Co s životem?

Anonymní
11.8.14 19:46

Co s životem?

Dobrý večer, ahoj :)

Zatím jsem jen pročítala, ale ráda bych znala Vaše názory, tipy nebo i Vaše zkušenosti, kdo zažil podobnou „křižovatku“ v životě :)

Ráda bych ještě požádala o anonymitu. :)

Jsem mladá maminka skoro tříleté princezny, v září jde do školky, tatínek nám pracuje, celkem normálně žijeme, výletíme, vše fajn.
Já jsem nastoupila do Alberta u nás tady ve městě a docela mě to i baví na pokladně, vedoucí je fajn ženská, ale nějak tak rozmýšlím o životě…že toužím po něčem „víc“… :oops:
Nevím…jak to napsat..jak to vystihnout, aby to nevyznělo divně, nebo tak, že si nevážím svého života, zdravého dítěte, milujícího partnera, apod.
Ale nějak tak, jak půjde malá do školky a asi ovlivněno i tím…že jsem odmaturovala na dopravní škole, obor Provoz a ekonomika dopravy, ale nikam mě bez min. dvouleté praxe nevezmou, proto pokladní.. :think:
Tak asi i z toho důvodu, že jsem maturovala již s bříškem, potom porodila a VŠ jsem myslela, že nezvládnu s mimčem. Partner je starší, má svou stabilní relativně práci, vydělává fajn, ale sedět doma bych zešílela.
Nedávno jsme byli na pivu s naším společným kamarádem, a já si během večera uvědomila, že můj život je nějakej takovej… moc povrchní… :nevim:
Náš přítel učí děti v Kamerunu, v nejmenované nevládní organizaci, přivezl nám lízátka a různě vyrobené věci, apod. Přitom je to kluk ze sídliště z malého města..ale zůstane po něm nějaká stopa..něco dokázal.. nevím, jak to říct..

Nějakse teď plácám v tom, co dál dělat… Nechci život jako X dalších ženských…chodit do obchoďáku pípat na pokladnu, doma umejt nádobí, dítě, uklidit a padnout.. ;)
Nikoho se nechci dotknout, určitá jistota to je, klid.. :)
Nějak teď nevím…možná chci jít na nějakou VŠ, nebo si udělat nějaké rekvalifikační kurzy..chci něco být.. vždy jsem chtěla..
Malá byla neplánovaně, ale ani na minutu mě nenapadlo změnit názor.. :srdce:

Byla jste taky některá na takovémto bodě, že jste nevěděla co dál?? :*

Moc Vám děkuji za přečtení :* :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10248
11.8.14 19:48

Byla a pak jsem otěhotněla - neplánovaně… No uvidím co bude dál
Každopádně držím palce, ať najdeš tu seberealizaci v něčem co tě bude naplňovat a těšit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.8.14 19:50

No ve spojením s tvým kamarádem mi hned naskočilo - dobrovolnictví. Nic za to není, jen dobrý pocit ;)

• Citovat
  • Upravit
1034

A co ti teda brání jít dělat školu, tentokrát to taky nechápu, píšeš, že partner vás zajistí, tak nějak nevidím problém co vlastně řešíš :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305

No, taky žiju takový „nijaký“ život… ;) V práci obsluhuju kalicí pece. A ta chuť aspoň něco maličko dokázat mě dotlačila k tomu, že jsem začal darovat krev (už mám zlatou medaili Dr. Jánského), několikrát jsem vyhrál televizní AZ-kvíz a začal jsem si sestavovat svůj vlastní rodokmen (je na to tady i diskuse…)
Zkus něco takového. Ideálně tak, aby to bylo k užitku i ostatním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
11.8.14 19:51

Ježiš, to s tím dobrovolnictvím jsem psala já, vůbec nevím, kde se tam vzal anonym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
11.8.14 19:53

Začala bych tím studiem…nebo kurzem…určitě si něco najdi, pomůže ti to…a dálkově studovat se s dítětem dá…pokud ti zaměstnavatel vyjde trochu vstříc a třeba tě 1 x týdně uvolní z práce, resp. si s někým vyměníš službu abys měla volno…dá se to…u pokladny celý život sedět nemusíš, za pět let můžeš být díky škole úplně jinde…jako já.
Jdi do toho…!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
11.8.14 19:56

Tak na jednu stranu docela chápu, občas když koukám na olympiádu, hokej, nebo jiné sporty a tam představují ty sportovce, občas i mýho věku a jmenují jeho úspěchy, tak si sem tam řeknu, že jsme stejně staří a kde je on a kde já… ale zase mě můj život povětšinou vyhovuje a většinu času mě i baví, chtěla jsem bejt mladá máma, což se mi asi splní a to by třeba s tou sportovní karierou nebylo uplně kompatibilní už jen z toho důvodu, že maj trošku omezenější možnosti seznámení a plánování volného času… no a zrovna kluk za sídliště co učí v kamerunu je na jednu stranu určitě obdivuhodný, ael chce to hodně povahové rysy, které já prostě nemám a myslím, že ani moc lidí v mém okolí… holt né všechny povolání jsou pro všechny lidi a jestli chceš studovat, nebo se rekvalifikovat, tak si najdi obor, zjisti co a jak a můžeš začít, většinou to není časově ani finančně nezvladatelné… na světě je sedm miliard lidí a né všichni můžem nechat nesmazatelnou stopu, takže buď proto něco uděláš, nebo se tím budeš trápit, nebo se s tím smířiš a najdeš si nějákou jinou náplň života… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
11.8.14 20:02

@Jura007 a pošleš mi juro díl, ve kterém jsi ty, :lol:
Dodatek přes SZ

Příspěvek upraven 11.08.14 v 20:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26055
11.8.14 20:03

Byla sem kdysy dávno v podobném bodě, ne že bych chtěla po sobě stopu, ae chtěla sem změnit život, to se mi povedlo a i neplánovaně nějakou stopu nechávám…
Jdi si za tím co chceš, pokud tomu věříš, podaří se ti to, jen dávej pozor na to, co je na prvním místě - rodina :srdce:
Přeju hodně štěstí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.8.14 20:04

@tumpach To už bylo skoro před deseti lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12623
11.8.14 20:05

Podle projevu mi přijdeš jako chytrá holka, bylo by škoda „zamrznout“ za pokladnou, určitě bys měla na víc :-) Proč nezkusit studovat teď? Aspoň nějak dálkově, popř. nějaké kurzy…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jun
749

Zakladatelko, myslím, že takové myšlenky napadají aspoň občas spoustu maminek. Je to asi i tím, že se život zajel to určitých kolejí a chtělo by to prostě nabourat ten stereotyp. VŠ je určitě skvělý nápad, chodila bys i na nějaké stáže a pak se Ti třeba podaří najít práci, která pro bude mít pro Tebe smysl. Držím Ti palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945

@Duckula No já myslím, že máš v životě rodinu :srdce: a pokud chceš, aby z tebe něco bylo, pokud aspoň trochu jde tak, zkus dálkově VŠ
Nebo jak bylo řečeno dobrovolnictví, nebo darovat krev, tak pomůžeš spoustu lidem, někdo daruje i plazmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945

@Jura007 aha, tak to jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie