Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, vím, že je to taková asi trošku hloupá otázka - nicméně přijde mi že poměrně dost lidí v mém okolí má najednou takzvané pískání v uších neboli tinnitus.
Tak jsem si říkala jestli třeba i tady na našem Fóru takové maminky taky jsou a zda ví co jim vlastně ten Tinnitus neboli pískání či hučení v uších způsobilo?Co byla prvotní příčina?
U mě v blizkem okoli má pískání v uších Partner tam příčinu netuším asi teda stres, poté i jeho kamarád ten to má zřejmě z práce…
Díky moc za případné sdílení anonym dávám s ohledem na zdravotní stav
Mne začalo pískat řekla bych že na základě stresu a značného vyčerpání s miminkem nebo možná také z jeho breku, ale to nevím jestli třeba hlasitý pláč dítěte může Tinnitus spustit…mozna i jednostranna zatez, kdyz malou nosim…
No a případně mě napadá že by to mohla být souvislost s kovidem nebo post kovidem…jak to bylo u vás Víte co vám to spustilo?
no nevím, nikde jsem nečetla, že to způsobuje zrovna stres. Spíš tinitus potom způsobí ten stres.
Mě to zůstalo po BPPV, ale taky si už delší dobu všímám, že mi to zhoršuje náhlý stres a vleklé psychické problémy. Kovid jsem měla dvakrát, takže těžko říct, jestli to je i tím nebo ne…
Můj fyzioterapeut říkal, že to může spustit kovid, ale i očkování na kovid…že teď toho řeší docela hodně…taky ten problém řeším, postupem času se mi to naštěstí zlepšuje…
Tinnitus trápil lidi i před kovidem, mám ten dojem, že ani lékaři neví úplně, proč tinnitus vzniká,
a léčit se také velice nedá, nebo dá, ale nepomáhá to,
s kovidem to až tak nebude mít nic společného
@stinga píše:
Tinnitus trápil lidi i před kovidem, mám ten dojem, že ani lékaři neví úplně, proč tinnitus vzniká,
a léčit se také velice nedá, nebo dá, ale nepomáhá to,
s kovidem to až tak nebude mít nic společného
přesně tak. Kdyby se vědělo, co to spouští a co s tím, tak by to bylo snazší léčit.
Mně to spustil stres. Z toho stresu se mi zablokovala krční páteř. Z toho jsem začala mít tinnitus. A ten mi spouštěl panické ataky. Takový začarovaný kruh.
Ja to mam bych rekla po očkování na covid
Příspěvek upraven 28.10.22 v 17:59
Ja nasla toto takze trebai ten stres by to byt mohl
https://www.ftn.cz/tinnitus-716/#…, poran%C4%9Bn%C3%AD%20ucha%2C%20aterosklerosa%2C%20stres.&text=Bohu%C5%BEel%20se%20daleko%20%C4%8Dast%C4%9Bji%20vyskytuj%C3%AD%20p%C5%99%C3%ADpady%2C%20kdy%20p%C5%99%C3%AD%C4%8Dina%20tinnitu%20nen%C3%AD%20nalezena.
Mě začal tinnitus při dětech. Když byla starší miminko, tak jsem to začala „slyšet“, teď v jejich 6 letech už ho nevnímám ![]()
Ahoj holky, vím, že je to taková asi trošku hloupá otázka - nicméně přijde mi že poměrně dost lidí v mém okolí má najednou takzvané pískání v uších neboli tinnitus.
Tak jsem si říkala jestli třeba i tady na našem Fóru takové maminky taky jsou a zda ví co jim vlastně ten Tinnitus neboli pískání či hučení v uších způsobilo?
Co byla prvotní příčina?
U mě v blizkem okoli má pískání v uších Partner tam příčinu netuším asi teda stres, poté i jeho kamarád ten to má zřejmě z práce…
Mne začalo pískat řekla bych že na základě stresu a značného vyčerpání s miminkem nebo možná také z jeho breku, ale to nevím jestli třeba hlasitý pláč dítěte může Tinnitus spustit…mozna i jednostranna zatez, kdyz malou nosim…
No a případně mě napadá že by to mohla být souvislost s kovidem nebo post kovidem…jak to bylo u vás Víte co vám to spustilo?
Díky moc za případné sdílení anonym dávám s ohledem na zdravotní stav