Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A má to i na zádech, nebo jenom to bříško? Není to moc dobře vidět, ale mohou to být jen potničky z té horečky, nebo mě napadá šestá nemoc, tam se dítě osype, právě po opadnutí teplot.
Mohla by to být šestá nemoc, zničehonic horečky a třetí den pupínky.
@anairda má to jen na břiše a jeden jakoby pod krčkem. Šestou nemoc už měl, tam pak je spíš taková krupička, tyhle pupínky mi právě připadají větší.
@Anonymní píše:
@anairda má to jen na břiše a jeden jakoby pod krčkem. Šestou nemoc už měl, tam pak je spíš taková krupička, tyhle pupínky mi právě připadají větší.
No moje malá měla šestou už taky 2×, to nemůže být víckrát?
@Anonymní píše:
šestou nemoc může mít klidně znova
Tak to třeba budou jen ty potničky jak měl horečku, sleduj ho a uvidíš co z toho vyleze, snad už nic ![]()
@barca93 píše: šestou nemoc může mít klidně znova
Tak to jsem netušila, malý ji měl, tak jsem myslela, že už bude vůči tomu odolný ![]()
Teda kdyby nebylo teploty predtim, tak bych hadala nestovice. Ted dodt radi. Asi bude lepsi pockat, jak se to bude vyvijet dal…
Zkus mu ještě prohlídnout vlásky, kdyby to byli ty neštovice, tak ty se nejčastěji objevují jako první ve vlasaté části hlavy a pak se na tom nadělají puchýřky. Malý měl tu první neštovici na hlavě, tam už puchýř jak kráva a pak až se mu to objevovalo na tělíčku.
Ahoj, prosím o malou radu. Mám syna 20m, už asi týden má rýmu a předevčírem mu vyskočila zničeho nic vysoká horečka 39, včera měl večer 38, dnes je jen se zvýšenýma. Ráno se mu ale objevily na bříšku takové pupínky a vůbec nevím co by to mohlo být, nikde jinde je nemá. Může to mít nějakou souvislost s těmi horečkami? Nemyslím si že ho svědí, tedy alespoň se tam neškrábe. Poraďte prosím, jestli máte některá zkušenost. Doktor už do pátku neordinuje. Díky. A omlouvám se za anonym, ale chodí sem má přechytřelá švagrová která mě moc nemusí a nechci aby se do toho montovala
Díky