Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neštovice to určitě být mohou, ale taky nemusí. To asi zjistíte až jestli se opravdu osypou. Nákaza i vás je dost pravděpodobná, vzhledem k tomu, že inkubační doba je i tři týdny a přenášejí se kapénkovou infekcí.
@Anonymní píše:
Dobrý den, bratrovi bolela hlava a začaly se mu objevovat pupínky co vypadají jako neštovice před 3 dny. Ségře bolela hlava predevcirem a dnes ma pupinky taky. Mohou to být neštovice? Je možný ze se to přeneslo tak rychle? Ja jsem od nich o par let starší a neštovice jsem asi měla jako mala. Jak moc pravdepobne je ze to od nich chytim?
Tak to asi oba chytli od stejne osoby ve stejnou dobu.
Jestlis je mela, tak je nechytnes.
Ano pokud jste již neštovice měla, tak už je dostat nemůžete, ale tedy za předpokladu, že jste je opravdu měla.
Pisete asi mela, tak mela nebo ne? Pokud mela a ne s lehkym prubehem (par pupinky), pak je s nejvetsi pravdepodobnosti znovu nechytite. Ja je mela jako dite, ted je mely obe deti v rozestupu tri let, starala jsem se o ne a nechytla je. Hrozi vysev psobeho oparu, ale to u lidi s oslabenou imunitou.
Výskyt pásového oparu přímo nesouvisí s neštovicemi v okolí, naopak z přímého kontaktu s oparem lze chytit neštovice. Pásový opar je potvora, která se dokáže projevit při jakémkoli oslabení organismu.
A jak dlouho jsou pupinky u nestovic? Kdy už se netvoří další a nejsou vidět ty původní?
@Anonymní píše:
Musí se neštovice vždy tvořit i na obličeji nebo ne?
Neštovice se spolehlivě určí podle toho, že se vyskytují v obličeji a vlasech. Takže ano, vždy je výsev v obličeji.
@nozu píše:
Neštovice se spolehlivě určí podle toho, že se vyskytují v obličeji a vlasech. Takže ano, vždy je výsev v obličeji.
A za jak dlouho zmizí?
Dcera měla silný průběh a poslední zmizela za cca 3 týdny. A není to jedno? Každému se hojí kůže jinak rychle…
@Anonymní píše:
A za jak dlouho zmizí?
Tak prubehy jsou ruzne. Dceri zacaly nestovice na zadku, sirily se na trup a koncetiny, posledni se objevily na obliceji, par. Ve vlasech snad ani ne. Nejhosi byly ty prvni pupinky. Celkem jich mela asi 300. Kazdy muze mit jiny prubeh.
Jestli si je mela tak bys je chytit nemela, nam se objevily az tyden od nakazy.. ![]()
Dobrý den, bratrovi bolela hlava a začaly se mu objevovat pupínky co vypadají jako neštovice před 3 dny. Ségře bolela hlava predevcirem a dnes ma pupinky taky. Mohou to být neštovice? Je možný ze se to přeneslo tak rychle? Ja jsem od nich o par let starší a neštovice jsem asi měla jako mala. Jak moc pravdepobne je ze to od nich chytim?