Co soudíte o numerologii?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Co soudíte o numerologii?
Už od mládí se zajímám o esoteriku. V posledních letech mě zajímají hlavně věštecké nauky, astrologie, numerologie, tarot, I-ťing atd. Už 13 let se zabývám numerologií a také o ní píši. Zajímají mě proto vaše názory na tuto věšteckou nauku. Pomohla vám nějak numerologie, nebo vás naopak zklamala? Funguje podle vás, nebo představuje pouhé hrátky s čísly? Stali se z vás zastánci věštění z čísel, nebo jste odpůrci této nauky. Budu vám vděčný za vaše názory a podněty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ty jo, mě to taky zajímá, ale jsem jedna z mála, takže spíš čekej kritiku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám dobré zkušenosti. Čas od času (tak 1× za rok) chodím ke kartářce, která dělá i numerologii. U ní je to tak, že chce vždy datum narození, které rozebere a k tomu vykládá karty.
Pomohla mi vysvětlit některé věci v chování mých blízkých (i méně blízkých). Dost mi to pomohlo, protože já jsem si třeba celý život myslela něco a z pohledu numerologie to bylo úplně jinak…
Někdy mám pocit, že ta paní s námi bydlí
. To, co mi říká z hlediska numerologie, mi sedí se skutečností (a ona ty lidi, na které se ptám prostě nezná).
Takže já mám dobré zkušenosti.
- Citovat
- Upravit
@Kobea mně mamka řekla, že jí kartářka řekla, že bude mít spoustu vnoučat a dup ho, měsíc na to čekáme druhé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem otěhotněla, tak se mi do rukou dostaly knížky o numerologii, které napsala Camila Karolinss (abych si vypočítala jméno dítěte). Jsem do toho tak zažraná, každý večer počítám a zírám
jak to všechno neskutečně sedí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Crumb píše:
Už od mládí se zajímám o esoteriku. V posledních letech mě zajímají hlavně věštecké nauky, astrologie, numerologie, tarot, I-ťing atd. Už 13 let se zabývám numerologií a také o ní píši. Zajímají mě proto vaše názory na tuto věšteckou nauku. Pomohla vám nějak numerologie, nebo vás naopak zklamala? Funguje podle vás, nebo představuje pouhé hrátky s čísly? Stali se z vás zastánci věštění z čísel, nebo jste odpůrci této nauky. Budu vám vděčný za vaše názory a podněty.
Kdyby to k něčemu bylo, tak bys měl po 13 letech v oboru jasno.
Dotaz: Číselná soustava i datum jsou výsledkem lidského myšlení a výsledky této „nauky“ jsou pevně dané. Jsou tyto výsledky invariantní vůči datu a číselné soustavě? Dostaneš se ke stejným závěrům použitím například židovského kalendáře?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Crumb píše:
Nenezajímám se, jediné co mě hned napadlo když jsem si přečetla I-ťing - Pythagorejci a jejich největší číslo 10…a proč zrovna 10?
Takže asi tak…neříkám, že jsem vyloženě racionalista a pragmatista, ale aspoň malý logický základ potřebuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pedro 00 Po třinácti letech zkoumání numerologie jsem přesvědčen, že numerologie funguje. Zajímají mě ale také zkušenosti jiných. Numerologie má podle mého názoru co dělat s tzv. kolektivním nevědomím, kde má být uloženo vše, co kdy lidé svým myšlením vyprodukovali, tedy i dávné představy o významech čísel.
Číselná symbolika byla praktikována už ve starověké Mezopotámii a nebyla vytvořena náhodně. To je ale na dlouhé vyprávění. Pokud jde o často zmiňovanou otázku kalendářů, tak o kalendářích a číslech mohu napsat asi toto: Už pravěký člověk měl kalendáře, které byly založeny na pohybu Měsíce. Nejstarší známý občanský kalendář vznikl ve starém Egyptě. Ve staré Mezopotámii fungovaly hned tři propracované kalendáře: lunární, lunisolární a astrologický. Kalendáře byly založeny zprvu na pohybu Měsíce a pak i na pohybu Slunce. Tyto kalendáře se musely čas od času upravovat, protože se po určité době rozcházely a astronomickým časem. I dnešní kalendář se musí upravovat, například vsunutím jednoho dne po určité době. Tento rok je např. přestupný, a proto se v kalendáři objevilo datum 29.2.2016.
Kalendáře se sice mění, ale nemění se tradiční významy čísel. Tyto významy, které jsou už po celá staletí součástí kolektivního nevědomí, působí na utváření lidských povah a osudů. Každý jedinec je podvědomě napojen na toto kolektivní nevědomí a čerpá odtud informace, podle kterých se nevědomky utváří. Tak například pro jedince narozené podle našeho kalendáře 26.10.1994 představuje tato kombinace čísel jakýsi číselný kód. Jednotlivá čísla tohoto kódu, a také jejich součty, mají své významy, které začaly utvářet povahu a osud těchto jedinců ve chvíli, kdy se na tyto významy podvědomě napojili a přijali je za své. Člověk narozený v tentýž den např. v Izraeli, nebo v jiné zemi, kde užívají jiný kalendář, může mít jiný číselný kód, protože jeho datum se zapisuje jinak. Protože se ale na tento kód, který mu byl v dané kultuře přidělen, napojí a přijme ho za svůj, bude se podle něj vyvíjet. Může ale mít úplně jinou povahu a osud než jedinec narozený ve stejný den na jiném místě, kde mu bylo zapsáno datum narození podle jiného kalendáře. Může mít v datu narození jinou kombinaci čísel. Povahu a osud navíc spoluurčují ještě čísla jmen atd.
Když tedy chceme analyzovat jedince, který se narodil např. v carském Rusku, musíme vzít v potaz tehdy užívaný kalendář a datum narození zapsané podle tehdy užívaného kalendáře. Nemůžeme například V. I. Lenina posuzovat podle převodu jeho data narození na datum podle dnešního západního kalendáře. Pro Lenina byly určující významy čísel, jimiž byla označena doba jeho narození podle kalendáře, který se tehdy v Rusku užíval. Stejně tak nemůžeme posuzovat datum narození příslušníka středoamerické kultury Mayů podle dnešního křesťanského kalendáře. Tak například Maya narozený podle křesťanského kalendáře v roce 909 po Kristu měl zapsánu dobu svého narození podle mayské kalendářní soustavy kombinací čísel 10.4.0.0.0. Mayové byli pověstní svou „kalendářní astrologií“. Každé číslo jejich kalendáře bylo zároveň bohem a mělo své věštebné významy, kterých si byl každý Maya dobře vědom. Mayové se posuzovali a vyvíjeli podle čísel a jmen dní své složité kalendářní soustavy.
Rozhodující jsou tedy významy čísel našich dat narození (a také významy číselných hodnot našich jmen). Tyto významy na nás působí, ať už na nevědomé nebo vědomé úrovni, a spoluvytvářejí náš osud. Dám ještě jeden příklad. Kdyby mě krátce po mém narození unesli a odvezli do jiné země a přiřkli mi jiné datum narození, začal bych se po čase utvářet podle přiřčeného data narození, nikoli podle toho původního, na které bych se ještě nestačil podvědomě napojit. Tak to alespoň vidím já. Je tu totiž jistá analogie s astrologií slunečních znamení, kde to funguje podobně. O tom by ale bylo další povídání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak mě nezklamala, zkoušela jsem x věcí s numerologií a na 98% to sedělo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jména
A jak je to se jmény? Na numerologii jmen moc nevěřím. Jedno jméno může mít více podob. Takže vibrace Veroniky a Veronicy je jiná? Nebo jiná forma Vilma vs. Vilemína. Nemělo by mít jméno stejný vliv na nositele bez ohedu na formu?
A co třeba jména asijská nebo arbská, která se nepíší latinkou? Zapíšu je foneticky a pak vypočítám, ale když je to foneticky a opravdu se to tak nepíše, má to stejný vliv? To pak mají na nositele mnohem větší vliv přezívky a zdrobněliny. Vilemíně se stejně bude říkat Vilma a Radmile Radka. ![]()
Navíc můj pocit z některých jmen nebo jejich nositelů vůbec nekoresponduje s numerologickým významem. ![]()
Slyšela jsem, že některá jména by se neměla dávat. Třeba Edita. Opravdu existují „špatná jména“? Jaká to jsou?
Děkuji za odpovědi, ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Varya Jména bývala svého času v číselné mystice a symbolice významnější než data narození. Se jmény a jejich číselnými hodnotami se hojně operuje např. v bibli, kde dokonce sám Hospodin osobně praktikuje změny jmen. U jmen šlo o vibrace číselných hodnot písmen, z nichž byla jména sestavena. Čísla se totiž před zavedením arabských (indických) číslic zapisovala pomocí písmen. V hebrejské abecedě bylo každé písmeno zároveň číslem. Stejně to fungovalo i v řecké alfabétě. Také latinka zapisovala čísla pomocí písmen. Nepoužívala však pro jejich zápis všech písmen. V dobách vzniku křesťanské kabaly byla po vzoru hebrejštiny přiřazena každému z písmen latinské abecedy číselná hodnota, přičemž byly zohledněny analogie mezi hebrejskou abecedou a latinkou. Tak vznikl převodní klíč, který používá i moderní numerologie. Takže vibrace jmen Veronika a Veronica, nebo Vilma a Vilemína jsou samozřejmě jiné. Jde totiž o vibrace čísel, která zastupují jednotlivá písmena, a také o vibrace součtů těchto čísel. Každé z výše uvedených jmen má tudíž jinou „číselnou“ vibraci. Důležité je, v jaké formě člověk jméno používá, s jakou formou zápisu se ztotožňuje. Jiná písma mají své vlastní převodní systémy. Např. i arabská písmena mají své číselné hodnoty. Záleží na tom, s jakým zápisem se daný jedinec ztotožňuje.
Jinak největší vliv má mít na jedince jméno, které nejčastěji používá, nebo kterým je nejčastěji oslovován, nebo které má nejraději. Mohou to být i přezdívky. Pokud se bude Vilemíně říkat hlavně Vilma, bude mít na ni právě toto jméno nejsilnější vliv, ovšem ne jediný. Numerolog by měl zohlednit všechna jména jedince, přičemž by měl věnovat největší pozornost nejčastěji užívanému jménu, nebo tomu nejoblíbenějšímu apod. Důležité jsou také kombinace číselných hodnot jmen (jmenných čísel) a životního čísla. Je třeba posuzovat více hodnot, podobně jako v astrologii, kde se při sestavování horoskopu nevychází obvykle jen ze slunečního znamení, které je dáno dobou narození, nýbrž zohledňuje se celá řada dalších astrologických hodnot. V numerologii je důležité všímat si také dvoumístných čísel, tzv. vyšších čísel, která se objevují před konečných součtem na jedno ze základních čísel od jedné do devíti. Numerologie vyšších čísel, platící za jakýsi vyšší druh věštění, prohlubuje a zpřesňuje numerologickou analýzu jmen i dat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit