Co se starým načatým UM?

9943
12.7.11 07:51

Co se starým načatým UM?

ahoj-mám doma skoro celé balení načaté Beby, už dost dlouho. Dá se z něj něco udělat nebo je fakt akorát na vyhození? Asi by se to nedalo použít místo klasického sušeného mléka…z toho dělám jogurty, alen evím, co by tohle udělalo…napadá vás něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
12.7.11 07:54

mlecny marcipan :wink: v nejhorsim ho muzes udelat kocce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22258
12.7.11 07:57

Do kafe…?

Ale u nás se neujalo vůbec nic - jedeme na Sunaru a i když je relativně „sladký“, v kafi i třeba v omáčkách to mělo pachuť… :nevim: Takže to dostala tchynina kočka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
12.7.11 10:26

A jak je to přesně staré? Já jsem o tom mluvila s naším dr. a ten mi řekl, že pokud je to uzavřené a v suchu, že se to vůbec nemusí spotřebovat do 14 dnů po otevření, ale prostě do normální doby spotřeby.
Jinak bys snad poznala, kdyby to bylo nějaké žluklé nebo já nevím. Prostě pokud to není prošlé, žluklé atd., tak je to použitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
12.7.11 12:07

no taky si myslím, že se to nemusí až tak hrotit. Mám ji teda 4měsíce, ael přesypanou v doze od Nutrilonu a zvařenou tam. Kočky nemáme (jo leda ségra, jestli by to ten jejich mlsoun rozmazlený žral :-) ) A pro malou to použít nemůžu, páč nám zjistili ABKM, proto nám zůstala, protože ze všeho strašně zvracela.
A ten marcipán se z toho dá? nemá to právě nějakou tu pachuť??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
12.7.11 12:22

Tak ti poradím ještě jednu věc, jestli pečeš, tak si normálně to mléko ukvrdlej - např. místo čtvrt litru mléka normálního dej čtvrt litru mléka beba do těsta (bábovka, perník, hrnkový koláč) a je to.
Já to takhlke využila, když mi třeba došlo normální mléko. V tom koláči se to vůbec nepozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
12.7.11 20:53

no vidíš to mě nenapadlo dát to do něčeho pečeného :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie