Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Netuším, ale moc se těším, až budu dorty péct, nakoupila jsem si teď nádobíčko na tvorbu květinek
. Na www.ukocurka.blogspot.com
jsem našla, že nejlepší je máslový
.
Ještě se mi moc líbily stránky
http://www.zorka.estranky.cz/…je-dorty/712
http://www.dortydortikydorticky.estranky.cz/…ok-za-krokem
Tak jsem zvědavá…
Ahoj,
dělala jsem krém pod marcipán podle tohoto receptu, jen místo kokosového džusu a pudinku jsem dala banánový. Všem nám moc chutnalo, krém se dělá skvěle a super drží. Osvědčilo se mi dát dort, naplněný krémem, přes noc do lednice a marcipánem potahovat až v den, kdy bude dort podáván/předáván oslavenci.
http://www.mamincinyrecepty.cz/…dort-panenka
Držím palce, ať se podaří,
maia
Já dělám pod marcipán krém z maizeny-svaříš maizenu a mléko na hustou kaši (můžeš použt i krupičku nebo mouku) a vyšleháš s máslem-dělám to od oka, na 1máslo 1l mléka a 100g maizeny nebo hl mouky ![]()
Nejjednodušší a pod marcipán ideální
já dávám máslový krém, je jemný a s marcipánem jde skvěle dohromady ![]()
nejlepší je rozpustit bílou čokoládu a vmíchat jí do trošky do tuha vyšlehané smetany…(víc čokolády než šlehačky, nebo utřený máslo s cukrem. namazat to na dort a dát na chvíli do lednice… ![]()
no, tak jsem prave vyzkousela vyse doporuceny krem pod marcipan - mleko, maizena a maslo - a toto je vysledek, takhle se mi to rozteklo necelou hodinu po dokonceni dortu:
KlaraZ píše:
no, tak jsem prave vyzkousela vyse doporuceny krem pod marcipan - mleko, maizena a maslo - a toto je vysledek, takhle se mi to rozteklo necelou hodinu po dokonceni dortu:
Tak to zamrzí
.
Jinak se tu docela bavím, že druhý příspěvek v diskusi je můj a psala jsem, že netuším, jaký krém. To je opravdu vtipné.
Tak třeba tenhle, kdyby tu někdo hledal. Jinak doporučuju odkazované stránky
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?…
Teda, to jste mě překvapily… Proč se nemůže dát pod marcipán tvaroh ani šlehačka? A platí to, i když nebudu dávat krém přímo pod marcipán, ale jen mezi jednotlivá patra dortu a přímo pod marcipán dám jen třeba marmeládu nebo čokoládu?
Proc, to nevim, kazdopadne do dortu, mezi patra, se da pouzit cokoli - jen to pak po stranach musi byt prekryty necim, co se s marcipanem snese. preju hodne stesti:-)
… vlastne, kdyz tak nad tim premyslim, tak to bude nejspis tim susenym mlikem, co je v marcipanu - proste se zacne rozpoustet…
Aha, to mě nenapadlo ![]()
Ale kdybych použila skutečný marcipán, tak by to teoreticky nemuselo vadit, ne? Nebo i tam by byl problém třeba s rozpouštěním moučkového cukru…?
Ilwen - ani pod pravý marcipán. Pokud chceš plnit tvarohem nebo šlehačkou, tak buď si musíš vždycky před nanesením náplně udělat kolem dokola rantl z nějakého nemokrého krému (máslovo-pudingový, s kaší, atd.), anebo jedině použít rostlinnou šlehačku, to prý jde (nemám vyzkoušené, zásadně používám živočišnou).
Stejně tak pokud plníš dort i ovocem, tak si dát pozor, aby to ovoce nebylo moc ke kraji, protože pak by se v tom místě rozpustil potah.
Jinak se potah rozpustí i v případě, že ho vyválíš na enormně tenko.
No teda, to jsou mi věci… Děkuju!
Budu v létě péct kamarádce svatební dort a ona si přeje marcipán, se kterým jsem zatím nikdy nepracovala, tak sbírám zkušenosti. Něco vymyslím - džem pod marcipán by fungovat měl, že?
Ilwen - jsi registrovaná na Dortomanie.cz? Myslím, že to fórum teď dost užiješ
.
Marmeláda pod potah klidně - anebo aby to nebylo tak sladké, máslo s marmeládou.
KlaraZ, týjo, takový krásný dort, to je škoda ![]()
Myslím, že pod marcipán nepatří nic, od čeho by mohl navlhnout. Třeba krém s pudinkem je dost vlhký a marcipán zvlhne. Podobně vypadá i krém z odkazu. Já pod marcipán nemažu nebo jen ve slabé vrstvě.
Ale nejsem žádná odbornice.
ahoj,
ráda bych vyzkoušela udělat dort potažený marcipánem. Jaký krém je vhodný pod ten marcipán? Já dělám buď pudinkový (jen pudink, máslo a cukr) nebo krémy od Dr. Oetkera (vanilkový a s příchutí vaječného koňaku). Jsou vhodné pod marcipán?
Už jsem si zjistila, že se pod marcipán nesmí dát šlehačka nebo tvarohový krém.
Děkuju
Jana