Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky jsem v praze nova je mozne si vybrat porod c sekci bez jakychkoliv komplikaci nebo s tim mate nejake zkusenosti? ![]()
Řekla bych, že v Praze je porodnice, kde by se to dalo zařídit. Každopádně dobře si to promysli. Císaře mám za sebou dva a není to nic příjemného. Jizva na děloze může být komplikací v dalším těhotenství, omezování se ve cvičení, bolest a dlouhé hojení po operaci. ![]()
Já jsem taktéž rodila císařem…a sice nemám srovnáni osobní…ale rodila jsem večer…druhý den odpoledne už sem litala po odd. jak camrda…vpodstate sem mohla jít klidně domu…menší bolest přišla když jsem vstávala, nebo kašlala…po 14 dnech jsem vpodstate ani nevěděla že sem rodila…jen mě tahaly uzlíky na konci jizvy (od stehů) ale když sem je ustřihla tak už pak dobrý…jediný co mě obtěžovalo byla jistá necitlivost od pupíku dolů…to se během pár týdnů upravilo i když trochu změněna citlivost tam je pořád…je to ale teprve 8 měsíců…
Jako kdybych nemusela tak bych na císaře nesla, přecejen je to operace a hrozí závažnější komplikace než u vaginálního porodu… ale určitě se ho nebojím tak jako sem se bála předtím…
U mě byla jizva po 1. císaři komplikací u 2. těhotenství. Druhý syn musel ven dřív. Pokud plánuješ více dětí, doporučuji si to rozmyslet.
Jinak neporadím.
Co považuješ za „komplikace“?
První dítě akutní CS, druhé těhotenství hodně zlobila jizva. Cca od 20tt bolesti, pálení celého podbřišku a řezání jizvy. Dítě plánovaným CS ve 38tt. První CS rok 2013, druhý CS rok 2020 ![]()
@shadowbabe řekla bych že má na mysli císaře na přání…jakože pro to není důvod medicínský…
Já si chvíli myslela, že si myslíš, že si jde poručit porod CS, který proběhne i s následnou rekonvalescencí zcela bez zdtavotních komplikací.
Už jsem si říkala „no co je to za pitomce“ a pak mi došlo, že se asi ptáš, kde si to můžeš domluvit, aniž by měl někdo blbý kecy.
Ach jo, chtělo by to pár hodin spánku navíc asi…
Vím, že se ptáš na porodnici, ale já být na tvém místě, ptala bych se na doporučení na „operatéra“
- vlastní zkušenost… + možnost použití protisrůstového gelu + rehabilitace 2 dny po sekci, kde ti jsou schopni pomoci po sekci (třeba si vezmou dítě sestry na první noc), kde funguje nadstandart jak má (vřele doporučuji) atp…
@TRG Nejsi sama. Taky sem to četla tak 5× než sem to pochopila.
@Vladusxx píše:
@shadowbabe řekla bych že má na mysli císaře na přání…jakože pro to není důvod medicínský…
No taky nad tím dumám, asi to takhle myslela
Tož když se jí do toho dobrovolně chce ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.