Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
delame dceri novy pokoj, ma 7,5. Hrozne chce takovou tu patrovou postel, uvazujeme zda koupit takovou tu kde je postel nahore a dole je skrin a psaci stul uz zabudovany nebo jen patrovou a dole by byl treba gaucik..a nebo patrovou s dvema postelemi, jedna dole druha nahore, kdyz by prislo nejake dite na prespani nebo i navsteva..
Jaka velikost je tak vhodna, v ikee jsem videla takovou sadu s psacím stolem a skrini, ale prisla mi vysoka, 180 cm, pak jsem na netu nasla nejakou jinou ta ma 160 cm a prijde mi vhodnejsi, ze clovek do postele i vidi, kdyz stoji. Ta 180 cm mi prijde spis pronstarsi dite, co myslite? Stropy mame vysoke, to problem neni
Mate nekdo ty vysoke postele, jste spokojeni? Deti? Nevadi jim v noci lezt z toho patra? Bojim se, ze dcera rozespala spadne jak poleze dolu..nebo jsou spis lepsi nez takovy ten zebrik schudky..
A pak otazka na me..prevlekani postele, to musi byt opruz, ne? Lezt nahoru a prevlekat to nahore? Nebo to jde dobre?
Dalsi vec proc o ni vaham, bojim se, ze deti kdyz jsou u nas dost radi a urcite si z toho udelaji hernu, polezou nahoru, dolu, ze to pak bude nejake rozkejvane
nejaky tip, kde koupit dobrou bytnou postel? Odkud mate vy?
Prikladam par obrazku co si tak predstavujeme..budu rada za tipy jak to mate vy, co vyhovuje co ne..
Dcera má patrovou postel, povlíkání je teda horší, ale dá se to, už jsem si zvykla. Má ji už 7 let, kdysi jsme ji kupovali v jysku, fakt pevná, má schůdky…šuplíky… a pod tím stůl se skříní. Fakt velký…teď to budeme rušit. Předělávané pokoj, a super postele mají v Aldo nábytek. Sice jsou dražší, ale moc se mi líbí, postele vypadají hodně stabilně, tak uvidime
Ta černobílá je krásná.
Taky bych se přimluvila za nižší, do které vidíš - hlavně pro případ, když bude nemocná, abys ji mohla zkontrolovat. A taky když bude zesláblá a třeba potřebovat jít zvracet, tak ty schůdky mi přijdou lepší než žebřík.
Dcera měla tu nižší se stolem a pak už ji vadilo pořád lezt nahoru a dolů. Tak prosila o nízkou. Tak jsem zvědavá jak u vás nadšení dcerce výdrži😉
Ta vysoká se skříni to je fakt příšerné monstrum
u těch se stolem bude ten stul malo hluboký a bude se na nem blbě dělat a zasouvat pod postel ho podle mě nikdo nebude
ukecala bych ditko na nějakou jen zvýšenou postel, co má pod sebou supliky a třeba i vysuvne luzko pro hosty. A prevlikat horní patro, hlavně teda tu matraci, kde je ještě nějaká konstrukce nad hlavou, to musí byt za trest, vždyť se do toho bude člověk akorát bouchat.
Příspěvek upraven 14.10.23 v 10:50
A mate jedno dite?
To bych patrovou neporizovala v zadnem pripade.
Za tri roky to budes menit za normalni. Je to strasne neprakticke ve vsech ohledech.
Pouze pokud mate vysoke stropy, tak zvazit udelat spaci patro, ale fakt tramy, prkna, masiv, od remeslnika. Aby to byla plnohodnotna podlaha a plocha aspon 2*2.
Jinak ty fotky - to je vse lamino, tj. rychle se to oboucha a rozvrze, kdovi co se z toho uvolnuje, vsichni co tohle poridi to do par let vyhazuji, to jsou vyhozene penize.
A ty druhe - jako dekorace pekne, jako postel k nicemu
.
Bydlíme v paneláku, takže nahoře postel, dole stůl a z boku skříň byla dle mě skvělá úspora místa. Ve školce tam dítko spalo občas, to ještě spalo většinou s námi. Nikdy žádný problém nemělo, když bylo dítku špatně, tak se stejně přesunulo do naší postele. Postel je v pokojíku stále a dítě ji nikdy vyměnit nechtělo. Teď už se bude vracet domů jen na prázdniny, takže měnit ji nebudeme ani kvůli blížící se plnoletosti.
Pokud bude dole stůl, je lepší vysoká postel, ať je tam místo. Dětské návštěvy postel milovaly. Matraci jsem pro jistotu dlouho převlíkala já, byla i těžká, ale žádný problém s ní nebyl. Kdyby bylo místo, tak by se mi k posteli moc líbila klouzačka, to by mé dítě určitě ocenilo ![]()
@Kasandra159 píše:
Bydlíme v paneláku, takže nahoře postel, dole stůl a z boku skříň byla dle mě skvělá úspora místa. Ve školce tam dítko spalo občas, to ještě spalo většinou s námi. Nikdy žádný problém nemělo, když bylo dítku špatně, tak se stejně přesunulo do naší postele. Postel je v pokojíku stále a dítě ji nikdy vyměnit nechtělo. Teď už se bude vracet domů jen na prázdniny, takže měnit ji nebudeme ani kvůli blížící se plnoletosti.Pokud bude dole stůl, je lepší vysoká postel, ať je tam místo. Dětské návštěvy postel milovaly. Matraci jsem pro jistotu dlouho převlíkala já, byla i těžká, ale žádný problém s ní nebyl. Kdyby bylo místo, tak by se mi k posteli moc líbila klouzačka, to by mé dítě určitě ocenilo
Klouzacku by ocenila, ale myslim, ze jen na chvili, leda by se pak dala sundat..
Máme přesně tu první, dcera je spokojená, převlíkání je trochu opruz, ale už máme systém ![]()
Do toho výklenku se stolem jsme jí dali kromě lampičky i led pásek, tady tam má tedy modrou, jak to zkoušela, ale bílá krásně osvítí plochu, když je na plný výkon (přikládám foto, za chvíli zas smažu)
Já bych zvážila, jestli je umístění stolu pod postelí jediné možné - někdy to z hlediska množství místa jinak nejde. Ale pokud dokážete dát stůl jinam, tak ho dejte hezky k oknu tak, aby byl dostatek přirozeného osvětlení. Přijde mi jako mizérie, pokud je pracovní stůl někam zastrčen tak, aby se na něm 100 % času dalo pracovat jen s rozsvícenou lampičkou.
My máme vysokou postel od truhláře, tady: https://www.postele-palandy.cz/ Je to masiv a po několika letech používání se to ani nehne. Upravili i na míru vč. barvy. mám dvě děti, takže jedno nahoře, druhé má zatím postel 160 cm, takže ta je tam strčená do L dole navolno a zbytek prostoru vyplňuje knihovnička a regál na hračky a sedací vak.
Výška: Máme vysoké stropy a tudíž vysokou patrovou postel (tuším 190cm), nějaký rozdíl v tom, co se týká přístupnosti oproti nižší posteli nevidím. Rozdíl je v tom, že nad spodní posteli je víc místa a je tak lépe přístupná. Naše děti na té vysoké poslance spí od cca 5 let, bez problémů, sní v noci jsem žádné trable třeba s chozením na záchod neřešila.
Přístup: rozhodne doporučuji policové schody. Jednak je to lezení a slézání výrazně komfortnější, než po žebříku (mám srovnání), druhak ti to usnadní i to převlékání postele (máš kam pohodlně slézt z matrace a místo, kde stát při povlékání, jednak je to výborný úložný prostor.
Co pod postel: mě osobně není sympatický koncept psacího stolu pod postelí, ta postel prostě stíní, i když stojí u okna. Já bych dala stůl samostatně k oknu a postel někam jinam. Pod ni třeba skříň, proč ne, ale klidně i ten gauč. Pro občasné přespání návštěv bych postel nepořizovala, nepřijde mi to moc praktické, protože ji zad nemůžeš použit jako místo k sezení (nepohodlné), ani místo ke hraní (brzo špinavé). My máme pro dětské přespávačky v pokojíku rozkládací gauč, který využijí jak děti třeba na čtení nebo hraní, tak i my dospělí, když chceme být s dětmi v pokoji a pohodlně odpočívat.
Skluzavka: jako proč ne, sousedi měli a děti si na tom docela vyhráli, ale chce to velký pokoj, v malém skluzavka dost překážela jinému hraní, tak ji pak i brzo dali pryč.
Kvalita postele: Máme postele s policovými schody na míru od kamaráda řemeslníka, od nej znělo doporučení postel z masivu s tloušťkou materiálu min. 25mm a buď z dubu/buku (což je ale dočkala drahé), nebo ze smrku, je trvanlivější než napr. borovice. My máme smrkové postele už asi 6 let, řádí se na nich dost a drží, neviklají se, nevržou.
@ugluk píše:
Já bych zvážila, jestli je umístění stolu pod postelí jediné možné - někdy to z hlediska množství místa jinak nejde. Ale pokud dokážete dát stůl jinam, tak ho dejte hezky k oknu tak, aby byl dostatek přirozeného osvětlení. Přijde mi jako mizérie, pokud je pracovní stůl někam zastrčen tak, aby se na něm 100 % času dalo pracovat jen s rozsvícenou lampičkou.
My máme vysokou postel od truhláře, tady: https://www.postele-palandy.cz/ Je to masiv a po několika letech používání se to ani nehne. Upravili i na míru vč. barvy. mám dvě děti, takže jedno nahoře, druhé má zatím postel 160 cm, takže ta je tam strčená do L dole navolno a zbytek prostoru vyplňuje knihovnička a regál na hračky a sedací vak.
Taky máme od nich. Poměr cena výkon naprosto skvělý.
@ahhotep Jinak z těch tvých obrázků by mi na většině vadilo hlavně to, že patrovka je moc nízko a ten prostor pod ni je prakticky zabitý, protože se pod ni pohodlně sní neposadíš, nic moc tam nedáš, bude se ti tam akorát střádat prach a nepořádek. Jinak designově je to pěkné, ale opravdu bych doporučovala aspoň takovou výšku, pod kterou si pohodlně sedneš.