Plané neštovice a Vánoce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
682
22.12.14 16:09

Plané neštovice a Vánoce

Ahoj :-) Včera jsme objevili první pupínek, dneska dneska už jich bylo víc, tak jsme šli k doktorce a máme potvrzené neštovice. 26. máme jet na návštěvu ke tchánovi. Když tam budeme my, tak tam žádné děti nebudou, ale často hlídají svou vnučku, můžeme na tu návštěvu jet a neohrozit tak tu druhou holčičku? já si totiž myslim, že to přece nemůže chytit ze společných hraček, koberce nebo tak, ale ptám se pro jistotu :-) A jsou nějaké nové metody léčení? Procházela jsem tady staré diskuze a pak jsem našla nějaký článek na internetu, že se zase spíš nedoporučuje mazat a nechat ty pupínky volně dýchat… Doktorka nám řekla, že se nesmí týden koupat, ale mě v tu chvíli nedošlo, že malá bude mít za dva dny mastnou hlavu, stane se něco když jí vykoupu? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12550
22.12.14 16:10

Ahojky, a u tchána už všichni dospělí neštovice měli? Jinak přeci můžeš nakazit i je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
22.12.14 16:13

@majki.r ti už měli. Právě, že ještě navrhli, že by oni naopak přijeli k nám, ale kdo by uklízel a vařil :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58832
22.12.14 16:15

@Tečička je to nemoc a ještě k tomu dost infekční a určitě bych na návštěvu nejela, případně později.
A stane se něco s vlasy, když si je umyje o pár dní později. Já teda nevím, ale mým dětem se vlasy nemastí a vydrží krásné klidně i 14 dní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
22.12.14 16:15

Nevím, jak staré máš dítě, ale ano, přenos neštovic z hraček možný je, musely by se po vašem odjezdu všechny řádně umýt. Vykoupáním a mytím hlavy hrozí stržení pupínků a jizvičky (a možná i infekce). Já jsem děti mazala tekutým pudrem, dle nového se prý nemá mazat ničím - ale mé děti by se nejspíš udrbaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
22.12.14 16:16

Úplně bych vypustila nějaké myšlenky na návštěvy..Jelikož je to nakažlivé onemocnění a jelikož jsou i možnosti se nakazit, ikdyž už někdo neštovice měl.. A taky z toho důvodu, že každé dítě reaguje jinak, moje bylo docela zchvácené a mělo teploty…Dítě by mělo mít klidový režim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58832
22.12.14 16:16

Jinak u neštovic může být průběh lehký, ale taky nemusí. Můžou být teploty až horečky, bolest hlavy. K dítěti bych se chovala jako k nemocnému, s angínou nebo chřipkou byste taky na návštěvu nejeli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
22.12.14 16:17
@tezi píše:
@Tečička je to nemoc a ještě k tomu dost infekční a určitě bych na návštěvu nejela, případně později.
A stane se něco s vlasy, když si je umyje o pár dní později. Já teda nevím, ale mým dětem se vlasy nemastí a vydrží krásné klidně i 14 dní :nevim:

Pokud to bude nutné, samozřejmě budeme doma :-) malou tak po třech dnech od mytí začne svědit hlava a pak se jí rychle zmastí. Ona je strašně hyperaktivní a hodně se potí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
22.12.14 16:18

Já nad tím asi tak přemýšlím, protože malá (čerstvě tři roky) nemá vůbec teplotu, není nijak unavená ani mrzutá, prostě má jen pupínky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58832
22.12.14 16:19

@Tečička i tak bych s mytím vlasů počkala, protože neštovice se dělají ve vlasech a měla bych z mytí šamponem strach :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
22.12.14 16:20

@tezi no to já mám právě dilema, protože když jí ta hlava bude svědit, tak si rozdrbe i ty pupínky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58832
22.12.14 16:22
@Tečička píše:
Já nad tím asi tak přemýšlím, protože malá (čerstvě tři roky) nemá vůbec teplotu, není nijak unavená ani mrzutá, prostě má jen pupínky :nevim:

Ono všechno ještě klidně může přijít. Malí měli neštovice před 3 roky. Dcera necelé 4 roky se osypala taky těsně před Vánoci a průběh měla celkem v pohodě, i když byla unavenější. Syn je dostal po 14 dnech (tenkrát měl asi 21 měsíců) a první 2-3 dny v pohodě a potom se hodně osypal, byl hodně unavený a spavý, měl teplotu a vyloženě byl nemocný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
22.12.14 16:24
@tezi píše:
Ono všechno ještě klidně může přijít. Malí měli neštovice před 3 roky. Dcera necelé 4 roky se osypala taky těsně před Vánoci a průběh měla celkem v pohodě, i když byla unavenější. Syn je dostal po 14 dnech (tenkrát měl asi 21 měsíců) a první 2-3 dny v pohodě a potom se hodně osypal, byl hodně unavený a spavý, měl teplotu a vyloženě byl nemocný :nevim:

V tom případě bych nepřemýšlela, že bychom někam jeli nebo, že by někdo jel k nám… To je jasné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
22.12.14 16:34

U nás se neštovice taky rozjížděly pomalu, 2-3 dny pohoda, pár pupínků. A pak celej osypaný a horečky.
Určitě by dítě s neštovicema nemělo chodit na studený vzduch, hrozí komplikace. U starších lidí, kteří už prodělali neštovice, hrozí při kontaktu s virem pásový opar. Asi bych se na návštěvy alespoň na týden vykašlala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
22.12.14 16:36

@Tečička nestovice jsou infekcni i pres veci. Kdo prodelal nestovice, muze se mu pri dalsim styku s infekci rozjet pasdovy opar, takze muze mit infekce dopad na ty, kteri uz je meli. Nestovice jsou velja zatez na imunitu, zatezovanim ditete v jejich prubehu je koledovani si o zdravotni potize. Vylecit a dodrzovat klidovy rezim.
Nikam bych nejela v zajmu vsech zucasdtnenych.

Hlavu umyt muzes, to o nekoupani je povera z dob, kdy se vertilo, ze se nestovice siri vodou.
Nesmi se dite ale rachat, to by se pupinky rozmocily a praskly. Namocit, lehce namydlit, oplachnout. Koupel idealne ve vane s hypermanganem, vysusi a vydesdinfikuje pupinky. Opet sup tam, supven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí