Co sebou do porodnice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2377
30.4.22 13:28

Já nevím, mně třeba přijde, že to je stejně individuální, co budeš potřebovat, každé mimčo je jiné, každá porodnice, každá maminka… můžete tam být různě dlouho, takže to stejně dopředu dokonale nevymyslíš, něco ti můžou přivézt návštěvy. Ale můžu přihodit moji zkušenost. Já tam byla nečekaně týden a hodně jsem krvácela, takže mi hned došly vložky a manžel mi pořád dokupoval. Vůbec jsem nevyužila oblečky na mimčo, to nám všechno dali a naopak nechtěli, abychom používali vlastní. Takže jen na cestu domů. Potom mi ještě manžel musel dovézt povlečení, protože jsem skončila s malým na intermediární péči, kde nebyly povlečené postele - to jsem taky netušila dopředu. Jo a nebyl tam toaleťák a já denně spotřebovala snad ruličku, navíc se tam kradl, takže příště bych si vzala asi dvacet balíků nebo nevím… :mrgreen: Pak mi chyběl nějaký gel na intimní partie, vzala jsem si jen obyč sprcháč. Na nějaké líčení, mytí hlavy, k tomu jsem se nedostala, ale jiné maminky třeba jo… Potom gel na bradavky je super. Různé doplňky stravy, podle toho, co tě po porodu trápí - já měla třeba zácpu, takže jsem manžela poslala pro magnosolv, nějaké vitamíny na kojení, když se nechtělo spustit mlíko. On jezdil snad každý den s nějakým balíkem věcí, přitom jsem si toho už dost přivezla… Kojící podprsenku, vložky do podprsenky. Já využila hodně plínky pro miminko a vlhčené ubrousky, to taky moc nechtěli dávat erární. A samozřejmě jednorázový síťovaný spoďáry, který po použití vyhodíš. Rozhodně ne nějaký na opakovaný použití - za prvé je to nehygienický, za druhý já teda neměla na nějaký praní vůbec myšlenky. Potom jsem se celkem musela doprošovat těch nepromokavých podložek (ať už pro mimčo nebo pro mě do postele, když jsem krvácela), takže ty si příště vezmu. Pak co mě třeba vůbec nenapadlo, tak kojící polštář. I když to je kráva velká, asi by se mi to nechtělo tahat. Ale museli mi tam půjčovat, protože mi bez toho nešlo kojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková