Nestovice v 11 mesicich

417
6.7.23 07:55

Nestovice v 11 mesicich

Ahojky Všem ;) Syn (za týden mu bude rok-hrůza jak to letí) :,( Tak má od úterý neštovice. Zatím má největší výsev na hlave a obličeji a zádech. Na nohách jich má pár a v oblasti plenky to taky jde.Mazu ho starým dobrým tekutým pudrem(tím nic nezkazim ne? Davam slabou vrstvu rano a vecer.(Ale píšou že v oblasti plenky se nema mazat.Cim ste mazaný v oblasti plenky? Naštěstí ho to nesvedi teplotu má jen lehce zvýšenou je veselej chuť k jídlu má. ;)
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35774
6.7.23 08:02

Když ho to nesvedi tak bych ho nemazala ničím, ať to dýchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
6.7.23 08:10

Já to dceri mazala fenistilem, ale ona to měla pod plenkou strašně a nemohla ani spát, tak mi Dr řádila ten fenistil no, pokud to nesvedi, tak je nejlepší na to nedávat nic, ani na ten zbytek těla už se nemá nic dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
6.7.23 08:42

Ja jsem to napsala spatne jako moc h Oto nesvedi ze se jako porad nedrape. Je jasny ze ho to trochu zasvedi ale není to ze by se drapal pořád… ;) Tak ale tím pudrem nic nezkazim ne???Já právě myslela ze i když se to maže tím pudrem, že jako to rychleji vyschne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44196
6.7.23 08:51
@Tereza2609 píše:
Ja jsem to napsala spatne jako moc h Oto nesvedi ze se jako porad nedrape. Je jasny ze ho to trochu zasvedi ale není to ze by se drapal pořád… ;) Tak ale tím pudrem nic nezkazim ne???Já právě myslela ze i když se to maže tím pudrem, že jako to rychleji vyschne…

Pudr už se nedoporučuje dávno. Nejstarší děti měly neštovice už před 14 lety a pudr nám už nikdo nedoporučoval, spíš zakazovali, lékařka i v lékárně.
Dcera měla tenkrát taky rok, neštovic stovky i pod plenkou. U dívek je to na pohlavních orgánech dost nepříjemné. Mazala jsem celé tělo fenistilem. Kromě těch sliznic pohlavních orgánů, ty bepanthenem.

Klukovi bych to mázla fenistilem. Syn měl jen pár neštoviček a plenky už neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
6.7.23 08:53

@Tereza2609 přesně naopak, pudr zvyšuje svědění a rádo to pod ním hnisá. Pudr se obecně nedoporučuje už mnoho let.

• Citovat
  • Upravit
34322
6.7.23 09:29

Na hojeni je super Intimiss od Hadka. Bylinny krem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
6.7.23 09:37

Když jsme my byli malí, tak se to mazalo tekutým pudrem, ale už je to dvacet let přežitek… Jestli to svědí, tak fenistil kapky/gel, jinak lepší nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
6.7.23 10:30

Mám doma ještě tanno herbal Lotio.Tak tím to teda mám namazat kdyby ho to treba svedilo? A jinak teda ničím jo? Tak já teda to co má namáhaných nechám a uz nebudu pridávat. A nechal je volně…Doba se mění no.Me mamka ve 14ti natirala Gencianou… :D Tenkrát na doporučení kozni lékařky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
6.7.23 15:03

Holky a prosim Vás malej to má i u konecniku a na kulkach čím ste dětem mazání genitálie? Nebo třeba mi napadlo potírat to repikem? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
6.7.23 21:01

@Tereza2609 Ahoj, já mažu všechny neštovice Sudocrémem, ten podle mě pomohl dětem nejvíce a můžete ho použít i v oblasti plenky a v intimní oblasti, protože je i na plenkovou dermatitidu. :) V lékárně nám dali Uriage, ale ten děti štípal. Mladší má sem tam ještě pupínky ve fázi hojení (už to budou tři týdny od první neštovičky) a ty promazávám měsíčkovou mastí. Starší má neštovice pár dní, osypal se opravdu hodně, ale Sudocrém mu také pomohl a už mu některé pupínky dokonce zmizely. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
8.7.23 10:16

Ahojky holky tak se pěkně vysypal.🙈Ale.chci se zeptat kašel měl před nestovicema pak v úterý se objevil první pusinek a kašel ne z rby zmizel ale byl méně často. A sem tam už se to trhalo. Teplotu neměl. Od včera ale mu to skončilo na 37,5.Ted sem ho měřila a 37,2 takže nic velkého. a kašel mi chvílemi přijde zase že drazdivejsi.Ale.je to jak kdy třeba 3 hodiny nezakasle a pak kašle treba 6× za sebou. V noci spi dobře. Jako stane se ze zakasle sem tam ale není to nic hrozného. Chci s ezeptat je to VP oradku že teploty treba začnou s eobjevovat i až několik dní po výsevu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
8.7.23 12:07

@Tereza2609 S tím zkušenost nemám, ale pokud se vysypal hodně až teď, tak se díky tomu teploty mohly přidat + nějaké další nachlazení k tomu. Uvidíte, jak to bude po víkendu, v pondělí raději zavolat Dr a informovat ji. Pokud teploty vyskočí nad 38 C°, tak podat Paralen sirup nebo čípek (Nurofen/Ibuprofen se při neštovicích nedoporučuje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Téte1992
8.7.23 12:17

@doggie94 Mame

Příspěvek upraven 08.07.23 v 21:07

• Citovat
  • Upravit
34322
8.7.23 13:04
@Téte1992 píše:
@doggie94 On teda jako třeba 37 nebo 37,1 měl už i první den co mu vylezly neštovice…Díky tomu jsem si všimla toho ze ma jednu v hlavě…Pac se mi zdál právě trochu teplejší tak jsem ho změřila(klasickým rtutovym) a právě při tom měření jsem si všimla první nestovice v hlavě…Pak se přiznám že sem ho už nemerila jen na pohmat když se mi nezdal vyloženě horký nechala sem ho…takze jako ono je dost možný že kolem těch 37 lehounce zvýšený to má celou dobu…Ale jako přes 38 neměl…Max těch 37,5..No jako hodně mu to začalo skákat že středy ja čtvrtek. To jako skakaly před očima. Jo to já jsem s doktorkou stejně domluvená že se máme po víkendu hlásit jak sme na tom. Napadlo mi ze treba I ta teplota (37,5) :jazyk: vcer amuze být trochu k tomu ze jemu se nestovice na spodním vicku zanitila má ho oteklé to víčko červené. Byli sme na očním od vcera má antibiotickou masticku.Tak i k tomu to může být možná

Teploty i horecky jsou k nestovicim normalni, kazdemu skacou trochu jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí