Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla jsem se zeptat co už považujete za bordel, když třeba přijdete na návštěvu k někomu? Nebo za co se stydíte vy když přijde neplánovaná návštěva??Mám totiž občas pocit že to mám doma jak po výbuchu!
Tak to nejsi sama. Já osobně za bordel považuju špínu kdekoliv, poházené prádlo a jiné věci (hračky nepočítám…), neustlanou postel, hromady špinavého prádla apod…
Tak pokud je to domácnost s dětmi, tak mě urazí máloco. Rozházené hračky, rozšláplé jablko, vylité pití, rozdrobená sušenka, to vše je během chvilky. Bordel je usazená špína v toaletě, vrstva prachu na stole atd..
Ahoj. Tak za bordel už považuju rozlezlou plíseň, vrstvu prachu, do který jde psát a nevydrbanej záchod. Nevadí mi neomyté nádobí, rozházené hračky.
@xvendasx tak já mám bordel doma permanentně to že denně uklízím se pozná jen podle toho že na těch hromadách věcí po zemi není prach
bordel mi nevadí špína ano
Bordel je pro mě, když si člověk po sobě neuklízí, tzn. když jsou po stole prázdný hrnky, dřez plnej neumytýho nádobí, který je cítit až k výtahu, pak poházený oblečení, rozházená postel, obaly od jídla. Za bordel nepovažuju občas nějaký smítko na zemi, ale osobně teda pokud se nadrobí tak, že je to z normální lidský výšky vidět, luxnu to. Od toho mám malý příruční lux, záležitost max 1min. A nemám ráda vlasy v umyvadle. Vlasy a chlupy ve vaně mi nevadí, však se u návštěvy nesprchuju, ale umyvadlo třeba po záchodě používám a to se mi hnusí, když je tuhle vlas, tady matlanec od pasty, tady se chlap oholil a nespláchl vousy…
Jsem ouchyl na koupelku a vadilo by mi dostat někde kafe do blbě umytýho hrnku…nepořádek mi nevadí…chápu, že někde kde jsou děti nebudou hračky narovnané v koutku jen protože má moje vísost přijít na návštěvu
A co říkáte na pavučiny? Ne nějak obrovské! Ale jen nenápadný táhlý pruh v koutě na stropě třeba. ![]()
Uzkostne cistotne domacnosti jsou mi podezrele:-DDDD V nasi rodine se razi heslo, ze uklid delame metodou ZAVES -zadne velke sra…i..to aby zbyl cas na jine legrace. A jestli se mi navstevy koukaji, kde mam vlas nebo drobek, mi tlak nezveda, ja jejich hyper poradek taky nikdy neocenim. Takze zadny stres, radsi si dej kaficko:-DDD
@Allons-y píše:
Bordel je špína. Nepořádek je mi jedno.
Souhlas: bordel = špína. A pak takové ty viditelně dlouhodobě se válející, respektive vrstvené věci.
Taky nám doma často bordel. No a co? Nezvane návštěvy si domu nepoustim a uklizim jednou tydne + hračky a bežné věci denne.
Upřímně se lépe cítím v částečném nepořádku než v domácnosti, kde neleží ani smítko a jíst se dá i z podlahy na balkoně. Mám pak příšerný pocit, že někde něco vyliji nebo že malá zašlape brambůrky do koberce. ![]()