Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jedeme s rodinou na dovolenou do Chorvatska bez jídla a nějak mi chybí fantazie co budu vařit… Moc prosím o nějaké typy na rychlá jídla. Děkuji L.
V létě vařím v postatě hlavně saláty, pak těstoviny - špagety s rajčatovou omáčkou, těstovinový saláty na studeno, brambory s tvarohem nebo balkánským sýrem, studený polívky, kuskus, jáhly, zeleninový rizoto. To vše se nechá udělat za pár minut s minimem vybavení a něco jen s rychlovarnou konvicí ![]()
a taky testoviny s pestem, leco, ryba na masle, ryba v alobalu, brokolice/kvetak se syrovou omackou, omelety s cimkoliv,…
ahoj takky jedeme do Chorvatska a taky bez jidla, budu si doma zavarovat jidlo, abych to tam jenom ohrala - v zadnym pripade na dovolene nevarim - budu mit gulas, leco, spagety a jeste nejakou omacku s masem, ale tomusim teprve vymyslet
Většinou zavařuji do sklenic a to již osvědčené: sekaná, guláš, vepřové ptáčky, vepřové plátky na houbách a kuře. Pak jen vyndám ze sklenice a ohřeji a k tomu nějakou přílohu: rýže, těstoviny, instantní bramborová kaše.
Jsme takto zvyklí a naprosto nám to vyhovuje ![]()
Holky prosím a jak to zavařujete? Dáte do sklenice, utáhnu víčko a stejně jako třeba kompoty? Horká vody, 20minut?
A není to jídlo uvnitř potom moc měkké - jako rozvařené?
Měla bych také dotaz-jak dlouho vydrží jídlo ve sklenicích,pokud je zavařené?Nevím,zda vařit až těsně před odjezdem,či může být i třeba dva týdny ve sklenici.Minulý rok jsem dělala zkusmo dvě sklenice před odjezdem,maso nezměklo víc než bylo-toho jsem se také bála-a na dovolené jsem se snažila je spotřebovat co nejdřív.
Jinak ještě jeden tip-doma namelu mák,smíchám s cukrem a na dovolené máme nodle s mákem.Rychlé jídlo a hlavně do letadla suroviny moc neváží.
Ahoj, já zavařuju velmi často, i doma třeba, když potřebuju mít do zásoby, maso se dá do sklenek ne úplně pod víčko, zalije se šťávou, tak do 3/4 sklenky se ponoří do vody a já teda zavařuju jeden den 3/4hodiny a když potřebuju jistotu, tak ještě druhý den 3/4hodiny, když vím, že jídlo nebude v ledničce, ale třeba v teple v autě… Ještě se mi nikdy nestalo, že by bylo špatné, pokud je navíc uskladněné v chladu, vydrží klidně půl roku, jako konzerva…
Zrovna včera jsem vzadu v ledničce objevila zapomenutou sklenku s vepřovým, no byla tam min 3/4roku (ne že bych byla takové čuně a měla v ledničce élent, ale myslela jsem si, že je to něco jiného
) a masíčko bylo jako nové ![]()
ja nezavaruju hlavne proto,ze litame a sklo je tezke. koupim maso a to hluboce zamrazim a dam do te chladici igelitky, nikdy mi nerozmrzlo
na miste dam hned do lednice. misto mlika susene, misto brambor kase,spoustu omacek v sacku.
vzdy beru smes koreni,trochu mouky na dohusteni,zbytek nakupujem na miste.
pises, ze jedete na dovolenou. Tudiz nevarit a chodit do restaurace, pokud je problem ve financich, tak nakoupit takove ti instatni veci a varit co nejrychleji, ono to tyden rodina vydrzi a nezblazni se. Rozhodne ale nemyt nadobi - to at myje manzel. Dovolena je taky od slova dovolovat si! hanka
Všem moc děkuji za ruzné bezva nápady:) a Hanka má pravdu, že dovolená je o tom se dovolovat a ne vařit a umývat nádobí
proto jsem fakt ráda za vaše typy… L.
No když jsme byli pod stanem
na plynovém vařiči jsem vařila rychlovky fazolový guláš, taky palačinky ![]()
Když jedeme pod stan, tak vaříme v kotlíku, fazolový gulášek
nebo na pánvi palačinky ![]()