Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, maminky,
Zakladam diskuzi, už si nevím rady. Bydlíme teď pár týdnů ve starším bytě a tohle jsem dneska objevila v kuchyni. Leze to jakoby do spár, malí červíci. Ale netuším, co jsou zač.
Víte někdo, co s tím?
Ryběnka, v každé domácnosti téměř, nevybereš si, jestli starší nebo novější byt. Jen u toho staršího je více zpozoruješ skrz ty různé díry nebo staré podlahy atd.
Taky maji radi vlhko, nemate vlhko v byte? Ale ve starsich domech byvaji vic, jsou prave ruzne ve vsech moznych sparach..mrkni na net, ale obtizne se toho zbavuje..
Loví roztoče, já bych je zas tak nutně nevyhanela, máme je v koupelně a na WC, nechávám je žít. Jestli se jich chceš zbavit, tak pečlivě vysát všechny spáry a škvíry a pak vzít třeba parním mopem.
Živí se nejenom roztočí ale taky plísněmi.
Nezabije bych. Nejsou ničím škodlivé. Pro domácnost prospěšné.
Ano rybenky. Žijeme s nimi už rok a půl, od doby, co jsme měli vytopený být. I přes to, že jsme měnili podlahy, gauč, některý nábytek, tak se tu zabydlely. Už jsem si zvykla, že občas nějakou potkám. Jsou neškodné.
@jejjej píše: Živí se nejenom roztočí ale taky plísněmi.
Nezabije bych. Nejsou ničím škodlivé. Pro domácnost prospěšné.
Kdyz se ti nepremnozi, kamaradka zije ve starem dome, v byte a teda jsou vsude, lezou v noci v posteli, jsou ve skrini, v supliku u oc stolu. V kuchyni lezou po lince..je z toho nestastna.
My je driv meli v minulem byte jen v koupelne, ze obcas clovek rozsvitil a sem tam nejaka probehla, ale u ni..rano v koupelne ve vane, na strope, na zdi minule rikala ze jich bylo asi 20 a pekne macaty, velky to je jak brouk fuj.. to bych nedala, takze lepsi se snažit zbavit driv