Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zdravím chci se zeptat jestli je tady nějaká maminka co rodila 37 tt? Jak se daří miminku a respektive jak dlouho jste byly v porodnici a jak vše probíhalo?? Děkuji za odpovědi
Rodila jsem ve 36 tt a bylo to dá se říct v pořádku. Miminko není nijak zaostalé ačkoliv dnes to už miminko není. V porodnici jsem byla 10 dní, ale to bylo i kvůli mým zdr. problémům.
@Onderkov píše:
Zdravím chci se zeptat jestli je tady nějaká maminka co rodila 37 tt? Jak se daří miminku a respektive jak dlouho jste byly v porodnici a jak vše probíhalo?? Děkuji za odpovědi
tak je to vlastně jen týden před, normální porod je v 38. týdnu.
Rodila jsem 36tt. Dcera 4 dny v inkubátoru, v nemocnici jsme byly celkem týden.
Ale hrozil mi předčasný porod déle, takže mi stihli dát kůru kortikoidů na dozrání plic malé.
Vývojově je úplně v pořádku, ani ten měsíc není vůbec znát, ba naopak je aktivní a napřed. ![]()
34+0, 2 dny v inkubátoru a celkem 14 dní na neonatologii. Teď v 10 týdnech už zvedá hlavu a bude opožděné jen opravdu o pár týdnů a srovnává se to rychle. Žádné zdravotní komplikace, jenom má kýlu poděděnou a podpořenou předčasným narozením.
Dvojčata šla ven v 36.tt a obě holky měly pěkné porodní váhy. Jedna z nich měla reflux, protože se nedovyvinul jícen, ale to se stává u miminek. Dohnala to rychle. Dnes už jsou velké a všechno dohnaly během pár měsíců.
@Onderkov to už se nebere ani jako předčasný porod
kámošky rodily od 24 TT do 33 TT a všechny děti jsou v pořádku ![]()
@Elis56 děkuji moc za odpověď trošku jsem jako Prvorodicka lekla
Ahojte holky mám teď v květnu a chci se zeptat ktera jste rodila taky tak co jste mimču oblékly na cestu domů
@Onderkov dlouhé body, teplakovy overal, čepičku + lehkou decku
Záleží jak bude reálné počasí.. jestli bude 30 nebo 15.. ale dlouhé doby+ teplácky a čepičku klidně i v 30stupnich.. nemají ještě dubtou termoregulaci.. takže si nechystej jak na teplejší i chladnější den.. jsou to navíc 2-3 věci.. to už se ztratí.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.