Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den u dcery se objevily molusky.Od včerejška natíráme hydroxidem draselným z lékárny a dávám multivitamínove bonbóny na podporu imunity. Má někdo zkušenost jak se jich co nejrychleji zbavit?
Jediné, co skutečně pomohlo, bylo jejich mechanické odstranění, které provedla kožní lékařka. Žádný alternativní postup synovi nikdy nezabral.
U nás taky zkoušela jsem různé mastičky i jod, ale pomohlo jedině vyškrábnutí u Mudr.
Nahřát ve vaně, propíchnout po jedné, vymáčknout, vydezinfikovat betadinou. Dávali jsme zinek.
@Mava píše:
Nahřát ve vaně, propíchnout po jedné, vymáčknout, vydezinfikovat betadinou. Dávali jsme zinek.
Přesně toto zabralo i u syna. Různé roztoky a mazání je jen vyhazování peněz bez efektu. A bacha, je to infekční. Takže při odstraňování dodržuj přísnou hygienu, ať si to nezaneseš na kůži také.
Určitě ne seškrábání u kožní…už se od toho upouští, naše to udělala a rozlezlo se to dvakrát tolik.
bojovali jsem rok, vyzkoušeli kde jakou mastičku, a pomohlo jedině to, že jsem každou jednotlivě propíchla jehlou ( dá se přímo na to koupit v lékárně, ale já píchala normální domácí nebo špendlíkem ), vymačkat ten vnitřek a ihned potřít betadinkou a nejlépe každou zalepit.
V Německu v lékárně by měla být k dostání mast jménem Infectosoor. Ta nám pomohla!
Taky jsme zkoušeli pichat a vymackavat, ale dite to nedavalo (melo jich hodne), tak jsem je jen potirala neředěným tee tree olejickem a vymackla jen par nejhorsich a tee tree zabral spolehlive ![]()
U nás bohužel vypichování nepřichází v úvahu. Dcera by to nedala.Ta má hysterák í při mytí vlasů…Budeme zatím natírat
@Qadra tak dcera taky u toho brečela..ale jako bohužel..nic jiného nepomáhalo, navíc začínala letní sezona, chtěla jsem aby mohla do bazénů mezi děti atd..bojovali jsme celou zimu, tak aby to k nečemu už konečně bylo.
Dcera je mela, kdyz ji bylo 2 a pul, zadny masticky nepomohly. Az vymacknout a potrit necim na molusky. Resila jsem to pul roku a byla nekolikrat u dr. Az jsem se nastvala a vymackla.
Mě pomohlo vždy Kolodium forte… jen to tedy zabere třeba 2-3 měsíce a chce to trpělivost. mazala jsem 1-3× denně a pak vždy odstraňovala tu ztvrdlou kůži, někdy to kolodium pod tou odstraněnou kůží trochu pálilo, ale zase to šlo rychleji, než čekat až se to vyloupne samo
musela jsem pokračovat s mazáním i když se zdálo, že je bradavice pryč… protože jinak se mi vrátila… prostě raději se zbavit i té kůže pod tou bradavicí, aby tam nezůstal žádný zárodek. Já jako dítě měla tedy vždy na chodidle a vždy jsem se kolodiem zbavila
ale musím říct, že jsem se někdy v tom odstraňování i vyžívala ![]()
Ted jsem asi 10 let žádnou neměla, ale myslím, že se mi jedna malá potvůrka udělala
![]()
Ahoj, dcera měla také molusky plné lýtka, vyzkoušeli jsme všechno možné molusk, molusan, hlívu, betadine, ale bez výsledku. Chtěla jsem malou ochránit před tím seškrábaním a na konec se povedlo zabrala desinfekce Novikov to je taková ta zelená co používají chirurgové stoji cca 60,– tím jsem jí to potřela a za tři dny se začali vylupovat pak jsem ji to mazala Tea tree olejem to slouží i jako desinfekce a promastilo jí to pokožku a ten stojí cca 120,– za 14dní bylo po všem. Snad můj příspěvek pomůže ![]()
Ahoj,
malému už se tak dva roky zpět objevilo pár pupínků, udělaly se mu pod nosem a při rýmě si je seškrábl a už se tam neobjevily. Ale udělaly se mu dvě na očním víčku, jeden na čele, dva má na nose a jeden jediný na stehnu. Ten má teda ošklivý. Když jsem to doktorce ukazovala poprvé tak říkala, že to je ekzém. Včera jsem ji posílala fotky znovu a prý to jsou moluska. Vzhledem k situaci se dostat k doktorovi je úplně nemožné
mě spíš přijde zvláštní, že jsme se od něj nikdo nenakazili a to se společně koupeme, spíme pod jednou peřinou ![]()
Přikládám i fotky, myslíte že se fakt jedná o moluska když to má tak dlouhou dobu a nikdo se od něj nenakazil? Ten na stehně mám chuť mu píchnout, doktorka psala potírat 3-5× denně betadinou roztokem ale má ho ošklivý, přijde mi že i praskne sám. Takže to má zalepené, ale on je hrozná citlivka a nechce ani chodit protože tam má náplast
![]()