Jak přikrmovat?

2075
9.7.11 20:00

Jak přikrmovat

Ahoj holky, prosím o radu.Dnes jsme se vrátili z porodnice kde jsme dokrmovali nutrilonem (tam byla váha takže nebyl problém spočítat kolik je třeba dát nutrilonu, ovšem často jí to nestačilo). Malá váží 4130g, kojím i hodinu, na půl hodinky usne a má zase hlad, zkusím znovu nakojit a opět hladová. Dá se nějak bez váhy určitě kolik jí mám dát nutrilonu?zatím jsem zkusila 30ml. Od 17h mi nespí a to nemá ani týden :-( Tak si říkám jestli to kojení nevzdám a nepřejdu zcela na UM s tím že budu vědět kolik by měla dostat ml…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13338
9.7.11 20:11

Zkus kontaktovat laktační poradkyni ve svém okolí, často mají k dispozici a zapůjčí váhu. Měla jsem ji taky půjčenou, pak zjistíš, kolik je po nakojení potřeba a získáš odhad do budoucna, i představu kolik přibejvá. Teď už jí dávám odhadem a většinou jí to stačí, když vyloženě bulí, dám jí ještě 30 ml. Kojení nevzdávej, dokud máš mlíčko aspoň trošku ;-). Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
9.7.11 20:15

kojení nevzdávej máš velkou šanci se rozkojit já měla málo mlíka když byly malé 2 měsíce . Váha akorát stresuje dej jí po koju 30 a když vypije a bude brečet tak dej víc , domluv se s dr na vážení 1-2 za týden a uvidíš jestli ti bude dál přibírat. Hodně pij nemáš možnost si pujčit elektrickou odsávačku? (porodnice, centrum pro matky ) mě el. odsávačka zachránila kojo. Já takhle dokrmovala asík 14 dnů a pak sem zkusila dát jen MM a UM sem přidávala jen když měla dlouhou spací pauzu ( poledne a večer) a po měsíci sem už jen kojila. Držím palečky :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.7.11 20:22

Udělala bych toho víc a kdyžtak to holt nedopije. Spíš bych ale pořešila odsávačku, mohla bys dokrmovat svým mlékem :wink:

Dokrmuješ přes flaštičku? Jestli jo, tak doporučuju koupit v lékárně injekční stříkačku a dávat po prstu, aby se musela hezky snažit a posilovat a tím pádem si od tebe pak vytáhne víc.

Jinak pokud nemáš nějaké další mládě na starost, tak ať je u prsa klidně furt, však je teď teplo, tak má asi žízeň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
9.7.11 20:24
Aishenka píše:
Ahoj holky, prosím o radu.Dnes jsme se vrátili z porodnice kde jsme dokrmovali nutrilonem (tam byla váha takže nebyl problém spočítat kolik je třeba dát nutrilonu, ovšem často jí to nestačilo). Malá váží 4130g, kojím i hodinu, na půl hodinky usne a má zase hlad, zkusím znovu nakojit a opět hladová. Dá se nějak bez váhy určitě kolik jí mám dát nutrilonu?zatím jsem zkusila 30ml. Od 17h mi nespí a to nemá ani týden :-( Tak si říkám jestli to kojení nevzdám a nepřejdu zcela na UM s tím že budu vědět kolik by měla dostat ml…

Aishenko, rozhodnuti, jestli budes kojit nebo prejdes na UM je ciste na tobe. Jen muzu pridat vlastni zkusenost. Porodni vaha moji holcicky byla 3100g a po porodu klesla na 2490, takze docela dost a davali ji glukozu s tim, ze si mam pro jistotu koupit UM a dokrmovat. Tech prvnich par tydnu chtela byt mala u prsu nonstop, kdyz zrovna nespinkala. Tak jsem se prizpusobila a kojila jsem na pozadani ve dne v noci. Pamatuju si, ze tahala na jedno krmeni klidne hodinu a pak teda narozdil od tvoji malicky 2 hodinky spala, ale krasne pribirala, takze jsme vydrzely a na UM nedoslo. Asi bych jeste na tvym miste vydrzela a nechavala ji prisat, kdykoliv si rekne- pravdepodobne se ti zvysi tvorba mlika. Vychozi vahu ma peknou, takze bych se zatim moc neobavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
9.7.11 20:46

děkuji holky za rady, odsávačku mám, je ruční, dnes jsem to zkoušela a žádná sláva, bohužel prsa mám poměrně citlivé takže i tak držím zuby nehty když se malá zakousne :-) Dokrmuji lahvičkou, ona nemá problém se přisát k prsu, jak je veliká tak saje hodně ale pak mi u toho usíná tak musím budit. Ještě v porodnici to bylo super, přes den krásně spinkala, v noci cca do 3h a teď se bojím že budmeme nonstop vzhůru :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
9.7.11 21:18

pokud tě bolí když se malá přisává tak máš špatnou polohu zkus kouknout sem http://www.kojeni.net/polohy.php a lepší odsávačka je elektrická lép se podpoří tvorba mlíka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aajjaa
9.7.11 21:55

Takhle mala ma narok byt casto u prsa. To je normalni.

• Citovat
  • Upravit
2075
10.7.11 12:13

no bolí mě celé bradavky i když nekojím, známé říkají že je to normální, prý na tom byly stejně.Pravda že když se přisaje tak to bolí dost ale držím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
10.7.11 13:07

Já jsem po návratu z porodnice brečela u kojení bolestí (ale bylo to i hormonama:-), pomohl Bepanten Plus (jestli nepoužíváš, vyplatí se ho koupit, je lepší než Bepanten obyč, protože tento je už i na hojení ran (poradila mě ho laktační poradkyně). Pokud chceš kojit, tak to nevzdávej, to se spraví. Já jsem v porodnici kojila snad co hodinu, druhá maminka na pokoji mě pořád nabádala, ať začnu dávat UM, že ji mlíko nestačí, ale vydrželi jsme takhle týden dva a bylo to v pohodě, kojím už skoro 8 měsíců :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
10.7.11 13:08

Tady dávám odkaz, je vhodný na již poraněnou kůži http://www.lekarna.cz/…1x30gm-krem/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
10.7.11 15:44

děkuji, mám ten obyčejný bepanthen, mažu po každém kojení, nejdříve tedy omývám vodou a pak krém. Já nevím ale je potřeba prsa omývat i před kojením? my máme problém hlavně přes den, malá od 8 hodin nespala, jen chvílemi, kojila jsem kdy si řekla, nevím jestli nedělám i chybu v tom že kojím moc dlouho, stejně jí nestačilo tak jsem dala 30ml nutrilonu a kolem 13:30 usnula a ještě spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
10.7.11 17:20

Vyzkoušej ten Bepanten plus, je to super věc :palec: Anebo zkus zachnout trošku MM, to taky působí hojivě a umyj pak až před kojením (kvůli případným bakteriím). Nebo se zkus kouknout na kojeni.net, tam určitě najdeš spoustu rad. Držím palce, taky jsem si před narozením mojí dcerky myslela, jak je kojení přirozená věc a musí jít automaticky - prd, je to fuška, ale podle mě stojí za to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21081
7.12.16 16:43

Soutěžte s Hami!

Milé maminky,

soutěžte s Hami o balíček produktů! Vyberte si Váš nejoblíbenější Hami produkt, podělte se na těchto stránkách o Váš názor, proč jej máte rádi a výhra je Vaše! Čím více maminek, tím větší šance vyhrát!

Pěkné odpoledne :kytka:
Tým eMimino.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.12.16 22:57

@Aishenka
Rozhodně s kojením neprestavej.. já měla taky problém.. mně naopak zase tvrdla prsa a nic z nich nešlo.. nakonec jsem odsavala tak dlouho aventkou, až začalo téct.. ale ta bolest :D zkousela jsi odsávat? A to, co odsajes ji dát třeba místo um? Já odsavala i několikrát denně a díky tomu jsem se rozkojila.. maly byl lenoch, takže bylo celé na mne :D každopádně kojení nevzdávej a zkontaktuj LP.. byla by to škoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová