Jaký krém pod marcipán

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11502
31.12.10 14:40

Pod marcipán a jakoukoliv jinou potahovou hmotu určitě jen máslový krém a nebo nutelu, případně marmeládu, ale tužší, ne nic tekutého (nejlepší kupovaná, ne domácí), rozhodně ne pudinkový krém, kde je pudinku víc jak čtvrt litru (hodně hustého) na jedno máslo a se šlehačkou si taky nerozumí a teče. Na té Dortománii jsou dobrý rady i v těch časopisech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
31.12.10 14:45
chuanitka píše:
KlaraZ, týjo, takový krásný dort, to je škoda :(Myslím, že pod marcipán nepatří nic, od čeho by mohl navlhnout. Třeba krém s pudinkem je dost vlhký a marcipán zvlhne. Podobně vypadá i krém z odkazu. Já pod marcipán nemažu nebo jen ve slabé vrstvě.
Ale nejsem žádná odbornice.

Může být i s pudingem, i když vždycky je ideální se na konkrétní krém přeptat, anebo použít nějaký vyzkoušený (na Dortošce je sekce krémy i s hodnocením).
Třeba tady tenhle jsem plnila máslovo-pudingovým. Červená část potahu je mléčný marcipán, bílá White Icing.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ilwen
31.12.10 14:57

Len-til-kah: Nejsem a děkuju za tip, to se mi bude hodit určitě, ještě moc zkušeností nemám a svatební dort je hrozně zodpovědná věc :wink:

A máslový krém bohužel vůbec nepřipadá v úvahu, kamarádka tyhle krémy vůbec nemůže a bude to v červenci… Takže se chystám na tvarohovo-šlehačkový s převahou tvarohu plus s nějakým džemem, čokoládou a likérem na ochucení :-P

(mj. výborná přezdívka :-D )

• Citovat
  • Upravit
14015
31.12.10 15:01

Ilwen - vykašli se na pomlčky.
A začni studovat, jak se vyztužuje patrový dort, jestli ho tedy budeš dělat. Aby to ta šlehačka udržela.

Svatební závidím. Já mám tak krásné formy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
1.12.12 15:40

Maminky, potřebuji radu. Udělala jsem duhový dort (http://www.apetitonline.cz/…ovy-sen.html) a teď bych na něj měla dát marcipán. Jelikož ale v receptu není psaný žádný krém, který by se dával pod marcipán, přemýšlela jsem, jestli na tom ten marcipán bude držet. A rozhodla jsem se, že bych pod něj tedy udělala ještě nějaký krém. Chtěla jsem ho nejdřív udělat z tvarohu (který mi zbyl), ale jak tady čtu, tvaroh a marcipánová hmota moc dohromady nejdou :zed: Můžete mi tedy prosím poradit, jaký krém mám udělat? Nějaký jednoduchý, máslový, protože ani nemám doma moc ingrediencí - máslo, cukr, vejce, takové ty základní suroviny… stačilo by třeba jenom našlehat máslo s cukrem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
1.12.12 16:10

Stačí když smícháš máslo s cukrem a potřeš ten dort, ať nemusíš dělat další krém. Nebo klasika pudink s máslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
1.12.12 16:59

@mischelinmisa díky :kytka: taky mě to napadlo, tak jsem to vyzkoušela, našlehala jsem změklé máslo s cukrem a úplně to stačilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
addie87
20.2.13 22:51

A hodi se třeba čokoládový krem od Dr. Oetker? Budu dělat k narozeninám dort. A chci ho protáhnout marcipánem. Plnit budu právě čokoládovými kremem a vaječný likér krem oba od Dr. Oetker.

• Citovat
  • Upravit
1402
21.2.13 00:25
@addie87 píše:
A hodi se třeba čokoládový krem od Dr. Oetker? Budu dělat k narozeninám dort. A chci ho protáhnout marcipánem. Plnit budu právě čokoládovými kremem a vaječný likér krem oba od Dr. Oetker.

Já bych to neradila. Zkus klasický puding na potření stran. Budeš mít jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
addie87
22.2.13 10:33

Aha, a myslíte, že by stačilo namazat vršek a boky nutelou?

• Citovat
  • Upravit
23.7.14 08:26

Vyborna je pod marcipan francouzka Ganache..to je vyborny cokoladovy krem. Mam vyzkouseno. Je to kvalitni cokolada, ja pouzivam tak aspon nejmin 60% i vice 70%,nejlepsi jsou ty z Lidlu. Takze na 100g cokolady davam 80ml smetany. Postup je ze cokoladu nalamete na kousky a smetana se privede k varu, a hned se naleje na cokoldu, pak se to necha stat asi 5minut a nasledne vymichame do hladka. Nechavam stuhnout pri pokojove teplote a pak na 10min v lednici. Bacha kontrolovat-tuhne velice rychle:-) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.3.15 19:21

Nevíte kolik by stačilo na potření dortu máslovým krémem? Dovnitř chci dávat šlehačkový a nevím kolik bych tedy potřebovala jen nahoru a na boky dortu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.7.16 15:11

@juliseksandy muzu pouzit ganache i pod fondan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí