Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,můžete mi prosím někdo poradit jak téplý má být UM-nutrilon a jak ho ohřívat?? na návodu píšou 40stupnů,to se mi zdá moc teplé.Díky.
Tak, aby když si kápneš na vnitřní stranu ruky na zápěstí, tak aby tě to hřálo, ale nepálilo… vychladit se to ale ještě dá, kdyby to mimi nechtělo. ![]()
Když jsem dávala UM, tak jsem si trochu mlíčka stříkla na hřbet ruky, nesmí to pálit ani studit.
a můžu ho namíchat tak-že mám v zásobě už chladnou převařenou vodu a doleju ji pak do lahvičky čerstvou horkou převařenou vodou?
No, taky jsme na nutrilonu, lahev mám s převařenou vodou celou dobu v ohříváčku (nastaven na cca 38 stupňů) když je hlad přidám jen ten nutrilon. Ale všimla jsem si, že když má Kamilka problém s bříškem, já dám teplejší mléko, tak se ji bolení přejde.
wendyna píše:
a můžu ho namíchat tak-že mám v zásobě už chladnou převařenou vodu a doleju ji pak do lahvičky čerstvou horkou převařenou vodou?
To víš, že můžeš ![]()
Já UM chystala tak, že jsem měla v ledničce převařenou vodu, odlila jsem do lahvičky, v mikrovlnce ohřála, přidala UM a bylo to ![]()
Jinak Um má být tělesné teploty. Tak buď zkusit teplotu na zápěstí, jak píšou holky nebo to po čase poznáš odhadem, když sáhneš na lahvičku ![]()
tak to je fajn,přijde mi to tak rychlejší a na to zápěstí to tak zkouším jen jsem si nebyla jistá.a jak ho uchováváte,když musíte někam odejít na dýl? můžu to mlíčko namíchat,dát do lednice a pak ohřát??? jak dlouho ho můžu nechat v lednici? dík-jsem z toho všeho nějak zmatená ![]()
wendyna píše:
tak to je fajn,přijde mi to tak rychlejší a na to zápěstí to tak zkouším jen jsem si nebyla jistá.a jak ho uchováváte,když musíte někam odejít na dýl? můžu to mlíčko namíchat,dát do lednice a pak ohřát??? jak dlouho ho můžu nechat v lednici? dík-jsem z toho všeho nějak zmatená
Chystání Um dopředu se jsem se vždycky vyhýbala
Stačí nachystat vodu, kterou buď někde nechám přihřát v mikrovlnce, popř. jsme brali termosku
UM v lednici by nemělo být déle než 24 hod, ale jak jsem psala, mně se to příčí, radši bych nachystala čerstvé ![]()
wendyna píše:
tak to je fajn,přijde mi to tak rychlejší a na to zápěstí to tak zkouším jen jsem si nebyla jistá.a jak ho uchováváte,když musíte někam odejít na dýl? můžu to mlíčko namíchat,dát do lednice a pak ohřát??? jak dlouho ho můžu nechat v lednici? dík-jsem z toho všeho nějak zmatená
jsem někde četla, namíchaný mlíko jen max. 2 hodiny…
raději si schovej vodu, pak ohřej v mikrovlnce a domíchni mlíkem…
Pořiď si termosku na teplou vodu - dělám si to k posteli,ať nemusím v noci lítat do kuchyně ![]()
Mám lahvičku, kde je prášek(mlíko) a pak tam jen přeleju vodu s termosky a zatřepu…
Podobné je to na cestách..... ![]()
Příspěvek upraven 10.07.11 v 22:39
wendyna píše:
To bych moc nedoporučovala, zvlášť novorozenecká mléka se dost rychle kazí… radši bych brala převařenou teplou vodu v termosce a smíchat na místě a nebo naučit toho, kdo bude míchat doma místo tebe, jak to udělat z vychlazené vody z lednice..,