Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Asi tě nepotěším,máme je tam taky.Zkusila jsem už tolik přípravků,ale nic nepomohlo.Z blízka jsou dost vidět.
jedina retus je nova deska…kvuli tomu jsem to doma zrusila a mam normalni plotynky…to bylo k vzteku…mohla sem kupovat co pul roku novou.. ![]()
mikitaa píše:
jedina retus je nova deska…kvuli tomu jsem to doma zrusila a mam normalni plotynky…to bylo k vzteku…mohla sem kupovat co pul roku novou..
Hmm to jste mě moc nepotěšily,a tohle je vestavěnej sporák takže výměna asi nemožná
Blbý je,že jsme v podnájmu a není náš ![]()
Taky mám poškrábanou, ale pokud není prasklá, na funkci to nic nemění a nevadí to. Tomu se asi prostě vyhnout nedá ![]()
nevypadá to sice moc hezky, ale snad se na tom vaří ne? Tak tam časem musí být známky opotřebení…
Zaretušovat škrábance asi nepůjdou, ale když hodně chci, aby deska vypadala dobře, tak ji vyleštím přípravkem Vitro Clean. Mám desku osm let, nějaké známky opotřebení už má, ale vyloženě škrábance má jen dva. Jeden od malého kamínku (manžel předělával digestoř a sesypalo se trošku omítky. Sice jsem desku vyčistila, ale mrška maličká se asi někde schoval a já ho potom popotáhla i s hrncem a škrábanec byl na světě). A druhý mám od ségry, která se rozhodla, že si na desce nakrájí chleba
. Naštěstí jsem ji při prvním krajíci zarazila, takže šrám je jen jeden ![]()
Tak my tam máme takové jemné škrábance, nejsou to přímo rýhy, ani nevím, od čeho jsou. Jsem docela nešťastná z té desky, zdá se mi na dvě věci.. Sice se rozehřeje hned, je krátce po vypnutí zas studená, ale… Fakt to čistit to je věc:(. A ty škrábanečky jsou znát.
Ja mam trochu odlisny problem nez zakladatelka, ale at nezakladam novou. Lituju, ze sem si tohle pozizovala. Zlate svate treba elektricka nebo plynak. To se jen otrelo hadrem a jarovou vodou a vse bylo ciste (nemylsim pripaleniny, o tyse ted nejedna, jen o bezne vareni bez pripaleneho jidla.) No a ja na te desce porad funguju, ohrivam vodu na caj a malemu na mleko, ohrivam jidlo pro sebe a pro maleho a desku cistim jen hadrem a jaravou vodou. Bohuzel na te desce i tak zustavaji male ryhy, nebo mapy (kolecka) na mistech, kde se nejcasteji vari. Jetse bych mela poznamenat ze sem hodne proti chemii v kuchyni.(Savo na zachody a podobne delam a ted neresim). Pritel dojede domu jednou za tyden, sjedeme ze sem zas desku nepolila tou jeho desne smradlavou ziravinou a vylesti desku do lesku. Jenze ja na ni potrebuju pracovat a ne to lestit smarja. Nejradeji bych si poridila varit vedle a nechat mu toho jeho „mazlicka“ netknuteho. Dorazilo me to, ze kdyz to teda dolestil, tak maly porad breecel a ja mu opet v hrnicku prihrivala caj ( kdyz to ma jen pokojovou teplotu tak mi to nevypije). Tak me sprdl ze sem na to zase „ukapla“.
A ted by me zajimalo kde je chyba. Jetsli v nem, ze je takovy punt a nebo ja, ze o to neopecovavam aby to porad vypadalo jak koupene z obchodu a nepouzivam naprosto priserne smradlave „spesl“ ziraviny. ![]()
Tak čistič nemusí děsně smrdět jak říkáš a jinak já ho chápu, taky nesnáším špinavou plotnu, ať je, sklokeramická, obyč. nebo plyn, jsem na to háklivá
takže ho chápu, ale taky vím, že je to úchylka
celkově mám ráda čistou kuchyň a to vařím docela často, ale na svinec jsem jako ďas
… chlapa to taky trošku žralo, ale už ví jak na mě. Prohodí nějakou vtipnou hlášku, nebo si ze mě udělá takovou nepatrnou srandu a zasmějeme se oba ![]()
Jenze na nej zadne srandicky neplati a podotykam ze je to CISTE, jen je tam odrenina, ktera se da ziravinou zalestit
@Lady Bee
jo a kdyz uz sme v tom napis mi svuj oblibeny nesmradlavy prostredek. kuju
Já taky chápu, že to chce mit čište a leskle
Ale nic se nema prehanet.Spis nechápu, proc na tom vse ohrivas, ale to je samozřejmě tvoje věc. ![]()
No já teda nevím, ale u návodu ke sklokeramické desce mám napsané, že se nesmí používat jiné přípravky než ty určené pro sklokeramické desky. Já používám čistič pro to určený, když se něco připálí, tak takovou škrabku se žiletkou a mapy ani kolečka tam nemám
Ty kolečka, jak ty říkáš se právě odstraní tou škrabkou a úplně do čista se to umyje tím čističem ![]()
Ehm, tak já používám na sklokeramickou desku Cif už asi pět let a přijde mi, že v pohodě. Dobře odstraní právě ta „kolečka“ po vaření. Nemám pocit, že by ji to nějak ničilo, deska je krásně lesklá, a za extra chemikálii to taky nepovažuju ![]()
Ahoj, něco jsem provedla se sklokeramikou, pri vareni jsem ale opatrna a nevim, zda to je skrabanec nebo co. Ze bych videla čistě ryhu se rict neda. Ale pryc to taky nejde, myla jsem to teda jarovou vodou. Mám drahou desku a az si toho vsimne chlap, asi me prerazi
Čím to odstranit?
Ahojky,
a udělaly se ošklivé škrábance na sklokeramický desce sporáku, tak se chci zeptat jde to něčím zaretušovat?? Omlouvám se za blbej dotaz
a dííky za rady 
Holky prosím radu,přítel a asi i já jsme byly neopatrný při vaření