Co vam spustilo tinnitus?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.10.22 16:15

Co vam spustilo tinnitus?

Ahoj holky, vím, že je to taková asi trošku hloupá otázka - nicméně přijde mi že poměrně dost lidí v mém okolí má najednou takzvané pískání v uších neboli tinnitus.
Tak jsem si říkala jestli třeba i tady na našem Fóru takové maminky taky jsou a zda ví co jim vlastně ten Tinnitus neboli pískání či hučení v uších způsobilo?

Co byla prvotní příčina?

U mě v blizkem okoli má pískání v uších Partner tam příčinu netuším asi teda stres, poté i jeho kamarád ten to má zřejmě z práce…
Mne začalo pískat řekla bych že na základě stresu a značného vyčerpání s miminkem nebo možná také z jeho breku, ale to nevím jestli třeba hlasitý pláč dítěte může Tinnitus spustit…mozna i jednostranna zatez, kdyz malou nosim…
No a případně mě napadá že by to mohla být souvislost s kovidem nebo post kovidem…jak to bylo u vás Víte co vám to spustilo?

Díky moc za případné sdílení anonym dávám s ohledem na zdravotní stav

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64956
28.10.22 16:19
@Anonymní píše:
Ahoj holky, vím, že je to taková asi trošku hloupá otázka - nicméně přijde mi že poměrně dost lidí v mém okolí má najednou takzvané pískání v uších neboli tinnitus.
Tak jsem si říkala jestli třeba i tady na našem Fóru takové maminky taky jsou a zda ví co jim vlastně ten Tinnitus neboli pískání či hučení v uších způsobilo?

Co byla prvotní příčina?

U mě v blizkem okoli má pískání v uších Partner tam příčinu netuším asi teda stres, poté i jeho kamarád ten to má zřejmě z práce…
Mne začalo pískat řekla bych že na základě stresu a značného vyčerpání s miminkem nebo možná také z jeho breku, ale to nevím jestli třeba hlasitý pláč dítěte může Tinnitus spustit…mozna i jednostranna zatez, kdyz malou nosim…
No a případně mě napadá že by to mohla být souvislost s kovidem nebo post kovidem…jak to bylo u vás Víte co vám to spustilo?

Díky moc za případné sdílení anonym dávám s ohledem na zdravotní stav

no nevím, nikde jsem nečetla, že to způsobuje zrovna stres. Spíš tinitus potom způsobí ten stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
28.10.22 16:29

Ja to mela v tehotenstvi. Pak to preslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42225
28.10.22 16:30

Po operaci krční páteře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
28.10.22 16:53

Mě to zůstalo po BPPV, ale taky si už delší dobu všímám, že mi to zhoršuje náhlý stres a vleklé psychické problémy. Kovid jsem měla dvakrát, takže těžko říct, jestli to je i tím nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samaji
28.10.22 16:55

Můj fyzioterapeut říkal, že to může spustit kovid, ale i očkování na kovid…že teď toho řeší docela hodně…taky ten problém řeším, postupem času se mi to naštěstí zlepšuje…

• Citovat
  • Upravit
76106
28.10.22 17:07

Tinnitus trápil lidi i před kovidem, mám ten dojem, že ani lékaři neví úplně, proč tinnitus vzniká,
a léčit se také velice nedá, nebo dá, ale nepomáhá to,
s kovidem to až tak nebude mít nic společného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64956
28.10.22 17:09
@stinga píše:
Tinnitus trápil lidi i před kovidem, mám ten dojem, že ani lékaři neví úplně, proč tinnitus vzniká,
a léčit se také velice nedá, nebo dá, ale nepomáhá to,
s kovidem to až tak nebude mít nic společného

přesně tak. Kdyby se vědělo, co to spouští a co s tím, tak by to bylo snazší léčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
28.10.22 17:11

Mně to spustil stres. Z toho stresu se mi zablokovala krční páteř. Z toho jsem začala mít tinnitus. A ten mi spouštěl panické ataky. Takový začarovaný kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1959
28.10.22 17:57

Ja to mam bych rekla po očkování na covid

Příspěvek upraven 28.10.22 v 17:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.22 17:58

Ja nasla toto takze trebai ten stres by to byt mohl

https://www.ftn.cz/tinnitus-716/#…, poran%C4%9Bn%C3%AD%20ucha%2C%20aterosklerosa%2C%20stres.&text=Bohu%C5%BEel%20se%20daleko%20%C4%8Dast%C4%9Bji%20vyskytuj%C3%AD%20p%C5%99%C3%ADpady%2C%20kdy%20p%C5%99%C3%AD%C4%8Dina%20tinnitu%20nen%C3%AD%20nalezena.

• Citovat
  • Upravit
875
28.10.22 18:16

Mě začal tinnitus při dětech. Když byla starší miminko, tak jsem to začala „slyšet“, teď v jejich 6 letech už ho nevnímám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.10.22 18:17

Ozařování hlavy.

• Citovat
  • Upravit
884
28.10.22 18:28

Mě to způsobil stres a dlouhodobé nevyspání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
28.10.22 18:40

Stehovani a s tim spojeny stres

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie