Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vím že to nejspíš bude znít divně ale ráda bych se zeptala jestli když bych rozpůlila oko jestli vyteče nebo ne? Za tenhle dotaz může pouze jenom to že mě to jednou napadlo a už mi to několik měsíců pořád láme hlavou nic víc.
Předem děkuji za odpověď
Příspěvek upraven 13.06.23 v 22:02
@OtakuInWC Internet ti nic neříká? Nebo hodiny biologie na základní, potažmo střední škole?
Samozřejmě, že vyteče. Je to vulva naplněná tekutinou. A nemusíš ho ani půlit, stačí propíchnout. Drastických fotek fatálního zranění oka na internetu najdeš dost.
@Sunlight515
prej vulva ![]()
tak pravda, vulva někdy taky, oko prasákovo je jedna velká vulva
ale jinak, to ani nebejvá… ![]()
@Sunlight515 píše:.
@OtakuInWC Internet ti nic neříká? Nebo hodiny biologie na základní, potažmo střední škole?
Samozřejmě, že vyteče. Je to vulva naplněná tekutinou. A nemusíš ho ani půlit, stačí propíchnout. Drastických fotek fatálního zranění oka na internetu najdeš dost.
Vy jste se na biologii učili, co se stane, když rozpůlíš/propíchneš oko? My ne. Mě to teď taky zajímá, máš nějaký zdroj k tomu, co píšeš? ![]()
A jo, chatgpt tvrdí, že je to takhle:
Pokud jde o složení oka, je to komplexní orgán, který se skládá z několika vrstev tkání a struktur. Zevně je oční bulva, která je tvořena bílkovinami a kolagenem. Uvnitř oční bulvy se nachází rohovka, duhovka, čočka, sklivec a sítnice, která je zodpovědná za přenos světelných podnětů do mozku. Oční bulva je také naplněna oční tekutinou, která udržuje tvar oka a zajišťuje jeho správnou funkci.
Takže by vyteklo. (Ne, že bych tedy chatgpt považovala za spolehlivý zdroj, ale asi tentokrát nekecá
)
@Limi123
sklivec je rosolovitý, takový gelovitý
takže při malé dírce by nevytekl, docela drží tvar
při velké i ano…ale není to úplně tekutina, jako „voda“ je to hutnější
@Borrealis píše:
@Limi123
sklivec je rosolovitý, takový gelovitýtakže při malé dírce by nevytekl, docela drží tvar
při velké i ano…ale není to úplně tekutina, jako „voda“ je to hutnější
A kolik tam toho v tom oku je (vzhledem k celkové velikosti oka)?
A sklivec je ta tekutina? Chatgpt říká, že je tam sklivec a pak ještě oční tekutina? (Ale vím, že často kecá).
Příspěvek upraven 13.06.23 v 22:43
@Limi123 píše: .Vy jste se na biologii učili, co se stane, když rozpůlíš/propíchneš oko? My ne. Mě to teď taky zajímá, máš nějaký zdroj k tomu, co píšeš?
My třeba jo
Ale pravda, nebylo to v normálních hodinách, jen v semináři. Pitvali jsme prasečí oko
Jestli vyteklo už si ovšem nepamatuju, celkově se ty zážitky snažím vytěsnit ![]()
@Borrealis píše:
@Sunlight515
prej vulva![]()
ale jinak, to ani nebejvá…
Taky myslím, že oko není pí… ![]()
@Limi123 píše: .Vy jste se na biologii učili, co se stane, když rozpůlíš/propíchneš oko? My ne. Mě to teď taky zajímá, máš nějaký zdroj k tomu, co píšeš?
My jsme v biologii kravský oko pitvali a ano, vyteklo. Na řez oka jsme měli oči zmrazené. Když jsme doma zabíjeli králíka a odstraňovali oči, taky vytekly. Stačí ti to takhle? Na vlastním to raději nezkoušej.
říká se, že asi tak 2/3
Sklivec (latinsky corpus vitreum) je průhledné, čiré, bezbarvé, rosolovité těleso s řídkou vláknitou strukturou, která vyplňuje 2/3 vnitřního prostoru oční koule (bulbus oculi) za oční čočkou a jejím závěsným aparátem
@Borrealis píše:
@Limi123říká se, že asi tak 2/3
Sklivec (latinsky corpus vitreum) je průhledné, čiré, bezbarvé, rosolovité těleso s řídkou vláknitou strukturou, která vyplňuje 2/3 vnitřního prostoru oční koule (bulbus oculi) za oční čočkou a jejím závěsným aparátem
Aha… Díky.
@Janli píše:
My jsme v biologii kravský oko pitvali a ano, vyteklo. Na řez oka jsme měli oči zmrazené. Když jsme doma zabíjeli králíka a odstraňovali oči, taky vytekly. Stačí ti to takhle? Na vlastním to raději nezkoušej.
Jj, díky…
Zkoušet to nebudu, chatgpt mě už poslal za psychiatrem ![]()
@Borrealis píše:
@Sunlight515
prej vulva![]()
ale jinak, to ani nebejvá…
Dobrý přešlap. To je tak, když píšu na tlf. a ten mi přepisuje slova
![]()
Jasně že mělo být bulva - raději tenhle post už z noťasu ![]()
A já tu budu ještě za většího trotla, ale co je prosím chatgpt? Nějak se nechytam v těchto vynálezech.
Jinak k oku…mě třeba štve že sklivec by sice špatně vytékal, ale za to prevít nemá problém zestárnout, zridnout a udělat sklivcove zákalky…to už mám rok a za to bych
nebo taková černá pohyblivá bublina, co znepříjemňuje pohled na svět. Přitom prostor sklivce je uzavřený, ale ono neeee, ono to musí začít otravovat s nějakou podelanou degenerací sklivce.
![]()