Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
chci se zeptat, co vše jste si zabalili do porodnice. Pomalu ale jistě se blížím termínu porodu a na internetu jsem našla spousty seznamů, co sebou. Některé věci se mi zdáli až zbytečné nebo jich bylo podle mě moc a tak se na vás obracím s tímto dotazem, abych si nebalila zbytečnosti. (Různé papíry a průkazky jsou samozřejmost, spíše mě zajímají věci pro mě a pro mimi.)
Je těch diskuzí tady málo na tohle téma? ![]()
Nic jsem si nevzala do porodnice. Jo kecám, kabelku, peněženku, telefon. Nabíječku mi přinesl chlap druhej den.
A víš co? Porodila jsem i bez kufru plného zbytečných krámů.
Pro mě jsem brala ručník na tělo, několik malých na intimní partie, intimpěnu s dubovou kůrou po porodu, hygienu, vložky do podprsenky, pratelné síťové kalhotky (jsou mnohem pohodlnější než jednorázové), hromadu vložek.
Pro malého jen balík plen a perlan místo vlhčenáčů.
Koukni na stránky porodnice, co ti dají erární. Já dostala jen jejich košile.
Edit: všechno ostatní, co jsem vezla, jsem vezla zbytečně 😃
Příspěvek upraven 29.04.22 v 19:44
@Kaja207 pro mě a pro mimco jsem neměla žádné hadry.. pro mimco pliny, základní kosmetika, pro sebe základní kosmetika, porodnické vložky, porodnické spodky a jídlo
Koukni na stránky porodnice, kde chces rodit. Někde nepotřebuješ skoro nic, maj vše erární a někde si musíš vezt i vlastní toaletak.
Já jsem potřebovala hodně ručníků, jak jsem se porad sprchovala, byly mokré a nestihaly vůbec schnout ![]()
Já si dělala seznam podle porodnice. To jsem si vzala všechny věci. Pak jsem si brala to, co bylo pro mě důležité - nebo jsem si to aspoň myslela (např. šminky, které jsem za celý pobyt použila jen 1× a to na cestu domů
). Určitě se řiď svými pocity, co je pro tebe potřebné
. A kdybys náhodou na něco zapomněla, tak ti to manžel/přítel popř. přiveze. Chce to jen trošku uvažovat, ale chápu, že založit stopadesáté téma na eMiminu je snazší
.
@Kaja207 já už bych do porodnice nešla bez kapek espumisan a něčeho, čím se dají miminku vykapat ocicka, když je má slepené a určitě bych si vzala takovou tu malou odsávačku. U nás na to z vysoka pr… A kluci se mi kvůli tomu děsně nabreceli. A to nemluvím o dvou probdelich nocích, protože sestřičky to měly opravdu někde.
Beru si běžné potřeby pro hygienu, poporodní vložky, síťované kalhotky, vložky do podprsenky, pro malé jen oblečení na cestu s sebou, noční košile, podprsenky atd.
@Šmoulice píše:
Je těch diskuzí tady málo na tohle téma?Nic jsem si nevzala do porodnice. Jo kecám, kabelku, peněženku, telefon. Nabíječku mi přinesl chlap druhej den.
A víš co? Porodila jsem i bez kufru plného zbytečných krámů.
Nebuď napružená…tak to nečti…jako ano, občas se to tu objevuje, ale furt lepší než pomalu každodenní…„HOLKY, VIDÍTE DUCHA?“
To zas nechápu já…to je pecka…oproti tomu dokážu baleni do porodnice pochopit ![]()
@MatildaMatilda píše:
Nebuď napružená…tak to nečti…jako ano, občas se to tu objevuje, ale furt lepší než pomalu každodenní…„HOLKY, VIDÍTE DUCHA?“To zas nechápu já…to je pecka…oproti tomu dokážu baleni do porodnice pochopit
Tak já to mám naopak. Je milion diskuzí, milion videí na youtube, co si balit do porodnice a je to pořád stejný. Kdežto těhotenské testy jsou individuální, každá si načůrá jinej. Já neříkám, že to není otravný, ale je to fakt něco jinýho.
Balila jsem podle stránek porodnice a podle toho, co běžně doma používám, ale žádný zbytečnosti. Byla jsem tam týden a například plenky pro dceru, nebo co jsem aktuálně potřebovala, mi vždy přivezl manžel.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.