Co s problémovým spolužákem?

1978
6.3.24 18:41

Co s problémovým spolužákem?

Dobrý den, jdu si k vám děvčata pro radu, protože už si nevím rady. Syn 10 let mi dnes donesl druhou poznámku za dva dny o tom, že napadl spolužáka. Po nějakém zjišťování co se vlastně stalo, mi syn řekl že spolužáka ho včera bouchl pěstí do hrudníku a syn ho následně žduchnul asi v afektu a bolesti ze schodů. Nic se nestalo, ale tento chlapec si byl stěžovat třídní učitelce a ta dala mému synovi poznámku, že napadl spolužáka. Syn na otázku proč neřekl učitelce co se stalo, odpověděl, že by to nemělo cenu, protože tomu druhému nadržuje. Dnes se situace opakovala s tím, že syn šel po třídě se spolužákem a ten dotyčný do syna začal strkat a odstrkovat ho od lavice, syn do něj opět žduchnul a situace se opět opakovala. Syn má částečně adhd, má své dny, ale ví že si konkrétně tohoto kluka nemá všímat. Má mladšího bratra a vím, že starší syn nikdy nic nevyprovokuje jako první. Bohužel jsem se ho ptala, proč to nepřejde, ale řekl mi, že mu říká věci jako ať jeho maminka (já) umře na rakovinu. Zítra se chystám do skoly, ale bohužel jsou to asi věci, které neumí přejít. Je mi divné, že učitelka rozdává poznámky na základě informací od jednoho problémového žáka. Poraďte jak se k tomuto postavit, už jsem smutná z toho že syn rezignoval a nechce se před učitelkou ospravedlnit. Vysvetlujeme, že takto se neřeší konflikty, ale zároveň se nemůže nechat napadat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18229
6.3.24 18:47
@Ivulka88 píše:
Dobrý den, jdu si k vám děvčata pro radu, protože už si nevím rady. Syn 10 let mi dnes donesl druhou poznámku za dva dny o tom, že napadl spolužáka. Po nějakém zjišťování co se vlastně stalo, mi syn řekl že spolužáka ho včera bouchl pěstí do hrudníku a syn ho následně žduchnul asi v afektu a bolesti ze schodů. Nic se nestalo, ale tento chlapec si byl stěžovat třídní učitelce a ta dala mému synovi poznámku, že napadl spolužáka. Syn na otázku proč neřekl učitelce co se stalo, odpověděl, že by to nemělo cenu, protože tomu druhému nadržuje. Dnes se situace opakovala s tím, že syn šel po třídě se spolužákem a ten dotyčný do syna začal strkat a odstrkovat ho od lavice, syn do něj opět žduchnul a situace se opět opakovala. Syn má částečně adhd, má své dny, ale ví že si konkrétně tohoto kluka nemá všímat. Má mladšího bratra a vím, že starší syn nikdy nic nevyprovokuje jako první. Bohužel jsem se ho ptala, proč to nepřejde, ale řekl mi, že mu říká věci jako ať jeho maminka (já) umře na rakovinu. Zítra se chystám do skoly, ale bohužel jsou to asi věci, které neumí přejít. Je mi divné, že učitelka rozdává poznámky na základě informací od jednoho problémového žáka. Poraďte jak se k tomuto postavit, už jsem smutná z toho že syn rezignoval a nechce se před učitelkou ospravedlnit. Vysvetlujeme, že takto se neřeší konflikty, ale zároveň se nemůže nechat napadat… :nevim:

Zajdi do školy a vyžádej si konfrontaci i s tím spolužákem před učitelkou. Ať každý z nich řekne, jak to bylo, popřípadě i děti, které to viděly a mohou nějak dosvědčit.
Ty máš taky informace jen od svého syna a realita může být úplně jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30448
6.3.24 19:03
@Ivulka88 píše:
Dobrý den, jdu si k vám děvčata pro radu, protože už si nevím rady. Syn 10 let mi dnes donesl druhou poznámku za dva dny o tom, že napadl spolužáka. Po nějakém zjišťování co se vlastně stalo, mi syn řekl že spolužáka ho včera bouchl pěstí do hrudníku a syn ho následně žduchnul asi v afektu a bolesti ze schodů. Nic se nestalo, ale tento chlapec si byl stěžovat třídní učitelce a ta dala mému synovi poznámku, že napadl spolužáka. Syn na otázku proč neřekl učitelce co se stalo, odpověděl, že by to nemělo cenu, protože tomu druhému nadržuje. Dnes se situace opakovala s tím, že syn šel po třídě se spolužákem a ten dotyčný do syna začal strkat a odstrkovat ho od lavice, syn do něj opět žduchnul a situace se opět opakovala. Syn má částečně adhd, má své dny, ale ví že si konkrétně tohoto kluka nemá všímat. Má mladšího bratra a vím, že starší syn nikdy nic nevyprovokuje jako první. Bohužel jsem se ho ptala, proč to nepřejde, ale řekl mi, že mu říká věci jako ať jeho maminka (já) umře na rakovinu. Zítra se chystám do skoly, ale bohužel jsou to asi věci, které neumí přejít. Je mi divné, že učitelka rozdává poznámky na základě informací od jednoho problémového žáka. Poraďte jak se k tomuto postavit, už jsem smutná z toho že syn rezignoval a nechce se před učitelkou ospravedlnit. Vysvetlujeme, že takto se neřeší konflikty, ale zároveň se nemůže nechat napadat… :nevim:

Je super, že s tebou syn o těch věcech mluví a pokud bych byla na místě vaší paní učitelky, velmi bych ocenila, kdybys přišla a řekla mi, jaký je synův pohled na tu situaci. Vždycky rodičům říkám, že bohužel nemám oči všude, o všech situacích nemůžu mít přehled. Snažím se vybudovat si s dětmi takový vztah, abychom mohli bez ohrožení řešit vše, ale chápu, že pokud se ve třídě vyskytne problémový spolužák nebo introvertní dítě, jsou to rodiče, komu se dítě svěří spíš a to je dobře. Při řešení situací si jsem vědoma toho, že se bezdůvodně nestávají a vždy mají nějakou příčinu, ale nemůžu mluvit za všechny kolegyně. Za paní učitelkou rozhodně zajdi a promluv s ní. Konfrontaci s tím spolužákem rozhodně vynech, to už nech na paní učitelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25030
7.3.24 20:45
@bigl píše:
Zajdi do školy a vyžádej si konfrontaci i s tím spolužákem před učitelkou. Ať každý z nich řekne, jak to bylo, popřípadě i děti, které to viděly a mohou nějak dosvědčit.
Ty máš taky informace jen od svého syna a realita může být úplně jiná.

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati