Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte holki.
Prosím poradte.určitě to budete vědět.Mám doma klasické strouhadlo a všichni mi ríkají,že mám koupit skleněné.Ptám se proč?když budu diítěti na klas.struhadle krouhat ovoce stane se mu něco.Možná hloupí dotaz,ale mě to opravdu zajíma.Nikde jsem se to nedočetla.Není problém koupit skleněné struhadlo,ale když doma už jedno mám a strouhá dobre a je tam uplně na jemno.Holki poučte mě.Mooc děkuju ![]()
Myslím, že jediný důvod je, že na klasickém (myslíš nerez?) se zničí víc vitamínů. ![]()
Já mám taky jen nerez, ale o skleněné si asi napíšu Ježíškovi
.
ja mam sklenene od rodicu a je to taove divne.
ovoce i zelenina jsou spis „rozmnagane“, nez nastrouhane
Kaatia píše:
Opět: to s těma vitamínama je prakticky hloupost.
nemyslim si
Kov ničí vitamíny, zejména vit. C. A to hodně. Například když si nožem rozřízneš citron a ješte čaj zamícháš kovovou lžičkou, zůstane tam je naprosté minimum vitamínu. Proto si určitě kup skleněné nebo keramické struhátko nebo talířek se strouhací ploškou. Stojí kolem stovky, zrovna jsem ho kupovala z bílé keramiky.
Navíc to skleněné asi nebude tak ostré ![]()
Heheh, moje postarší známá furt vypráví, jak svým dětem dávala v půlroce svíčkovou, ale hlavně, že jim krouhala jablíčka na skleněném struhadle ![]()
Slyšela jsem, že se kontaktem kovu s určitýma látkama v ovoci ty látky ničí. Ale já tedy skleněné struhadlo nemám. Ani moc nestrouhám, max. mrkev a jablka na štrůdl. Jídlo pro mimi jsem mixovala, takže taky kov ![]()
Gina108 píše:
Navíc to skleněné asi nebude tak ostré
Heheh, moje postarší známá furt vypráví, jak svým dětem dávala v půlroce svíčkovou, ale hlavně, že jim krouhala jablíčka na skleněném struhadle
A víš, co je ve svíčkové vitamínů? Třeba taková mrkev
.
![]()
Kapsarecek píše:Kaatia píše:nemyslim si
Snížení vitamínů je tak minimální, skoro žádné, že to za ty peníze nestojí - totéž u nožů.
Můj velice blízký člověk ten výzkum dělal - i pro firmu, co prodává keramické nože a přitom ta firma i nadále vlastně lže.
Vitamíny se ničí oxidací-tj. jakmile cokoliv rozřízneš a dostane se k dužině vzduch, začíná ničení vitamínů. Nějaké nekovové struhadlo/nůž už nic nezachrání.
Pokud byste ovšem krájeli ve vakuu, pak je podíl zničených vitamínů pomocí kovu nezanedbatelný.
Naprosto nejlepší, jak můžete ovozel konzumovat bez ztráty vitamínů, je spolknout ji najedou
.
Opravdu, je to tahání peněz ![]()
xyz píše:Kapsarecek píše:Snížení vitamínů je tak minimální, skoro žádné, že to za ty peníze nestojí - totéž u nožů.Kaatia píše:nemyslim si
Můj velice blízký člověk ten výzkum dělal - i pro firmu, co prodává keramické nože a přitom ta firma i nadále vlastně lže.
jaky je cenovy rozdil mezi kovovym a sklenenym struhadlem????nevim,nekoukala sjem
my máme teda oboje a já nikdy nepoužila pro úpravu ovoce/zeleniny pro dítě ani jedno. Mixuju ponorným mixérem. Nejsem blázen.Na tom skleněným to vůbec nejde. ![]()
PeBa píše:
my máme teda oboje a já nikdy nepoužila pro úpravu ovoce/zeleniny pro dítě ani jedno. Mixuju ponorným mixérem. Nejsem blázen.Na tom skleněným to vůbec nejde.
PeBi nejde,proto jsem psala že je to „rozmnagane“.
snazim se mackat vidlickou.
prava,prvne jsem varila cele brambory,mrkev vsechno a strouhala.-