Co Vám pomohlo na molusky?

550
9.10.19 07:43

Co Vám pomohlo na molusky?

Dobrý den u dcery se objevily molusky.Od včerejška natíráme hydroxidem draselným z lékárny a dávám multivitamínove bonbóny na podporu imunity. Má někdo zkušenost jak se jich co nejrychleji zbavit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22078
9.10.19 08:01

Jediné, co skutečně pomohlo, bylo jejich mechanické odstranění, které provedla kožní lékařka. Žádný alternativní postup synovi nikdy nezabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
9.10.19 08:05

U nás taky zkoušela jsem různé mastičky i jod, ale pomohlo jedině vyškrábnutí u Mudr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
9.10.19 08:07

Nahřát ve vaně, propíchnout po jedné, vymáčknout, vydezinfikovat betadinou. Dávali jsme zinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
9.10.19 08:30

U dcery to zabily až neštovice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21723
9.10.19 08:31
@Mava píše:
Nahřát ve vaně, propíchnout po jedné, vymáčknout, vydezinfikovat betadinou. Dávali jsme zinek.

Přesně toto zabralo i u syna. Různé roztoky a mazání je jen vyhazování peněz bez efektu. A bacha, je to infekční. Takže při odstraňování dodržuj přísnou hygienu, ať si to nezaneseš na kůži také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.10.19 08:52

Určitě ne seškrábání u kožní…už se od toho upouští, naše to udělala a rozlezlo se to dvakrát tolik.
bojovali jsem rok, vyzkoušeli kde jakou mastičku, a pomohlo jedině to, že jsem každou jednotlivě propíchla jehlou ( dá se přímo na to koupit v lékárně, ale já píchala normální domácí nebo špendlíkem ), vymačkat ten vnitřek a ihned potřít betadinkou a nejlépe každou zalepit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.10.19 08:57

V Německu v lékárně by měla být k dostání mast jménem Infectosoor. Ta nám pomohla!

• Citovat
  • Upravit
101926
9.10.19 09:32

Taky jsme zkoušeli pichat a vymackavat, ale dite to nedavalo (melo jich hodne), tak jsem je jen potirala neředěným tee tree olejickem a vymackla jen par nejhorsich a tee tree zabral spolehlive :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
9.10.19 10:29

U nás bohužel vypichování nepřichází v úvahu. Dcera by to nedala.Ta má hysterák í při mytí vlasů…Budeme zatím natírat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
9.10.19 10:34

@Qadra tak dcera taky u toho brečela..ale jako bohužel..nic jiného nepomáhalo, navíc začínala letní sezona, chtěla jsem aby mohla do bazénů mezi děti atd..bojovali jsme celou zimu, tak aby to k nečemu už konečně bylo.

• Citovat
  • Upravit
4622
9.10.19 13:24

Dcera je mela, kdyz ji bylo 2 a pul, zadny masticky nepomohly. Az vymacknout a potrit necim na molusky. Resila jsem to pul roku a byla nekolikrat u dr. Az jsem se nastvala a vymackla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
22.10.19 20:44

Mě pomohlo vždy Kolodium forte… jen to tedy zabere třeba 2-3 měsíce a chce to trpělivost. mazala jsem 1-3× denně a pak vždy odstraňovala tu ztvrdlou kůži, někdy to kolodium pod tou odstraněnou kůží trochu pálilo, ale zase to šlo rychleji, než čekat až se to vyloupne samo :roll: musela jsem pokračovat s mazáním i když se zdálo, že je bradavice pryč… protože jinak se mi vrátila… prostě raději se zbavit i té kůže pod tou bradavicí, aby tam nezůstal žádný zárodek. Já jako dítě měla tedy vždy na chodidle a vždy jsem se kolodiem zbavila :D ale musím říct, že jsem se někdy v tom odstraňování i vyžívala :mrgreen:
Ted jsem asi 10 let žádnou neměla, ale myslím, že se mi jedna malá potvůrka udělala :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
2.1.20 10:13

Ahoj, dcera měla také molusky plné lýtka, vyzkoušeli jsme všechno možné molusk, molusan, hlívu, betadine, ale bez výsledku. Chtěla jsem malou ochránit před tím seškrábaním a na konec se povedlo zabrala desinfekce Novikov to je taková ta zelená co používají chirurgové stoji cca 60,– tím jsem jí to potřela a za tři dny se začali vylupovat pak jsem ji to mazala Tea tree olejem to slouží i jako desinfekce a promastilo jí to pokožku a ten stojí cca 120,– za 14dní bylo po všem. Snad můj příspěvek pomůže :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.20 10:46

Ahoj,
malému už se tak dva roky zpět objevilo pár pupínků, udělaly se mu pod nosem a při rýmě si je seškrábl a už se tam neobjevily. Ale udělaly se mu dvě na očním víčku, jeden na čele, dva má na nose a jeden jediný na stehnu. Ten má teda ošklivý. Když jsem to doktorce ukazovala poprvé tak říkala, že to je ekzém. Včera jsem ji posílala fotky znovu a prý to jsou moluska. Vzhledem k situaci se dostat k doktorovi je úplně nemožné :roll: mě spíš přijde zvláštní, že jsme se od něj nikdo nenakazili a to se společně koupeme, spíme pod jednou peřinou :think:
Přikládám i fotky, myslíte že se fakt jedná o moluska když to má tak dlouhou dobu a nikdo se od něj nenakazil? Ten na stehně mám chuť mu píchnout, doktorka psala potírat 3-5× denně betadinou roztokem ale má ho ošklivý, přijde mi že i praskne sám. Takže to má zalepené, ale on je hrozná citlivka a nechce ani chodit protože tam má náplast :lol: :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek