Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
Tak dneska nám na pohotovosti u naší 5leté dcery zjistili nález na pravé plíci - bronchopneumonie. Dostala ATB. Mám doma ještě 18m kluka, tak se bojím, aby to nechytl. Byl teď týden marod s virozou, zrovna se z toho dostal. Nevíte, je to nakažlivé?
@crazymisha Je to nakažlivé. Když jsou dobře zvolená antibiotika a zaberou, tak člověk přestává být infekční pro okolí po cca 48-72 hodinách.
Bohužel je to nakažlivé. dcera měla oboustraný zapal plic a nakazila od kamaradky syna ![]()
Ach jo, tak doufám, že to malého mine.. Dceru držím v pokjíku zavřenou, přes byt jde jen na záchod, pak zas maže do pokoje. Ale i tak se bojim.. Dostala Klacid, tak snad zabere rychle..
Napadá mě, ona kašlala už skoro tři týdny, měla suchý kašel, dávala jsem Robitussin, ale pomohlo to tak na 2 dny a znovu kašel. Bylo mi to divný, ale ona nevypadala nemocně, žádná rýma, teplota, jedla normálně, hrála si, veselá byla… A dneska jak když luskne, horečka, dávivý kašel, zvracení, zimnice, mluvit nemůže, jak jí to nutí kašlat, celkově od pohledu nemocný dítě, unavený, uplakaný… ![]()
@crazymisha dcera taky asi měsic pokašlavala najednou schvacená chodit nemohla, zvracela, vysoke horečky no peklo a nikdo nic nepoznal u mudr jsem byla víc než doma ![]()
@martas22 přesně tak, my teda u mudr nebyli, volala jsem ji a rekla mi, ze je to klasicka viroza, co ted radi, ze pokud nema ani teploty, tak jen davat sirup proti kasli a byt v teple. No a dneska bum! a holka lehla s timhle hnusem.. ![]()
@crazymisha jj to znám.. Já jsem si pak vyžádala kontrolni rtg, jelikož se mi pořád dcera nezdála a mudr na přijmu mě seřvala proč tak malé děcko vystavuju záření
, tak jsem ji řekla, že kdyby ji ten kontrolni rtg udělali při propuštění ze špitalu nemuseli jsme tam opět jezdit
Dcera má pořád vysoké CRP a při tom kontrolnim rtg zjistili drobne ložisko na plíci ovšem to vše smetli pod koberec ![]()
Jo vy jste s tím byli ve špitálu? My teda léčíme doma, dneska má pořád horečku 38,5 - 38,8. Ale zvládá to statečně, leží v posteli, občas si schrupne, pořád jí nutím pít, občas jí dám aspoň něco malého k jídlu (piškoty, trochu jogurtu, trochu polévky), ať nebere ty ATB na lačný žaludek.. Ale teda pořád má hnusný kašel, celá je taková schvácená..Uvidíme, ve 20h to bude teprve 24h, co bere ATB..
Moje mala měla 40 tky
ale pořád jen pokašlavala. Ve špitale dostala klacid a ventolin
ovšem ten ji dle mě brzo vysadili, ale mame ho pořád doma. Dneska mi začla tak divně kašlat bublavě, ale je nemocná
asi ji to stříknu ![]()
Ten mám doma taky, ten ventolin. Tenkrát mi ho i s inhalační maskou dali pro syna, když měl v 6ti týdnech zánět průdušek. Tak nevim, jestli jí ho mám taky dát… ![]()
To ti neporadím asi bych skusila zavolat. Myslím, ale že to je běžne při nějakem plicnim onemocněni a nebo problemy s pruduškama
Já bych se toho nebála ![]()
Tak dcera uz je lepsi, ale vcera zacal kaslat syn 18m, ma vlhky kasel, vcera chvili teplota 37,4, v noci hodku proplakal, jak ho kasel budil, byl ale bez teploty. Rano chvili 37,4, pak 36,8 a ted v poledne 37,6. A obcas to v nem vrze. Co myslite, mohl to chytit od dcery? Ta mela ale horecky a davivy kasel, byla schvacena..on je veselej..