Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vydržet a přežít…
Žádná jiná rada ještě dlouho fungovat nebude ![]()
Strc ho do baby boxu me takoa myslenka napada u te nasi 15ti mesicni 8× denne
![]()
Já mám holku a je hodná, ale tohle dělala taky (teda ještě občas dělá
) když to nejde a neposlechne, vezmu a dám na bezpečné místo ![]()
Tak radsi neradim…jen reknu jak to delam ja.jsme tedy uplna rodina.mala taky moc neposloucha(23.mes)proste remnu treba trikrat…neposlechne.pak uz zvysim hlas…taky neposlechne.pak uz to reknu naposledy a razne. a kdyz ani v tomto pripade neposlechne, tak uz prilitne placajda na prdelku. samozrejme ze ne zadna velka.ale neminim veci rikat stokrat.ja taky nechci kricet. kazdy vecer kdyz lezim ve vane si rikam…zitra proste ani jednou nezarvu.no a zarvu stejne:-)nejsem zadna hysterka, ale smich do ksichtu a to ze ma vsechno jak se rika na salamu, tak to me nekdy dokaze rozpalit. malej je jeste prcek no, a zkousi co vydrzis:-)a co si muze dovolit. vyviji se jako osobnost a uvedomuje si sam sebe, ze uz nemusi byt jen to hodne miminko.
Zkus ho na chvíli izolovat. Ale aby tam měl bezpečně, samozřejmě. Tak malá batolata stojí nejvíc o tvoji pozornost, takže největší trest pro ně, je momentálně odepřít jim trochu tvé společnosti.
Můžu doporučit knížku „nejšťastnější batole v okolí“ ![]()
Tak ja mu to reknu vazne nejmin stokrat…ale proste na nej plati jen kdyz zvysim hodne hlas-okriknu ho…jenze nechci byt nevrla matka…vlastne jsem zalozila tuto diskuzi diky dnesnimu incidentu-jdeme rano se psem ven a rikam malemu bez si sednout na schody maminka da boty-on poslechl, ale pak se hystericky vztekal a hazel po psovi hracky..tak sem mu desetkrat rekla, ze to se nedela a on si stejne jel tu svoji a tak sem to nevydrzela a okrikla ho…akorat, ze mame papirove steny a pani, ktera ma pod nami kancelar na me vyletela at na to dite nervu jinak budu mit co delat s ni a, že na mě zvola socialku…proto jsem prorvala cele dopoledne a opravdu me to mrzelo…maleho miluju ma co chce i vic nez by mel mit a staram se o nej sama a dle sebe vic nez dobre a pak na me nejaka baba posila socialku? jenze na maleho pusobi opravdu až rázne okriknuti…ale zase prijde vecer a me to strasne stve a mrzi, ze rvu…venuji se mu az az…nemuzu bez nej ani na toaletu, hraju si s nim cely den, bez nej ani neuvarim…tak proc ma ze me srandu? posledni dobou kdyz mu vynadam tak jde zacne se hihnat a v jeho reci mi zacne nadavat on ![]()
Moje neposlechne ani když řvu jako pominutá. Mám pocit, že se jí to dokonce líbí, protože se tomu směje ![]()
A ta izolace se mi nelíbí. To je podle mě horší, než to dítě zmlátit a kouká z toho leda trauma
AntonieBolavá: a jak tedy řešíš malou, aby poslechla? malej je to samé-začne se mi smát a ještě jde a vynadá mi..
To je fakt normální chování
Takhle se chová každé batole, některé je jen nebezpečnější než jiné
Naučila bych slejzat - hezky otočit na bříško a slézt. Takovýmhle prťatům je jedno, jestli odněkud sletí nebo ne.
@Anonymní píše:
AntonieBolavá: a jak tedy řešíš malou, aby poslechla? malej je to samé-začne se mi smát a ještě jde a vynadá mi..
prostě se chvíli snažím to vyřešit verbálně a pak jdu a z toho koše (skříňky, okna, psího žrádla…) ji prostě vytáhnu a důrazně řeknu NE. Ona tam pak vleze zas ![]()
Když je agresivní, ubližuje, štípe, kouše, tak i plácnu přes ručičku
Ahoj maminky jdu si k Vam pro radu…mám skoro 18 mesicniho chlapecka…od narození byl strašně hodné miminko…od těhotenství jsem zustala sama takze je jasné, že nám muž v domácnosti chybí…malej je šikovnej a moc dobře už chápe co po něm chci, ale můj problém spočívá v tom, že ze mě nemá absolutně žádný respekt…něco mu řeknu stokrát nedělej to a on schválně jde a udělá to…až když ho okřiknu tak poslechne…jenže nechci křičet! jak tedy řešíte to když z vás má dítě srandu a absolutně neposlouchá a dělá si co chce? Vím, že je to kluk a prostě to lump je a bude a navíc, že je na nějaké poslouchání malej, ale jde i o rámec zdraví…např. si stoupne na posteli a já nechci, aby spadl na stůl či roh skříně…a opakuji mu stokrat at si sedne, že na posteli se nestojí…upozornuji, že plácnutí v jeho případě ho naopak rozesměje a udělá to naschvál znovu…děkuji za rady