Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Syn (22 měsíců) mi posledních 14 dní dělá to samé
Na vše má odpověď „NE“,vzteka se a ač až doteď poslouchal tak teď dělá naschvály.
Někdy mám nervy opravdu na pochodu
a prostě na něj zvýšim hlas. To mě pak ale taky mrzi
Asi na to žádná rada není, fakt jen vydržet. ![]()
@Antonie Bolavá
Izolovat opravdu jen na chvíli. Na minut, dvě.
Ne na půl dne dítě někam zavřít. Čerpám z knihy, kterou jsem doporučila. Je to tam pěkně popsané a vysvětlené.
Máme doma skoro dvouleťáčka. V jeho 18. měsících jsem měla dojem, že slovo „ne“ říkám pořád, teď mám pocit, že se s ním celý den jen směji. Samozřejmě, že v 18. měsících jsem se s ním také zasmála a teď také řeknu „ne“, ale přijde mi, že udělal obrovský pokrok v krátké době. Neboj, vyroste z toho. Já teď čekám, kdy přijde období vzdoru
, zatim je to tak, že jeho „ne“ je na vše v danou chvíli, ale opravdu je to úsměvné, tak čekám, kdy se to zhorší a já budu pročítat rady a číst jen „vydrž“. ![]()
Tak to neříkej stokrát, ale třeba třikrát a pak ho odtamtud prostě sundej, ne?
Nebo mu seber to, čím tříská. Atd. To je docela jednoduché a funguje to.
@Anonymní píše: .něco mu řeknu stokrát nedělej to a on schválně jde a udělá to…až když ho okřiknu tak poslechne…jenže nechci křičet! plácnutí v jeho případě ho naopak rozesměje a udělá to naschvál znovu…děkuji za rady
Tak tady si přečtěte návod: https://www.google.com/search?…
Proč psa?. Protože malé dítě není chytřejší než vy. Rozum musíte mít vy.
Tak za 1) řvát se po dětech nesmí a je to i nespolečenské. To dítě se vám směje, když ho plácnete. Ať vám poradí tchyně, jednodeše rečeno musíte to děcko plácnout tak moc, ale se nesmálo, nebo ho předat k potrestání otcem, nářez řemenem nebo rákoskou. Okamžitě po přestupku!