Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky.. holky prosim vas nekupovali jste asi minuly tyden krehcene kruti prso z alberta? Bylo to v akci kg myslim 75kc.
Kruti maso jsem delala poprve.. a musim rict ze to bylo pekne hnusne.. nevim ci to je.. ale uz pri priprave masa jsem citila samy pepr.. pulku jsem upekla se zeleninou v alobalu.. a z druhe pulky jsem udelala gulas.. Maso bylo strasne ostre nevim cim to je.. ale nedalo se to jist ani to pecene ani gulas.. oboji melo divnou pachut. Nemeli jsem nekdo podobnou zkusenost? Nebo jsme asi debil kuchar..Tento vikend se u nas obed opravdu jist nedal.. ![]()
Krůtí maso mám celkem ráda, ale rozhodně to neplatí o jakémkoli křehčeném. To už pomalu není maso, je vodnaté a nechutné. Nevím přesně jaká je to úprava, ale mám dojem, že se to křehčí pomocí nějakých chemických látek.
Určitě nejsi špatná kuchařka, špatné bylo to maso. Jediná rada je nekupovat křehčené maso.
ja taky nedavno koupila v Albertu krehcene kruti maso, ale nevsimla jsem si, ze je krehcene, az doma, kdyz ho rozbalila a zjistila, ze je cely nejaky divny (jak blato, zadna vune) jsem si precetla poradne etiketu a zjistila, ze jsem si koupila jen 80% masa a zbytek ruznych ecek, antioxidantu apod.
![]()
takze jak pise petta krehcene maso, jakekoliv, uz nikdy vice
Taky jsem měla toto maso co píšeš z Alberta a zkušenost stejná, dělala jsem guláš zahuštěný rajčaty a i když jsem tam nedávala pálivou papriku a jen špitku pepře, tak to bylo docela dost ostré. Divila jsem se z čeho…tak už vím
Ahoj já to po jedné mojí zkušenosti také nekupuju. Mě se to zdálo již nasolené ( jakoby v láku naložené , aby to zkřehlo ) a nemělo to vůbec pevnou strukturu. Víckrát už jsem to nekoupila.
Krůtí maso - prso se křehčí proto, aby nebylo tak suché, přidává se do něj solný roztok, takže si myslím, že když to výrobce přežene nad limit, je hodně vodnaté a ostré ![]()
Sama jsem ho nikdy nezkoušela, kupuji normální krůtí maso.
Taky jsem omylem koupila křehčená kuřecí prsa, nevšimla jsem si, a po upečení jsem měla imervere pocit, že jsou syrová, ble. Už nikdy víc.
„Křehčené“ znamená pančované vodou a nakládacíma solema (které ve svalovině udrží tu vodu), naštěstí se na etiketě musí uvádět podíl opravdového masa, takže kdo umí číst i malá písmenka tak se dozví. Nekupuju, je to hnus.
Tak nevím, možná nejsem fajnšmekr jako ostatní, ale maso jsem taky koupila. Dělala jsem z něho špízy s paprikou a cibulí a bylo to super. Dneska jsme měli podobnou úpravu, jen v troubě na grilu s kořením a zase cibulí a rajčaty a taky to všem chutnalo.
Já už kupuju jen krůtí prso od řezníka a v den, kdy jim ho přivezou… je čerstvé a výborné a naložit si ho můžu kdykoliv doma a hlavně tak jak nám to všem chutná. ![]()
Taky jsem jednou omylem koupila křehčené. Fuj. Od té doby pořádně studuju etikety. Už ani zadarmo.