Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@S_h_a_n_i_e Jestli měla klíště, tak by to mohla být i borelióza, ale to by se jí nejspíš v tom místě udělala velká červená skvrna a natekly by jí uzliny+ bolest kloubů. Ale ta se dá z krve prokázat stejně až po 2 měsících ![]()
@lenna1810 tak to už asi budou jenom dozvuky a vyrážka zmizne a horečka taky. ![]()
Tak děkuji za příspěvky. Malou budu sledovat, kdyžtak dám vědět. Jen mě uklidněte, že dál neexistuje čtvrtá, třetí atd. nemoc…
![]()
Dcera ted mela horecky z niceho nic, ani po trech dnes se neosypala, ale horecka je pryc, takze sesta nemoc to nebyla.
Misto toho ma rymu a pokaslava. Nejspis asi nejaka viroza
Holky asi blbá otázka nastávající maminky…co je pátá a šestá nemoc? ![]()
@lenna1810 jaky jsou jeste priznaky? Malej ma vyrazku taky, hrubsi pupinky jinak teplotu nema, jen trosku rymu-je mu 20 mes, diky
@lujziana Víceméně jen ta vyrážka a horečka, může být i bolest hlavy a rýma, ale někdy může některý z příznaků chybět. Radši zajdi k doktorovi, vyrážka může být ledacos.
@Stigma @lujziana tady je i fotka té vyrážky http://www.vitalia.cz/…epreskocite/
Naše holčina to asi taky bude mít
Ale rozhodně neměla žádné teploty, má jen tu vyrážku. Ale těžko říct, protože to má hlavně když je na sluníčku. Ale má ji jen na rukou a tvářích. Ale zdroje se v informacích různí a nevím co je pravdy na tom, že pátá nemoc není na tvářích, ale jen nohy, ruce a šestá i tváře? Nevíte někdo?
@janusska tak my údajně měli tu šestou nemoc a vyrážka byla na obličejí a hrudníčku. Nohy a ruce nic. ![]()
@Roura007 Je to divný
Já právě Kikču dneska dávala do školky s tím, že jsme připomínala pí. učitelce ať na ni dohlédne ať se namaže proti sluníčku až půjdou ven, protože má „alergii“ na slunce. A ona mi na to říká, že teď strašně řádí šestá nemoc tak jestli to spíš nebude ono. Ale co všude čtu tak musí být nejdřív ta teplota. A to dost vysoká. A Kikča stoproc neměla ani zvýšenou. Naštěstí je to taková běžná nemoc, která sama odejde. A jak je i u vás vidět, tak se asi vyrážka objevuje individuálně.
@janusska píše:
@Roura007 Je to divnýJá právě Kikču dneska dávala do školky s tím, že jsme připomínala pí. učitelce ať na ni dohlédne ať se namaže proti sluníčku až půjdou ven, protože má „alergii“ na slunce. A ona mi na to říká, že teď strašně řádí šestá nemoc tak jestli to spíš nebude ono. Ale co všude čtu tak musí být nejdřív ta teplota. A to dost vysoká. A Kikča stoproc neměla ani zvýšenou. Naštěstí je to taková běžná nemoc, která sama odejde. A jak je i u vás vidět, tak se asi vyrážka objevuje individuálně.
Jen pro info doplním, že jsme dnes byly u doktora a potvrdil nám pátou nemoc. Vyrážku na rukou už nemá téměř vidět, ale teď má nožičky a trochu na břiše. A teplota dle doktora vůbec nemusí být.
@S_h_a_n_i_e taky jsme byli nemocní
ale u nás to byla viroza ![]()
Zdravím.
Popisu situaci: nejstarší, 5,5 r. Kasel typu laryngitida, ale nic hrozného.
Prostřední 3,5: stejný kašel, plus horečka (38.8), zarudlé oci, jednou se poblil.
Nejmladší, skoro 1,5, stejný kašel, horečka, zarudlé oči měla včera.
Sedí to k něčemu, co teď litá vzduchem? Měla jsem za to, že laryngitida není nakažlivá.
nicméně na mrazu se nejmladší dost ulevilo.
Zarudlé oči, kašel a horečka jsem našla jako příznaky spalniček. Nebo vás napadá něco jiného? Pták se, protože mně to připadá divný. ![]()
Prostě nějaká normální viroza?
laryngitida je důsledek virového onemocnění, kdy se v důsledku zahlenění zduřuje sliznice