Co s peďákem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.1.22 10:26

Co s pedákem?

Ahoj. Chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo má vystudovaný pedák a našel uplatnění mimo školství? Kde děláte? Mám vystudovanou aprobaci AJ - ČJ, do školství jít nechci. Má někdo zkušenost, kam se dá orientovat jinam? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3680
25.1.22 10:35

Tak my máme třeba kolegy kantory v oddělení HR (personální), to je myslím dost časté, ale např. i v EHS (enviroment, health and safety).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
25.1.22 10:38

Jazykovky, soukromé doučování-čeština přijímačky a angličtina, mezinárodní firmy-tam ale musíš dobrat obor, překlady, tlumočení…do doby, než budeš mít rodinu. Pak už budeš za benefity školství ráda. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
25.1.22 10:38

U nás dělá jeden učitel na zahraničním obchodě a jeho učitelskou angličtinou je tu vyhlášený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
25.1.22 11:43
@adamcoka píše:
U nás dělá jeden učitel na zahraničním obchodě a jeho učitelskou angličtinou je tu vyhlášený.
??
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
25.1.22 11:59

Cokoli, kde je dán obecný požadavek VŠ, případně se i zaměřit na místa, kam se třeba schopnější VŠ lidi nehrnou - úřady, neziskovky, junior management (a pak se vypracovat), personalistika… Jestli tě baví psaní, můžeš zkusit i práci v redakci - nebo jako korektor, případně v nakladatelství. A jestli jsi dravější, tak klidně zkus vztahy s veřejností, reklamní agentury, pozice typu tiskový mluvčí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.22 12:45

@listento Dravější právě nejsem vůbec, naopak jsem hodně introvertní, hlavně proto nechci do školství, protože pubertaky nezvládám…angličtinu mám dobrou, ne učitelskou, jak tu někdo psal :D Problém je, že kromě té angličtiny nic moc neumím :?

• Citovat
  • Upravit
8850
25.1.22 13:10
@adamcoka píše:

Taky bych chtěla vysvětlení…to byl vystudovaný angličtinář? Nebo učitel jiných předmětů a angličtinu potřeboval až u vás? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8850
25.1.22 13:11
@Anonymní píše:
@listento Dravější právě nejsem vůbec, naopak jsem hodně introvertní, hlavně proto nechci do školství, protože pubertaky nezvládám…angličtinu mám dobrou, ne učitelskou, jak tu někdo psal :D Problém je, že kromě té angličtiny nic moc neumím :?

Nemusíš mít puberťáky, ale mladší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
25.1.22 13:18
@Anonymní píše:
@listento Dravější právě nejsem vůbec, naopak jsem hodně introvertní, hlavně proto nechci do školství, protože pubertaky nezvládám…angličtinu mám dobrou, ne učitelskou, jak tu někdo psal :D Problém je, že kromě té angličtiny nic moc neumím :?

A co ty překlady? Máš vystudovanou jak angličtinu, tak češtinu :) Řekla bych, že pokud člověk má ty znalosti a je schopný, tak to není úplně práce, kde by ses musela extra drát a soutěžit s ostatními. Samozřejmě, musíš se vzdělávat, ale není to přímá práce s lidmi. Pokud už s někym soutěžíš o zakázku, tak se pravděpodobně nevidíte a nevíš kdo to je. Nemusíš ho potkávat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
25.1.22 13:55

To se omlouvám, já myslela, že to šlo pochopit :mrgreen:

Je to Mgr. a učil angličtinu. Myslím, že na střední nebo možná i VŠ. A teď dělá u nás na obchodě. Prodává, a prodává dobře. Angličtinou je tu vyhlášený, všichni si k němu chodí kontrolovat svou angličtinu. Už? :oops:

Takže bych zakladatelce doporučila něco, kde bude využívat jazyky. Člověk který dnes umí fakt dobře anglicky (a k tomu i česky) je dneska žádaný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.22 13:48

Děkuji za reakce. V současné době mám práci v administrativě, ale jen jako zástup za MD a smlouva mi bude končit. Poohlížím se po něčem podobném, ale je to dost problém, protože takovou práci chce dělat hodně lidí…Proto přemýšlím, kde se uplatnit, případně jak si zvýšit kvalifikaci :think: Ale moc mě toho nenapadá.
Do školství opravdu jít nechci, nehodím se na to a bohužel, AJ na prvním stupni učí většinou učitelky s aprobací pro první stupeň a když školy shání anglictinare, tak ho chtějí na druhý stupeň.
Překlady se bohužel uživit dá jen velmi obtížně. Kdybych měla volit dnes, šla bych asi do zdravotnictví, treba na dětskou sestru, ale na takový obor se teď už přeorientovat asi ani nedá, co jsem se tak koukala na dálková studia :? Výuka je v pátek a tuny praxe…

• Citovat
  • Upravit
8850
27.1.22 15:13

Je tisíce holek, které se živí jen doučováním angličtiny. Kurzy a individuální výuka s lidmi, dětmi..kteří se chtějí učit. S učením ve škole se to nedá srovnat. Neřešíš kázeň, ale jen učení. Toho by se fakt nemusela bát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26230
27.1.22 16:38

Kolega dělá zástupce šéfa v IT firmě, další je vychovatelem v pasťáku, jeden hraje divadlo, další je místostarostou… a jeden sedí v base. Výběr je veliký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.6.22 11:08

Přesně to mne zajímalo, jaké uplatnění má člověk, který se rozhodne pro studium pdf, jsem ráda, že se to tu už řešilo, snad se ještě někdo ozvete. :)
Já se chystám nastoupit na VŠ a zrovna si vybírám, kam, váhám mezi Andragogikou a pedákem (anglictina a spol.vedy.)
Byla jsem víceméně přesvědčená o tom, že půjdu na Andragogiku, hlavně kvůli hledani práce a prip. i výši výdělku. Ale najednou začínám uvažovat jinak. Přijde mi, že s vystudovanou angličtinou skutečně mohu dělat kdekoliv, zatímco u personalistu většinou nacházím prac. nabidky, kdy stačí pouze střední škola. :nevim:
Jaký máte názor vy? Děkuji všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat