Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky a maminky:) Chci se zeptat vás, co jste rodili v Hořovicích, co si mám sbalit pro sebe, co pro mimčo a co si rozhodně brát nemám ![]()
S kým se tam na konci měsíce potkám? ![]()
Tohle me taky zajima, jen mam jeste do rijna cas.:) dej pak vedet jak se ti tam libilo.:)
Ahojda. Za sebe bych určitě přibalila jednorázovky-pár přebalovacích podložek i plenek, vlhčené ubrousky a chyběl mi i dostatek látkovek - na otření a tak..Máš tam všeho omezené množství. Pokud bych tam jela znova, vzala bych si také nějaké oblečení na mimi - sice tam je, ale jen jedno na den a když se umažete, musíte v tom zůstat nejméně do večera, kdy ti dávají nové na 2. den. Pro sebe určitě dost ručníků.. Co jsem vůbec nevyužila byly vložky po porodu, těch je tam dost. Noční košile tam jsou, ale je lepší mít svoje - většina z nich nemá knoflíky na zapnutí u prsou
Jestli tě ještě něco napadá, ptej se. Byla jsem tam teď, narodili jsme se 18.7.
Ahoj, já tam rodila loni v květnu a bylo tam všeho dost…možná bych přibalila jen plenky…jinak opravdu všeho dost…když došlo, řekla jsem si a sestřičky doplnily..jen s těma plenkama byl trošku problém…jinak to tam bylo fatk super… ![]()
Rodila jsem tam před rokem. Dávají 5 jednorázovek denně, takže třeba pár jednorázovek, dávají na mimi každý den čisté oblečky, kosmetiku tam mají. Pro tebe mají i každý den čistou košilku, vem si přezůvky, drogerii pro sebe, prodávají tam i jednorázové kalhotky, ty jsou super. Vložky tam jsou taky, ty obyč, máš jich k dispozici neomezený počet a můžeš si tam sama vařit i čaj.
Mě přišlo, že nic moc není potřeba. Já tedá neměla toaleťák a župan. Možná nějakou tu rezervní plínku.
Chtěla jsem tam rodit i teď v květnu, ale měli plný sály, kámoška o tři týdny zažila totéž. Doporučuji připravit si náhradní plán, kam jet rodit. Já jsem teda s náhradou byl velmi spokojená ![]()
Vrátila jsem se z hořovické porodnice v úterý a jsem hodně ráda, že jsem s sebou měla úplně všechno… Na miminko tam spolehlivě měli jenom kosmetiku (olej, mycí gel, vatové tamponky, teploměr a kartáček), plenek pět na den (museli jsme dodávat svoje), jednorázové podložky jsme taky nějaké svoje využili. Rodila jsem v sobotu ráno a přes víkend, upozorňuju, nefungovalo vůbec nic, v koupelně jsme měli hodně špinavo, nebyly čisté košile, látkové pleny (přes víkend prý nejede prádelna, nevím, jestli to je standard), došel i toaletní papír, mýdlo a v jednu chvíli i vložky - ale to po důkladné urgenci sestry doplnily. ![]()
Našla jsem na jejich stránkách http://www.nemocnice-horovice.cz/…do-porodnice , sice to není moc obsáhlé, ale alespoň něco. Mám v plánu rodit tam také, ale termín až v polovině září ![]()
@markos píše:
Mě přišlo, že nic moc není potřeba. Já tedá neměla toaleťák a župan. Možná nějakou tu rezervní plínku.Chtěla jsem tam rodit i teď v květnu, ale měli plný sály, kámoška o tři týdny zažila totéž. Doporučuji připravit si náhradní plán, kam jet rodit. Já jsem teda s náhradou byl velmi spokojená
Muzu se zeptat, jaka nahrada to byla? Taky totiz premyslim, kam jet, kdyby byl V Horovicich stop stav…
Ahojky, mám TP 21.8 a rodit budu taky v Hořovicích. Sebou si beru od všeho něco, pro jistotu… i když většina maminek píše že tam vše mají, najdou se i ty kteří to tak neměli. c
@aiko24 píše:Úplně opačný směr (jsem z Prahy) - Mělník.
Muzu se zeptat, jaka nahrada to byla? Taky totiz premyslim, kam jet, kdyby byl V Horovicich stop stav…
@markos píše: Úplně opačný směr (jsem z Prahy) - Mělník.
Aha, to je pro me uz moc daleko, jsem z Plzne…tak zatim uvazuju o Pribrami. Dik za odpoved ![]()
@aiko24 o Příbrami uvažuji také. Jsem přesně na půli cesty mezi Hořovicemi a Prahou, ale bohužel, v Praze mě bez registrace nevezmou. Příbram si maminky docela vychvalují ![]()
Já tam rodila 2010 a spokojenost všeho jsem měla dost i podložek, plínek, oblečení, všude čisto fakt si nemohu stěžovat.
@Tez90 píše:
@aiko24 o Příbrami uvažuji také. Jsem přesně na půli cesty mezi Hořovicemi a Prahou, ale bohužel, v Praze mě bez registrace nevezmou. Příbram si maminky docela vychvalují
Tak to se mozna potkame (at uz tam nebo tam), mam taky termin v pulce zari
Mne pripada, ze Pribram a Horovice jsou pro me jedine porodnice v rozumne vzdalenosti, ktere splnuji alespon par mych zakladnich pozadavku (samostatny porodni pokoj, moznost rozhodnout se o porodni poloze, klystyru atd., alespon jakas-takas podpora bondingu). Tak snad nebude zrovna stop stav v obou dvou porodnicich, to uz by teda byla velka nahoda ![]()
Jinak v Praze by Te snad vzali i bez registrace, kdybys uz mela porod rozbehly, ne? Je to brano jako akutni zdravotni pece a tu Ti musi poskytnout. Je ale samozrejme otazka, jestli je v Praze o co stat ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.