Nevhodné zaměstnání a nemocenská - jaký důvod pro doktorku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
řekla bych dr., že chceš zůstat doma, protože úklid v casinu asi není pro těhuli to pravé ořechové. možná bych si k tomu přidala nějaké bolístky, že tě bolí to a to a tuhle tě píchá, že jsi dost unavená…nějak elegantně. pokud bude rázně proti, změn lékaře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dr. neni povinna ti neschopenku dat, naopak zamestnavatel je povinen ti najit jinou praci. V tve praci to jiste jde, proste budes delat jen denni. Nevidim v tom problem, on by taky nemel. Myslim,ze dr. udelala naprosto spravne, ze ti napsala potvrzeni. Pisemne pozadej o prevedeni na jinou praci, priloz kopii potvrzeni od dr. a jestli se budou cukat, kontaktuj ten inspektorat prace Minimalne by ti mohli poradit, jak postupovat. Muzes mu pekne zavarit, ty jemu, ne on tobe. Stuj si pevne za svym a nenech se zastrasit, po materske se tam pravdepodobne stejne nebudes moct vratit, k matce s detmi se bude chovat jeste hur.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji vam vsem. no ja jim rikala at me prevedou jen na denni smeny jsem tam zamestnana jako servirka ale denni mi nevadi prez den tam prijdou maximalne 4 lidi na kavu nejvic lidi tam chodi vecer. Oni me ale nechteji dat na denni protooze rikali ze by nekdo musel delat jen nocni pritom dnes sem mluvila s kolegou na protismene a on by klidne na nocni chodil. ale sefove to nechteji resit rekli mi ze nejsem schopna delat ani denni. a ze pujdu uklizet. a s tim ze bych sla k jinemu lekari tak sem taky nad tim premyslela ale tady v decine je to jediny doktor ktery me vzal. ani jeden me tady nevzal sem tady nova a hlavne mam zdravotni pojistovnu VoZP a s touhle pojistovnou nema moc doktoru smluvu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Boze, co ji to radite? Proc proboha zmena dr? Vzdyt jeji dr. postupuje naprosto spravne… zato jeji zamestnavatel je peknej hajzl…nechapu, ceskej clovek radsi ustoupi a pak nadava na bordel.
To jeji zamestnavatel porusuje zakon, ne jeji dr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak tim spis, kdyz to koelgum nevadi. Udelej to pisemne. Jestli mas ve smlouve, ze budes pracovat jako servirka, nemuze ti dat uklid. Proste na tom trvej. Pisemne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje ségra od začátku těhu jen zvracela a zvracela, gynekolog jí ale neschopenku napsat nechtěl (těhu prý není nemoc), tak šla za obvoďačkou a vše jí narovinu řekla a ta jí neschopenku napsala - zkus to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz to nebude chtit prevzit, posli to doporucene postou. A ten isnpektorat kontaktuj asi rovnou. Evidentne neni problem v zajisteni provozu, ale v sefovi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechapu. Takze nedodrzovani zakonu nevadi nikomu, zato zneuzivani neschopenky jeste radite. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radka101 píše:
A to nemůžeš říct, že ti je v práci strašně zle, že nevydržíš stát, máš pocity na omdlení, zvracíš atd… na těhu se dá svíst věcí.
Mela jsem podobny problem. Delala jsem v pekarne nocni, k tomu silene vedro. 3/4 smeny jsem prolitala blit na WC a zbytek jsem sedela a byla jsem rada, ze nezvracim. Tohle gyndare vubec nezajimalo. Pak jsem ho zmenila a ten mi dal nemocenskou aniz by se me ptal. Ale zamestnavatele jsem mela nastesti v pohode, jen kolegove uz byli nasrani - se jim ani nedivim.
Příspěvek upraven 12.04.12 v 13:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Boze, co ji to radite? Proc proboha zmena dr? Vzdyt jeji dr. postupuje naprosto spravne… zato jeji zamestnavatel je peknej hajzl…nechapu, ceskej clovek radsi ustoupi a pak nadava na bordel.
To jeji zamestnavatel porusuje zakon, ne jeji dr.
No ale suď se se zaměstnavatelem. To není českým člověkem, ale českou justicí. ![]()
Já Oldřišce taky fandila, že chce bojovat, ale plně chápu, že se na to chce vys…t. K té změně dr - neschopenku může napsat klidně obvoďák, nebo ortoped kvůli bolesti zad, kterou zhoršuje těhotenství
nemusí to psát jen gynekoložka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zaměstnavatel je prostě vydřiduch a sketa, to je jasné, lepší pokud tě vystrnadí.
Zašla bych za obvodní a řekla jí to, gyndaři obecně tak často doma nenechávají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem vše. Zaměstnavatel má povinnost tě přeřadit na jinou pracovní pozici v rámci své firmy, pokud nejsi schopná vykonávat svoji původní. Pozice by měla zhruba odpovídat kategorii té původní a plat by měl být stejný nebo vyšší, ne nižší. Tedy že sekretářka generálního ředitele by asi neměla přejít na místo hajzlbáby. Pokud taková práce není a zaměstnavatel tě musí přeřadit na méně kvalifikovanou práci s nižším platem, musí ti dát takový plat, jaký máš v pracovní smlouvě na původní pozici. Pokud zaměstnavatel vůbec nemá žádnou pracovní pozici, kterou bys mohla vykonávat jako těhotná tak, aby to odpovídalo zákoníku práce a tvému aktuálnímu stavu, pak jsi doma, ale nikoliv na neschopence od doktora - zaměstnavatel ti vyplácí plnou mzdu. Pracovní neschopnost vydává lékař (tedy měl by, praxe je jinej bordel) pouze na základě zdravotních obtíží, které se neslučují s výkonem práce a to jakékoliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já od 9tt zvracela a bylo mi na omdlení, chvíli jsem to v práci vydržela. Potom jsem někdy kolem 13tt šla k obvodní dr.pro razítko do průkazky a když se mě ptala jak mi je tak jsem jí to „povyprávěla“ a ona mi řekla, že kdyby mi gyndr nechtěl napsat neschopenku tak mám klidně přijít za ní, že ona mi jí může taky vystavit. Bohužel u mě to zvracení a mdloby trvaly dlouho, tak jsem poprosila gyndr o neschopenku a bezproblémů mi jí napsal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nevim, ja jsem v tomhle asi jina. Kdyz se mi neco hrube nelibi, resim to a nenadavam jen tak do vetru. Minimalne muze zamestanavateli zatopit, ja bych to udelala.
Moje sestra delala u podobnyho hajzla. Nechala si to libit a jen to odnesla. Jsem si jista, ze pracovat tam ja, nedovolil by si to. I na me sefova zkousela podobny figle, kdyz jsem otehotnela, rekla jsem ji narovinu, co udelam, kdyz mi nevyjde dle zakona vstric, praskla jsem dverma a druhy den bylo vse v poradku. Sefova byla chvili nastvana( neopravnene), ale od ty doby si ke mne nedovolila ani fn.
Vlastne jsem podobny problem resila uz kdysi ve svem prvnim zamestnani. Se stejnym vysledkem. Stacilo presne ocitovat par zakonu, rict, ze si nenecham s… na hlavu, protoze vim,ze jsem v pravu a taky to dopadlo v muj prospech(tenkrat se to netykalo tehotenstvi).
Neschopenku po domluve s dr. bych fakt volila jako nejkrajnejsi reseni… Na tehle situaci nevidim nic tak hrozneho, kolegove souhlasi, nikdo by ji nenadaval, jen sef ma potrebu delat problemy - tak bych je udelala ja jemu, kdyz si o to rika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji vsem za rady. nejdriv sem to chtela hmat prez urady ale uvedomila sem si ze na to nemam. Nejsem tak prubojna a hlavne by to pro me asi nebylo dobry se nekde hadat atd to by asi miminku nepomohlo kdybych byla porad ve atresu. Dnes az prijede jeate jeden sef protoze ja mam 4 tak to budeme zase projednavat. Tak uvidim. a s tim ze bych mela hit k obvodni lekarce tak sem tam byla a rekla ji to a ta stoji pri ni takze mi asi neschopenku nenapise. Opravdu nejsem lina chodot do prace ale abych tam della uklizecku pritom by me mohl klidne dat na denni smenu tak proc bych mela delat uklizecku to nechci. denni smeny sem schopna vykonavat. takhle jim to reknu dnes a uvidim co mi reknou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit