Pomsta a výplata.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pomsta a výplata.
Holky, mám strach, aby mě podle diskuze někdo nepoznal, máte prosím někdo čas poradit mi soukromě.? Přiblížím aspoň trošku o co se jedná. - Odmítla jsem bývalého šéfa a on se mi teď asi mstí na výplatě, kterou mi měl dát cca před 14 dny.. Opravdu se jedná o specifickou situaci, podle které by mě mohl poznat a říkám si, aby se pak případně nenasral a tu výplatu mi fakt dal.
Příspěvek upraven 25.01.22 v 00:40
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ve smlouvě by jsi měla mít daný termín výplaty.
Pokud do daného data ji mi nebudeš tak se zeptat proč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odp.
Jak říkám, výplatu už jsem měla dostat minimálně před čtrnácti dny a on to občas protahuje. Několikrát jsem se už ho ptala a on že nemá čas a tak. Jde fakt o hodně specifickou vec, tak prosím více do zpráv slečny
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ještě chvíli bude dělat ofuky a můžeš ho poslat do insolvence.
Respektive už teď ho můžeš udat třeba na inspektorát práce.
Zajdi do občanské poradny, vezmi sebou smlouvu co jste měla podepsanou a výpověĎ/dohodu a poraď se jak z něj tu výplatu dostat. Neříkej proč už tam nepracuješ, do toho nikomu nic není, pokud to nechceš řešit.
Ale kdybys to řešit chtěla, tak se vsadím, že si nebyla první zaměstnankyně kterou obtěžoval a že by se to nejspíš dalo dovést i k trestnímu stíhání. Pak se ozvi nějaké organizaci co řeší sexualizované násilí a prober to s nimi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terrynkaa No, splatnost výplaty je do konce následujícího mesice, takže pokud jde o peníze za prosonec, tak se te nejspis snaží nas.at, al e zatim je to dle zakona stale celkem ok a nikdo s tim nic delat nebude. Pokud by vyplata neprisla ani do 15 dnu po splatnost, tedy fo 15.2. tak muzes okamžitě ukoncit pracpvni poměr, ale zad pises byvaly sef, talze tam uz nejsi, takže ani to nic. Jo, muzes mu poslat ptedzalobni vyzvu a pak se o vyplatu soudit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terrynkaa píše:
Holky, mám strach, aby mě podle diskuze někdo nepoznal, máte prosím někdo čas poradit mi soukromě.? Přiblížím aspoň trošku o co se jedná. - Odmítla jsem bývalého šéfa a on se mi teď asi mstí na výplatě, kterou mi měl dát cca před 14 dny.. Opravdu se jedná o specifickou situaci, podle které by mě mohl poznat a říkám si, aby se pak případně nenasral a tu výplatu mi fakt dal.Příspěvek upraven 25.01.22 v 00:40
Výplatní pásku dostáváš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak bývalého šéfa, ty už tam nepracuješ? Máš ve smlouvě datum výplaty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, jak již psáno, prosincovou výplatu musí poslat do 15.2., do té doby toho moc nenaděláš. Pak to můžeš začít řešit důrazněji, ale z vlastní zkušenosti, kdy jsem z šéfa tahala výplatu několik let, tak pokud se s ním nechceš soudit, tvé možnosti jsou dost omezeny na všelijaké výhrůžky, kam všude to udáš (což zas netvrdím, že nemusí fungovat). Inspektorát práce mě tehdy leda tak politoval, a to těch výplat bylo několik a šlo o dost delší dobu, nakonec jsem to z šéfa teda dostala, ale už jsem s citovýma výčitkama obepisovala i jeho maminku. Fakt je, že jsem si k tomu teda naštěstí nezažila sexuální obtěžování. V mém případě jsem teda soud neviděla moc perspektivně, protože firma byla zadlužená a připravená se kdykoliv položit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady se pripichnu. Po covidu mi bylo řečeno, že už se nemám do práce ani vracet, výhrůžky soudy za věci, které jsem neudělala. Nakonec jsem skončila dohodou ihned, místo jsem si sehnala fakt rychle.
Ale výplatu za prosinec doteď nemám, výplatní termín byl 10., nikdo z firmy se mnou nekomunikuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama Upřímně, asi to není principielně správné řešení, ale po tom 15.2. bych mu poslala předžalovní výzvu a pak se na to vybodla, neb reálně to za tu snahu nestojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk píše:§ 141
No, jak již psáno, prosincovou výplatu musí poslat do 15.2.
(1) Mzda nebo plat jsou splatné po vykonání práce, a to nejpozději v kalendářním měsíci následujícím po měsíci, ve kterém vzniklo zaměstnanci právo na mzdu nebo plat nebo některou jejich složku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit