Co sebou do porodnice?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
29.4.22 19:31

Co sebou do porodnice?

Ahoj holky,
chci se zeptat, co vše jste si zabalili do porodnice. Pomalu ale jistě se blížím termínu porodu a na internetu jsem našla spousty seznamů, co sebou. Některé věci se mi zdáli až zbytečné nebo jich bylo podle mě moc a tak se na vás obracím s tímto dotazem, abych si nebalila zbytečnosti. (Různé papíry a průkazky jsou samozřejmost, spíše mě zajímají věci pro mě a pro mimi.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15383
29.4.22 19:37

Je těch diskuzí tady málo na tohle téma? :roll:

Nic jsem si nevzala do porodnice. Jo kecám, kabelku, peněženku, telefon. Nabíječku mi přinesl chlap druhej den.
A víš co? Porodila jsem i bez kufru plného zbytečných krámů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
29.4.22 19:41

Pro mě jsem brala ručník na tělo, několik malých na intimní partie, intimpěnu s dubovou kůrou po porodu, hygienu, vložky do podprsenky, pratelné síťové kalhotky (jsou mnohem pohodlnější než jednorázové), hromadu vložek.
Pro malého jen balík plen a perlan místo vlhčenáčů.
Koukni na stránky porodnice, co ti dají erární. Já dostala jen jejich košile.

Edit: všechno ostatní, co jsem vezla, jsem vezla zbytečně 😃

Příspěvek upraven 29.04.22 v 19:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.4.22 19:43

@Kaja207 pro mě a pro mimco jsem neměla žádné hadry.. pro mimco pliny, základní kosmetika, pro sebe základní kosmetika, porodnické vložky, porodnické spodky a jídlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
29.4.22 19:53

Koukni na stránky porodnice, kde chces rodit. Někde nepotřebuješ skoro nic, maj vše erární a někde si musíš vezt i vlastní toaletak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14565
29.4.22 19:57

Já jsem potřebovala hodně ručníků, jak jsem se porad sprchovala, byly mokré a nestihaly vůbec schnout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
29.4.22 20:01

Já si dělala seznam podle porodnice. To jsem si vzala všechny věci. Pak jsem si brala to, co bylo pro mě důležité - nebo jsem si to aspoň myslela (např. šminky, které jsem za celý pobyt použila jen 1× a to na cestu domů :roll: ). Určitě se řiď svými pocity, co je pro tebe potřebné :). A kdybys náhodou na něco zapomněla, tak ti to manžel/přítel popř. přiveze. Chce to jen trošku uvažovat, ale chápu, že založit stopadesáté téma na eMiminu je snazší :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
29.4.22 20:12

Balzám na rty a omyvatelné přezůvky. Mimo jiné, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.4.22 20:15

Já skoro nepotřebovala župan. Hrozně se tam topilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
29.4.22 20:21

@Kaja207 já už bych do porodnice nešla bez kapek espumisan a něčeho, čím se dají miminku vykapat ocicka, když je má slepené a určitě bych si vzala takovou tu malou odsávačku. U nás na to z vysoka pr… A kluci se mi kvůli tomu děsně nabreceli. A to nemluvím o dvou probdelich nocích, protože sestřičky to měly opravdu někde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
29.4.22 20:31

Beru si běžné potřeby pro hygienu, poporodní vložky, síťované kalhotky, vložky do podprsenky, pro malé jen oblečení na cestu s sebou, noční košile, podprsenky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
29.4.22 20:52
@Šmoulice píše:
Je těch diskuzí tady málo na tohle téma? :roll:Nic jsem si nevzala do porodnice. Jo kecám, kabelku, peněženku, telefon. Nabíječku mi přinesl chlap druhej den.
A víš co? Porodila jsem i bez kufru plného zbytečných krámů.

Nebuď napružená…tak to nečti…jako ano, občas se to tu objevuje, ale furt lepší než pomalu každodenní…„HOLKY, VIDÍTE DUCHA?“ :roll: To zas nechápu já…to je pecka…oproti tomu dokážu baleni do porodnice pochopit :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
29.4.22 21:28
@MatildaMatilda píše:
Nebuď napružená…tak to nečti…jako ano, občas se to tu objevuje, ale furt lepší než pomalu každodenní…„HOLKY, VIDÍTE DUCHA?“ :roll: To zas nechápu já…to je pecka…oproti tomu dokážu baleni do porodnice pochopit :pankac:

Tak já to mám naopak. Je milion diskuzí, milion videí na youtube, co si balit do porodnice a je to pořád stejný. Kdežto těhotenské testy jsou individuální, každá si načůrá jinej. Já neříkám, že to není otravný, ale je to fakt něco jinýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.4.22 21:49

Knížku. Když budeš mít spavý dítě, tak se budeš nudit.

• Citovat
  • Upravit
4466
29.4.22 22:29

Balila jsem podle stránek porodnice a podle toho, co běžně doma používám, ale žádný zbytečnosti. Byla jsem tam týden a například plenky pro dceru, nebo co jsem aktuálně potřebovala, mi vždy přivezl manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková