Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim maminky..V noci ve 3 ráno měla malá je jí 11měsíců velký průjem jen voda a žlutou stolici řídkou a ted ráno zase 2× za sebou, nechce jíst co s tím? jít k dr?
@anti17 těžko říct.. hlavně hodně tekutin a zkusit do ní dostat aspoň mrkev s rýží - ta staví.. Ale pokud by se to opakovalo, pro klid duše zajít můžete. Pokud pije, tak bych ještě chvíli vydržela a počkala, co se bude dít.. Není nastydlá, nebo nezkoušely jste nějakou novou potravinu?
A co s tím dr? Vyhledej si na internetu dietu při průjmu, kup si smectu, hlavně at´má dostatek tekutin, jíst nemusí. K dr bych šla až by to trvalo víc, jak 2-3 dny a dítě nepilo, nebo by se přidaly teploty a zvracení.
@anti17 může to být.. Jako pokud pije, netřeba jít hned k dr.. hlídej to pití, k jídlu jen suché a stavící věci.. pokud by nepila, tak dr, kvůli dehydrataci. Ale přeci jen 11 m už není tak málo.
Mám s tím čerstvé zkušenosti u nás lítá střevní chřipka, včera večer jsme dokonce skončily v nemocnici a to je klukovi 9, takže jíst 1-2 dny nemusí vůbec pít rozhodně ano, pokud by pila málo a byla malátná tak hned do nemocnice.
@anti17 píše:
@martina.se a k pití černý čaj?
ale slabý.. jinak vodu, neslazené pití.. a taky se doporučuje cola po lžičkách ![]()
Taky doporucuju smectu, mne osobne rychle pomohla, mela jsem pred tydnem taky strevni potize, nastesti to malej ani manzel nechytili, kliky a podlahy jsem pak vytrela savem…at je vam oboum brzy lepe
![]()
Nam ani smecta nezabrala. Ale mala jedla i pila normalne. Mela prujem skoro tyden, k dr.jsem sla az asi po 4 dnech. Potom teploty a ejhle, je z toho zub. A dokonce stolicka a to bude mit mala teprv rok. Takze asi zoubky akorat se to hned nepozna ![]()
Udělej jí odvar z ryze(50g ryze nechat 30 min vařit v 1l vody, pak ryzi rozmixovat, smichat a vodu přílit do litru). Vynechat veškeré mléčné výrobky a to i případné UM. K jídlu mrkev, rýži, banán. Pridavat do vseho Smektu. A pit. Jestli kojíš, tak kojit podle potreby. V případe, že díte zvládne vypít 100ml za kazdou stolici, nehrozí dehydratace. Minuly tyden jsem to řešila. Všude řádi strevni chřipky.