Nevhodné zaměstnání a nemocenská - jaký důvod pro doktorku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
A u vás v casinu se nekouří? Já si teda myslím,že těhotná by neměla pracovat v zakouřeném prostředí. Takže i kdyby jsi šla uklízet(což mi pro těhu jako adekvátní náhrada taky nepřijde), stejně budeš pořád v zakouřeném prostředí. Zkus to vysvětlit Dr.i z tohoto hlediska.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@danik Ale tohle přece vůbec doktora nezajímá!!! To je problém zaměstnavatele, že nemá vhodné prostředí a pracovní pozici pro těhotnou. Ta má zůstat doma za plnej plat od zaměstnavatele a ne zneužívat neschopenku. Se doktorovi nedivim, že to nechce napsat, jednal by protiprávně. A že je šéf debil není argument. Veškerou korespondenci bych řešila písemně, dopisy bych odesílala doporučeně a telefonáty nahrávala a pokud by chtěl vychylovat, neměl by šanci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak myslis… Kdyz ti nevyjdou vstric a nedostanes neschopenku, budes dal chodit na nocni?
To nebudes ve stresu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj kouri se tam… taky sem to rikala ale ona mi rekla ze mi teda musi dat zam-el jinou praci abych tam nebyla v zakourenem prostredi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Jak myslis… Kdyz ti nevyjdou vstric a nedostanes neschopenku, budes dal chodit na nocni?To nebudes ve stresu?
Jsou i jiné možnosti než protiprávní pracovní neschopnost nebo zaměstnání odporující zákoníku práce. Trochu vyděračský tón, zdá se mi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@oldriska91 píše:
Jj kouri se tam… taky sem to rikala ale ona mi rekla ze mi teda musi dat zam-el jinou praci abych tam nebyla v zakourenem prostredi.
a má recht.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nemyslim, ze je to justici, je to hlavne v lidech( vzdyt je to v podtstate banalita, neverim, ze bude zamestnavatel riskovat nejakou tu kontrolu, kdyz s tim nikdo jiny nema problem, ale on spoleha na to, ze ustoupis a jednat nebudes)… u me nikdy k zadnemu soudu nedoslo, stacilo si nastudovat par paragrafu a pohrozit spravnym uradem a slo to vzdycky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začala zvracet hned v 6tt a Dr. s napsáním neschopenky problém neměl.
Já asi nemám tvrdé lokty,ale pro mě je přijatelnější nechat si napsat neschopenku, než si udělat zle v práci. Nikdy nevíš, kam budeš chtít jít po mateřské pracovat /nebo i při mateřské, jako to má sestřenice-servírka/.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@danik píše:????
Já začala zvracet hned v 6tt a Dr. s napsáním neschopenky problém neměl.
Já asi nemám tvrdé lokty,ale pro mě je přijatelnější nechat si napsat neschopenku, než si udělat zle v práci. Nikdy nevíš, kam budeš chtít jít po mateřské pracovat /nebo i při mateřské, jako to má sestřenice-servírka/.
A propos- servírka? Ta snad o práci nemusí mít obavu kdekoliv ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nečetla jsem všechny rady, chápu, že těhotenství není nemoc a v zásadě jsem proti tomu aby těhule zůstávaly doma proto, že se jim jednou udělá šoufl, zákon opravdu porušuju tvůj zaměstnavatel, a ne tvůj doktor. Nicméně pokud je zaměstnavatel idiot, tak s tím prostě nic neuděláš, a vyhrožováním si jenom zhoršíš atmosféru a podmínky v práci, takže prostě bych trvala na neschopence, myslím, že pokud ti ji nechce dát gynekolog a ty ho nechceš změnit, tak by ti tu PN mohl dát praktický lékař.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale ona nevyhrozuje. Ona jen trva na svych zakonnych pravech.
To zamestnavatel ji vyhrozuje.
Zato trvat na neschopenkce nemuze, protoze pokud nema zdravotni problem, nema na ni narok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
oldriska91
Ty jako těhotná máš právo žádat jinou práci a zaměstnavatel ti je povinej vyjít vstříc. Nesmí tě ponižovat a nesmí ti dát jinou horší práci než tu jakou máš ve smlouvě. Takže ať zapomene na nějakej úklid. Měl by ti dát jen denní směny, o tom žádná.
Pokud s ním není řeč, tak se obrať na úřady. ![]()
Jen si myslím, že pak budeš asi stejně nucená jít na neschopenku, bo zaměstnavatel vypadá na to, že ti práci hodně znepříjemní. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to patová situace - zakladatelka je těhotná, v práci ji zaměstnavatel dělá problémy kvůli přeřazení na jinou práci. Pro doktorku je protizákonné ji dát neschopenku. Může to dojít až tak daleko,že zakladatelka bude ve stresu a může o dítě přijít - to už ale bude v souladu se zákonem, že
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak to je pravda, bude lepsi, kdyz to zamestnavateli projde, za hajzla bude ten dr, co nechce chudakovi tehotny napsat neschopenku… zakony se ridit netreba…
Kdyz bude zamestanavatel delat velky problemy, nakonec ji dr. tu neschopenku stejne urcite napise… ale prijde mi jako chyba nechat mu to jen tak projit…ja bych na nej nejaky ten urad poslala, uz z principu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mroe, já chápu,že se ti nelíbí postup zaměstnavatele, to mě taky ne,ale podívej se na to z pohledu těhotné zakladatelky.
A podobný případ (můj i ostatních maminek tady). V práci mám smlouvu na dobu neurčitou,ale už teď vím,že po skončení rodičovské dostanu výpoveď, 2 platy a odstupné. Zaměstnavatel má ze zákona povinnosti vzít matku po rodičovské dovoloné zpět,ale málokterý to udělá.Úřady práce to ví a dělá se s tím něco????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit