Jak teplé má být UM

32
10.7.11 22:09

Jak teplá má být UM

Ahoj,můžete mi prosím někdo poradit jak téplý má být UM-nutrilon a jak ho ohřívat?? na návodu píšou 40stupnů,to se mi zdá moc teplé.Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1583
10.7.11 22:13

já dělám chladnější, moc teplé to nechtěl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
10.7.11 22:16

Tak, aby když si kápneš na vnitřní stranu ruky na zápěstí, tak aby tě to hřálo, ale nepálilo… vychladit se to ale ještě dá, kdyby to mimi nechtělo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
10.7.11 22:17

Když jsem dávala UM, tak jsem si trochu mlíčka stříkla na hřbet ruky, nesmí to pálit ani studit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
10.7.11 22:21

a můžu ho namíchat tak-že mám v zásobě už chladnou převařenou vodu a doleju ji pak do lahvičky čerstvou horkou převařenou vodou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
10.7.11 22:22

No, taky jsme na nutrilonu, lahev mám s převařenou vodou celou dobu v ohříváčku (nastaven na cca 38 stupňů) když je hlad přidám jen ten nutrilon. Ale všimla jsem si, že když má Kamilka problém s bříškem, já dám teplejší mléko, tak se ji bolení přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
10.7.11 22:22

wendy. míchat teplou a studenou můžeš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
10.7.11 22:23

Na tělesnou teplotu, dělám na těch cca 35stupňů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
10.7.11 22:24
wendyna píše:
a můžu ho namíchat tak-že mám v zásobě už chladnou převařenou vodu a doleju ji pak do lahvičky čerstvou horkou převařenou vodou?

To víš, že můžeš :wink:
Já UM chystala tak, že jsem měla v ledničce převařenou vodu, odlila jsem do lahvičky, v mikrovlnce ohřála, přidala UM a bylo to 8-)
Jinak Um má být tělesné teploty. Tak buď zkusit teplotu na zápěstí, jak píšou holky nebo to po čase poznáš odhadem, když sáhneš na lahvičku 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
10.7.11 22:31

tak to je fajn,přijde mi to tak rychlejší a na to zápěstí to tak zkouším jen jsem si nebyla jistá.a jak ho uchováváte,když musíte někam odejít na dýl? můžu to mlíčko namíchat,dát do lednice a pak ohřát??? jak dlouho ho můžu nechat v lednici? dík-jsem z toho všeho nějak zmatená :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
10.7.11 22:38
wendyna píše:
tak to je fajn,přijde mi to tak rychlejší a na to zápěstí to tak zkouším jen jsem si nebyla jistá.a jak ho uchováváte,když musíte někam odejít na dýl? můžu to mlíčko namíchat,dát do lednice a pak ohřát??? jak dlouho ho můžu nechat v lednici? dík-jsem z toho všeho nějak zmatená :oops:

Chystání Um dopředu se jsem se vždycky vyhýbala :wink: Stačí nachystat vodu, kterou buď někde nechám přihřát v mikrovlnce, popř. jsme brali termosku :wink: UM v lednici by nemělo být déle než 24 hod, ale jak jsem psala, mně se to příčí, radši bych nachystala čerstvé 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7570
10.7.11 22:38
wendyna píše:
tak to je fajn,přijde mi to tak rychlejší a na to zápěstí to tak zkouším jen jsem si nebyla jistá.a jak ho uchováváte,když musíte někam odejít na dýl? můžu to mlíčko namíchat,dát do lednice a pak ohřát??? jak dlouho ho můžu nechat v lednici? dík-jsem z toho všeho nějak zmatená :oops:

jsem někde četla, namíchaný mlíko jen max. 2 hodiny…

raději si schovej vodu, pak ohřej v mikrovlnce a domíchni mlíkem…

Pořiď si termosku na teplou vodu - dělám si to k posteli,ať nemusím v noci lítat do kuchyně :lol:
Mám lahvičku, kde je prášek(mlíko) a pak tam jen přeleju vodu s termosky a zatřepu…
Podobné je to na cestách..... :wink:

Příspěvek upraven 10.07.11 v 22:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
10.7.11 22:39
wendyna píše:

To bych moc nedoporučovala, zvlášť novorozenecká mléka se dost rychle kazí… radši bych brala převařenou teplou vodu v termosce a smíchat na místě a nebo naučit toho, kdo bude míchat doma místo tebe, jak to udělat z vychlazené vody z lednice..,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544

Termoska s vodou, popřípadě termoobal :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429

Wendy-já bych mlíčko raději udělala vždy čerstvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová