Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, uvažuji o nákupu formy na plněné dorty.Nemáte ji některá doma? ..a jak jste spokojené?
mám na mysli todleto :
http://www.tv-products.cz/profesionalni-:,–(a-na-plnene-dorty.html
Ahoj, kdysi jsem to videla v televizi, zusenost nemam. prekvapilo me, ze to az tolik nestoji. Moc me to ale nelaka, mam radeji krem ve vrstvach, nez kydnuty v prostredku.
Tak mě taky překvapila cena, možná že by se mi to hodilo, ale nějak si nedovedu představit takovou vrstvu třeba máslovýho krému uvnitř. Jestli máte některá zkušenosti poraďte i nějaký „lehčí“ krém dovnitř. díky
kamoska dela lehky krem z rozslehaneho masla a kompotovaneho ovoce…
Nastavila bych to maslo bud pudingem nebo tvarohem. ![]()
Nebo bych udelala jen krem z tvarohu, zelatiny a ovoce.
Lehčí krém jsem dělala do dortu „želvička“ - 150 g lučiny, 250 ml šlehačky, 60 g cukru a 2pol. lžíce marmelády a taky je moc dobrá náplň 250 g tvarohu, 250 ml šlehačky, 100 g másla, 100 g cukru. M.
pro mě bez trouby je to nanic, ale když už bych v tom pekla, určitě bych nedělala máslový krém, ale jak píše Stazka: máslový s pudingem (naposled jsem dělala tak, že jsem vmíchala ještě rozmixovaný banán, mňam) nebo z tvarohu, z ovoce
spíš mě zaráží ta ceny a tudíž nemám moc důvěru v ten nepřilnavý povrch, měla jsem takhle jednu formu, kterou jsem musela po dvou pečeních vyhodit, se to z toho loupalo po kusech :-/
sandrik sdilim tvoje obavy …
jinak s tou slehackou - taky ji davam do kremu a vsichni simpochvalujou, jak je krem lehoucky - sranda je, ze to je docela kaloricka bomba ![]()
moje specialita: tvaroh, slehacka (se ztuzovacem), trosku citronu a citronova kura - super
lacenka píše:
Jestli máte některá zkušenosti poraďte i nějaký „lehčí“ krém dovnitř. díky
Máslový s pudingem
1 puding (vanilkový, čokoládový, karamel, prostě dle chuti) do cca 3dcl mlíka s 1 balíčkem vanilkovýho cukru, nechat vychladnout
pak postupně vmíchat do cca 150-250gr másla podle toho, jak moc máslový krém chceš
pak dochutit (není třeba)
Tvarohový:
1 vaničku polotučnýho tvarohu rozmíchat s 1 vanilkovým cukrem (20g) a 60-80g cukru (dle chuti), přidat 1 zakysanou smetanu (200g) a do toho vmíchat šlehačku se ztužovačem nebo se dá místo ztužovače vmíchat čirá želatina (nesmí být moc horká)
dobrou chuť ![]()
Teda moc díky, ten pudinkový znám, ale většinou se mi moc nepovede, já vůbec nejsem nějaká šikovná na dorty a jejich náplně a tak vítám každé ulehčení. Formu si asi koupím a pak dám vědět. Zkusím v ní udělat HOnzíčkovi želvičku k narozeninám.
já dělala dceři loni berušku - udělala jsem dva korpusy a ty jsem pak seřízla, aby to vypadalo aspoň trochu jak beruška, takže se to dá udělat i bez té formy, ikdyž mě se to ažtak nepovedlo

Mooc hezký berušky… , al ejá bych tak dlouho seřezávala až by to bylo drobení pro slepice a ne dort
![]()
lacen, taky bych do teho šla..no uvidím..jako mě asi by ani nevadilo, že ta forma bude trochu nekvalitní
zase kolikrát to využiju že..hele tak ju kup a řekni, jo?
já su totální nepečka..jako já když peču tak buchtu které se říká desetdvacettřicet..a ta je nejlehčí ve vesmíru.. ![]()