Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
tak to me teda nic nenapada, prirozene modra pozivatina snad ani zadna neni … pak kyticek kvete modre, ale z toho barvu neextrahujes a bylo by to mozna horsi, nez dat to barvivo.
a co borůvky
bude to sice taky do fialova, ale lepšího asi nic nenajdeš
alternativou jsou ještě pastelky
moje dcerka je beztak ustavičně okusovala, tak když je nastrouháš a rozpustíš v troše vody
![]()
Modrá mě taky nijak nenapadá, tak bych asi udělala louku s červenýma kytičkama, červenou už určitě vymyslíš snadněji. ![]()
sandrik pastelky snad nemuzou byl lepsi nez potravinova barva - oboji je oficialne neskodne, ale pokud bych uz neco davala do jidla, tak to, co je k tomu primo urcene. Me teda osobne barveni jidla nevadi (pokud se jedna o dekoracni ucely, zbytecne nabarvenou horcici nemusim), ale rocnimu decku by se to zbytecne cpat asi nemuselo. zase na druhou stranu, pokud to je jednou a ne kazdej den.....
sandrik píše:
Pudloslavo - já to myslela ironicky
sorry, ja uz mam fakt tehotenskou demenci …
A proč ne potravinářské barvivo? Je škodné? Chci dělat dort a ted jsem zmatená ![]()
Pokud vím, tak přirozeně modré jídlo prakticky není, to nenajdeš.
Jinak se docela divím, že se ti chce s tím patlat, dítě to podle mě neocení. Já teď uplácala zakysánka a nahoru udělala kruhy z polovin vypeckovaného hrozna a srpečků jahod (Mikuláškovi jsem to sundala a dostal jen samotný dort, ve kterém byl banán). Štěpánkovi jsem na dort na 1. narozky dělala kruhy z bílého a růžového hrozna (uvnitř měl taky hrozno, ale loupané
- že se mi to chtělo dělat
…) a obojí vypadalo krásně, jako opravdový dort.
Jinak kamarádka upatlala autíčko ze Sunarka sušenek, spojila to jen jogurtem, prý to bylo sladké dost kvůli těm sušenkám a dobarvila to právě borůvkovou přesnídávkou a taky byl fajný (jenom teda já na rozdíl od ní bych neměla nervy nechat to dítě rozkypat po celém stolku
).
EDIT: Mmch zakysánek s hrachem - to bychom si tedy moc nepošušňali. To už rovnou bys tam mohla kypnout špenát a mít brčálový rybníček
. Na to leknín vykrojený z vajca a bylo by.
Dělala jsem neteřince podobný dort na roční narozeniny, zdobení banánem, jablky a hroznem. Místo barev jen tečky udělané sirupem z DM a vypadalo to moc pěkně a ještě víc jí to chutnalo a bavilo všude rozpatlávat. Ty barvy bych radši nepokoušela.
Ahojki, budu dělat synovi k 1.narozeninám dortík zakysánek, nahoru bych chtěla udělat obrázek louky a rybníčku, jen mě nenapadá, čím obarvit ten jogurtový krém, aby byl modrý jako voda (zelenou trávu budu dělat z rozmix. hrášku..o)). Potravin. barvy použít nechci, chemii se zatím vyhýbáme a navíc chutnají hnusně. Zkoušela jsem švestkové přesnídávky, ale ty jsou fialové a vodu moc nepřipomínají…Nemáte někdo nějaký nápad? Děkuji!