Jaký krém pod marcipán

JaSe
7.5.09 22:49

Jaký krém pod marcipán

ahoj,
ráda bych vyzkoušela udělat dort potažený marcipánem. Jaký krém je vhodný pod ten marcipán? Já dělám buď pudinkový (jen pudink, máslo a cukr) nebo krémy od Dr. Oetkera (vanilkový a s příchutí vaječného koňaku). Jsou vhodné pod marcipán?
Už jsem si zjistila, že se pod marcipán nesmí dát šlehačka nebo tvarohový krém.
Děkuju
 Jana

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14015
7.5.09 23:59

Netuším, ale moc se těším, až budu dorty péct, nakoupila jsem si teď nádobíčko na tvorbu květinek :D . Na www.ukocurka.blogspot.com
jsem našla, že nejlepší je máslový :nevim: .

Ještě se mi moc líbily stránky
http://www.zorka.estranky.cz/…je-dorty/712
http://www.dortydortikydorticky.estranky.cz/…ok-za-krokem

Tak jsem zvědavá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.5.09 01:11

Ahoj,
dělala jsem krém pod marcipán podle tohoto receptu, jen místo kokosového džusu a pudinku jsem dala banánový. Všem nám moc chutnalo, krém se dělá skvěle a super drží. Osvědčilo se mi dát dort, naplněný krémem, přes noc do lednice a marcipánem potahovat až v den, kdy bude dort podáván/předáván oslavenci.

http://www.mamincinyrecepty.cz/…dort-panenka

Držím palce, ať se podaří,
maia

• Citovat
  • Upravit
16743
8.5.09 10:44

Já dělám pod marcipán krém z maizeny-svaříš maizenu a mléko na hustou kaši (můžeš použt i krupičku nebo mouku) a vyšleháš s máslem-dělám to od oka, na 1máslo 1l mléka a 100g maizeny nebo hl mouky :wink:
Nejjednodušší a pod marcipán ideální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
8.5.09 12:45

já dávám máslový krém, je jemný a s marcipánem jde skvěle dohromady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
trpe61
26.4.10 09:51

nejlepší je rozpustit bílou čokoládu a vmíchat jí do trošky do tuha vyšlehané smetany…(víc čokolády než šlehačky, nebo utřený máslo s cukrem. namazat to na dort a dát na chvíli do lednice… :-D

• Citovat
  • Upravit
3
23.12.10 17:48

no, tak jsem prave vyzkousela vyse doporuceny krem pod marcipan - mleko, maizena a maslo - a toto je vysledek, takhle se mi to rozteklo necelou hodinu po dokonceni dortu:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
25.12.10 16:19

KlaraZ píše:
no, tak jsem prave vyzkousela vyse doporuceny krem pod marcipan - mleko, maizena a maslo - a toto je vysledek, takhle se mi to rozteklo necelou hodinu po dokonceni dortu:

Tak to zamrzí :( .

Jinak se tu docela bavím, že druhý příspěvek v diskusi je můj a psala jsem, že netuším, jaký krém. To je opravdu vtipné.
Tak třeba tenhle, kdyby tu někdo hledal. Jinak doporučuju odkazované stránky
 http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ilwen
30.12.10 22:03

Teda, to jste mě překvapily… Proč se nemůže dát pod marcipán tvaroh ani šlehačka? A platí to, i když nebudu dávat krém přímo pod marcipán, ale jen mezi jednotlivá patra dortu a přímo pod marcipán dám jen třeba marmeládu nebo čokoládu?

• Citovat
  • Upravit
3
30.12.10 22:21

Proc, to nevim, kazdopadne do dortu, mezi patra, se da pouzit cokoli - jen to pak po stranach musi byt prekryty necim, co se s marcipanem snese. preju hodne stesti:-)

… vlastne, kdyz tak nad tim premyslim, tak to bude nejspis tim susenym mlikem, co je v marcipanu - proste se zacne rozpoustet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ilwen
30.12.10 23:16

Aha, to mě nenapadlo :oops:

Ale kdybych použila skutečný marcipán, tak by to teoreticky nemuselo vadit, ne? Nebo i tam by byl problém třeba s rozpouštěním moučkového cukru…?

• Citovat
  • Upravit
14015
31.12.10 13:29

Ilwen - ani pod pravý marcipán. Pokud chceš plnit tvarohem nebo šlehačkou, tak buď si musíš vždycky před nanesením náplně udělat kolem dokola rantl z nějakého nemokrého krému (máslovo-pudingový, s kaší, atd.), anebo jedině použít rostlinnou šlehačku, to prý jde (nemám vyzkoušené, zásadně používám živočišnou).
Stejně tak pokud plníš dort i ovocem, tak si dát pozor, aby to ovoce nebylo moc ke kraji, protože pak by se v tom místě rozpustil potah.
Jinak se potah rozpustí i v případě, že ho vyválíš na enormně tenko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ilwen
31.12.10 14:13

No teda, to jsou mi věci… Děkuju! :-o Budu v létě péct kamarádce svatební dort a ona si přeje marcipán, se kterým jsem zatím nikdy nepracovala, tak sbírám zkušenosti. Něco vymyslím - džem pod marcipán by fungovat měl, že?

• Citovat
  • Upravit
14015
31.12.10 14:31

Ilwen - jsi registrovaná na Dortomanie.cz? Myslím, že to fórum teď dost užiješ :lol: .
Marmeláda pod potah klidně - anebo aby to nebylo tak sladké, máslo s marmeládou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
31.12.10 14:37

KlaraZ, týjo, takový krásný dort, to je škoda :(

Myslím, že pod marcipán nepatří nic, od čeho by mohl navlhnout. Třeba krém s pudinkem je dost vlhký a marcipán zvlhne. Podobně vypadá i krém z odkazu. Já pod marcipán nemažu nebo jen ve slabé vrstvě.
Ale nejsem žádná odbornice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport