Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, už jsem zoufalá. Dívka skoro 14 let si v pondělí večer kolem 22h. začala stěžovat na bolesti břicha, někde uprostřed.
V ten den normálně jedla, byla aktivní, zkrátka jako každý normální den když jí nic není.
V úterý ráno se jí udělalo ještě hůř, bolesti břicha+ k tomu ještě průjem a motání hlavy. Nechala jsem jí ležet, přes den pila bylinkový čaj a vodu, snědla jen pár piškotů, hlad neměla. Nejvíc jí prý bolelo, když se zvedla. Večer se jí udělalo lépe, snědla suchý rohlík a šla spát s tím že už to bylo lepší.
Ve středu ráno se probudila a říkala že už ji břicho nebolí, snídani nechtěla (normálně snídá také málo) ale od oběda už normálně jedla, celý den v pohodě, bez potíží.
Ve čtvrtek do oběda zase úplně v pohodě a po obědě zase začala mírná bolest břicha, bez průjmu, večer se to zhoršilo, zase průjem, ležela a sotva se zvedla. Ve čtvrtek normálně jedla i večeři.
mě už se tohle jako chřipka nezdá.. + chci ještě říct, úplně bez teploty což u chřipky bývá málokdy..
Ještě jedna otázka, 4 dny už uběhly, takže by infekční být neměla ne?
Díky všem za jakoukoliv radu
![]()
Tak já když mám střevní potíže, nebo mi něco nesedne, tak trpím i několik dnů. Může to být cokoliv. Menses má? Já si pamatuju, že začátky menstruace pro mě byl také prujem a bolesti břicha + jsem nechtěla jist, že mi ze všeho bylo zle. Dej tomu pár dnů a kdyztak prostě doktor.
@Janca341 píše:
Ahoj, už jsem zoufalá. Dívka skoro 14 let si v pondělí večer kolem 22h. začala stěžovat na bolesti břicha, někde uprostřed.V ten den normálně jedla, byla aktivní, zkrátka jako každý normální den když jí nic není.
V úterý ráno se jí udělalo ještě hůř, bolesti břicha+ k tomu ještě průjem a motání hlavy. Nechala jsem jí ležet, přes den pila bylinkový čaj a vodu, snědla jen pár piškotů, hlad neměla. Nejvíc jí prý bolelo, když se zvedla. Večer se jí udělalo lépe, snědla suchý rohlík a šla spát s tím že už to bylo lepší.
Ve středu ráno se probudila a říkala že už ji břicho nebolí, snídani nechtěla (normálně snídá také málo) ale od oběda už normálně jedla, celý den v pohodě, bez potíží.
Ve čtvrtek do oběda zase úplně v pohodě a po obědě zase začala mírná bolest břicha, bez průjmu, večer se to zhoršilo, zase průjem, ležela a sotva se zvedla. Ve čtvrtek normálně jedla i večeři.
Ještě jedna otázka, 4 dny už uběhly, takže by infekční být neměla ne?![]()
mě už se tohle jako chřipka nezdá.. + chci ještě říct, úplně bez teploty což u chřipky bývá málokdy..
Díky všem za jakoukoliv radu
![]()
Nemůže to být slepák?
Podle mě začne vždycky moc brzo normálně jíst, takže se jí to stále vrací. Trávicí trakt ještě není prostě ok.. Dala bych dietu min. 2 dny, rohlíky, piškoty, suchá rýže, rýže s mrkví a pak teprve pomalu přidávat i ostatní, ale tak týden spíš dietnější.
No ja si vloni cimsi zrusila streva tak, ze mi po asi 2 dnech akurniho prujmu bylo blbe asi 14 dni a musela jsem fakt drzet dietu…co rika @Kacka2 by klidne mohlo byt?
@beruska9 Asi ano, 1 den z toho se staral pritel, ja byla v praci a to jedla normalne takze taky je to mozne..
Tohle uz je docela divny prubeh, urcite dietu delsi dobu a mozna crp u dr., jestli nekde neni nejaky prusvih.
A hodne pit, z toho muze byt ta malatnost.