Plané neštovice a Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15431
22.12.14 16:38

Rychlou koupel s hypermangenem taky vřele doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
22.12.14 16:38

A jinak u nas tez prubeh dva dny par pupinku, pak peklo, nesrazitelne ctyricitzky, pupinky po stovkach uplne vsude vcetne sliznic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2266
22.12.14 16:41

@Tečička já bych návštěvy odložila, neštovice sice vypadají jako banalita ale není tomu tak! jsou infekční, někdy doprovázené teplotou, dítě bývá neklidné, svědí ho to, snadno se unaví! ale hlavně neštovice umí rozházet imunitu i na více jak půl roku! Vím o čem mluvím, u nás neštovice u syna rozjely problém se ŠŽ a následně i DM!
raději být na vašem místě jedny vánoce o 2 týdny odložila než riskovala jakékoliv komplikace!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6424
22.12.14 16:41

Neštovice jsou hodně infekční a ještě k tomu má dítě hodně oslabený organismus. Takže já bych s dítětem někam jela až tak po 10 dnech, když má vše zaschlé a oloupané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
22.12.14 16:42

Může se lehce osprchovat, takže jí můžeš vzít i hlavu. A na návštěvu bych rozhodně nejela. Jednak je to pro nemocné dítě celkem záhul (i když vypadá, že mu prakticky nic není) a může se tím naprosto zbytečně zhoršit průběh, druhak je to hodně infekční. Syn taky neměl teplotu a dcera si pořídila horečku až po řádném osypání a pak si jí pár dnů hýčkala, i když jí na první pohled nic nebylo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2266
22.12.14 16:42

Jo a koupeli v hodně slabounkém roztoku hypermanganu se vyrojí hodně pupínků, ale zato budou mnohem menší a budou dříve pryč, doporučuju! + fenistil na svědění :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
22.12.14 17:54

Ono jde i o to, že malá má ted oslabenou imunitu a klidně může chytit něco horšího. My měli neštovice před 2 měsíci od té doby je neustále nemocný :zed: A nekoupej, roznáší se tak pupínky a bude jich mít více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
22.12.14 18:10

Zrovna mám doma jeden kus s neštovicemi :lol: Koupala jsem poprvé třetí den od výsevu - krátce i s hlavou, mazala jsem jen ty největší pupeny, holka je mom. 7 mý den od nákazy, v podstatě už jen se zasušenými pupeny, k tomu měla i akutní zánět nosohltanu a středouší.
Raděj bud´doma, nikam nejezděte, máš dost oslabené děcko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.12.14 18:20

Na návštěvu bych nejela a normálně bych holku umyla. Teď se s tím moc nadělá. Osprchneš, umyješ mýdlem, opláchneš, vlasy zvládneš jemně umýt taky. Přeci nebude 14 dní smradlavá a mastná. Moje děti měly neštovice v létě. Myslíš, že jsem je nechala 14 dní zpocené bez mytí, jen proto, že se to nedoporučuje? Stejně tak se mi nejvíc osvědčilo namazání bílou mastí. Nic jiného nezabíralo. Řiď se intuicí a ne tím, co se píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
22.12.14 18:32

Děkuji vám všem :-) návštěvy jsou odloženy. Máme sprchový kout, ale jestli by jí ten hypermangan tak pomohl, asi vytáhnu starou dětskou vaničku :-D Doufám, že nebude mít horečku… Už dva měsíce je doma kvůli nemocem. Naposledy byla ve školce na Mikuláše. Prý to tam chytla a rozjelo se jí to až ted…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
22.12.14 19:32

Ahojki, návštěvu bych odložila, dítko klidně vykoupala-rychlá akce. Holku jsem taky koupala, v hypermanganu i normálně, i vlasy myla, protože je měla v horkém červnu a to by bez koupele nešlo.
Mazala jsem den dva tekutým pudrem, ale byla to příšernost, hlavně v tom vedru, tvořil na těle krusty a ty neštovičky nedýchaly, neschly,,, pak mi v lékárně poradili nějaké tělové mléko na neštovice /nevím název, ale určitě poradí/, kapku dražší, ale manipulace s ním naprosto úžasná, už bych nevolila jinak.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32922
28.12.14 16:24

@Tečička takymám zrovna doma exemplář neštovic, starší syn to chytil na Mikuláše ve školce, osypal se 14dní nato. Předtím vůbec žádné příznaky, ale už večer horečka, druhý den osypaný celý, únava, horečka..nejhorší to bylo první 3dny. Pak už lepší a teď je to 10den a už má na všech stroupky a odlupují se. Mladší syn zatím žádné příznaky, ale čekám to příští týden.
Dávala jsem jen Nurofen na horečku, Fenistil na svědění. Nemazala jsem ničím, on to nesnáší, nenechal by se. Chytil to při doznívajícím zánětu průdušek, takže imunita nahouby. Koupat budem poprvé dneska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32922
28.12.14 16:25

@Anik nemyslíš Tanno Hermal lotion? 200Kč, přímo na neštovice, na zasychání, proti svědění..koupila jsem ale nepoužila, malej hysterčil jak to viděl. Ale možná použiju na mladšího, ten takhle nevyvádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
28.12.14 20:53

@andelka83 My už s tím tak nějak končíme. Snad :-) Pomohly nám koupele v hypermanganu :-) Ale mám pocit, že na malou něco leze a to jsme pořád jen doma :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí