Co so starším surodencom?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14.1.13 09:17

Co so starsim surodencom?

Mam doma trojmesacne batola a dvojrocnu potvorku. Nemozem povedat ze by ziarlila, tej malej nosi hracky, strka dudel do pusy, pusinkuje ju a hojda… ale za to odmieta mna. Ked ju k sebe zavolam, urobi krok mojim smerom, potom sa rozmysli, ujde na druhy koniec izby a rozplace sa. Ked ju chcem zobrat do naruce bije ma a place, ze nie je mamina. Zhorsuje sa to v dni ako vcera, ked ta mala cely den prerevala a nepomahalo ani chovat. Ja viem ze je na nu prilis narocne pochopit ze uz nie je jedinacik, ale nemate nejaku radu ako nalozit s jej zachvatmi sebalutosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
14.1.13 09:20

Nechat být, ona se s tím sama srovná, fakt. Stačí jí říkat, že jí miluješ, někdy jí dát něco, co nedostane mimi a bude v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
14.1.13 09:25

Mně bylo řečeno, že se to kolem 4-5 měsíce věku miminka zlepší. U nás to tak je. Syn se uklidnil - přijal novou situaci. Když mladší syn spí snažím se mu věnovat, malujeme, tvoříme. Jednou týdně začal chodit do miniškolky, kde je moc spokojený. A bylo mi doporučeno, že by bylo dobré kdybychom spolu trávili aspoň pár hodin týdne jenom sami dva - pravidelně, tak budeme spolu chodit na kroužek a manžel bude s mladším.
Jinak syn byl a je na sourozence hodný, jenom mně trochu „terorizoval“. Když jsem kojila, přebalovala přišel vždy s něčím - chtěl jíst, pít, něco podat a když to nedostal ječel, dělal scény.

Příspěvek upraven 14.01.13 v 09:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10032
14.1.13 09:25

Nemohu moc radit, bo zatím mám jen jedno dítko, ale asi bych si s ní zkusila promluvit a vysvětlit jí to a říct, jí, že jí máš moc ráda a jak se píše výše dát jí něco co má ráda a mimi to nedostane… ale věřím, že čas vše vyřeší… já měla problém spíš se žárlení na bratrance jejího… ale už je to taky ok, zvykla si :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.13 10:26

No ja sa starsej snazim venovat, aj sa spolu hrame, spolu varime, umyvame riady, raz do tyzdna uz chodi do skolicky - je trosku napred, asi ze od roka chodila do jasli, uplietla som jej uspavaciu babiku ze je len a len jej… tak ju dala sestre

Ale ked to na nu pride tak vykrikuje ze nie je maminkina, ze je skareda a ze ide prec… a obcas su dni ked ma to mimino potrebuje „nad ramec“.. ked boli brusko, po ockovani a tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin