jsem ty skrvny Ariel professional na skvrny nebo jak se to jmenuje, pak jsem to ještě do toho namočila a nakonec vyprala na 60. No a docela to pustilo ![]()
Holky díky.
Jdu to zkusit,mám Vanish i ten Ariel.
Odbarvovač je asi nesmysl co?odbarví to i ty ostatní barvy ![]()
už je asi pozdě…dělají v sáčku přípravek a jmenujete se to vyloženě „na omylem obarvené prádlo“. Už jsem zkusila 2× a super
ale nevím jesti ti to bude fungovat, jestli už s tím něco jiného zkoušelas. Je tam psané, že to musíš rovnou. Stojí to pár korun a mají to i u nás na dědině v samošce.
Peru to znova s Arielem,ale třeba bych to pak mohla zkusit ještě s tímhle.
Nevíš jak se to jmenuje?To je takový sáček jako sou barvy?
Díky ![]()
Ten odbarvovač na omylem .. to je ten drahej v krabičce? Já většinou použila nějakej za dvacku v pytlíčku - čistě jenom odbarvovač. Ale je tu riziko, že změní i ostatní-nestálé barvy.
ne není drahý, je to taky jen v sáčku jako barvy a vyloženě se to takto jmenuje. Před tím „na omylem…“ je asi ještě jedno slovo, možná odbarvovač, nevím. a toto bylo právě perfektní, to mi fakt zmizelo jen to omylem zabarvené, ale ostatní barvy zůstaly ok.A taky to stálo kolem dvacky, do třiceti korun.
Tak Ariel je na nic ![]()
Nechám to do zítřka namočené a ještě zkusím sehnat ten zázračný pytlík.
Kopla bych do své blbosti,měla sem tam zrovna svoje oblíbené tričko.
a co ten vanish? já osobně arielu moc nevěřím, když jsem ho lila na skrvny, tak je lehce vyšisoval, ale stejně skvrny zůstaly. vanish je podle mě lepší, ale asi záleží na materiálu… zkus na to nalít vanish, nech to přes noc a ráno to vyper, určitě to pustí. a pokud ne, tak ještě pak můžeš vyzkoušet ten odbarvovač jak píše brusek
Aha, tak to bude ten starý dobrý odbarvovač na omylem .. Jsem právě myslela, že už se jen tak v tom pytlíčku nevyrábí. Značka Duha nebo Druchema nebo podobně.
Brusek píše:
ne není drahý, je to taky jen v sáčku jako barvy a vyloženě se to takto jmenuje. Před tím „na omylem…“ je asi ještě jedno slovo, možná odbarvovač, nevím. a toto bylo právě perfektní, to mi fakt zmizelo jen to omylem zabarvené, ale ostatní barvy zůstaly ok.A taky to stálo kolem dvacky, do třiceti korun.
jj-ale nevím, jestli bude fungovat, když před tím už s tím bude dělat nějaké pokusy. Je tam i napsáno, že ho máš dát rovnou.
Jo a mně se zase vůbec neosvědčil Vanish a používám jen ten Ariel a je super. I sousedka to tak má. Taky na vanish nadává. Asi věc názoru. Mně teda žádné skvrny fakt nevypral, přestala jsem ho používat. Ariel mi zatím vypral snad všechno.