Recept: Jablečný koláč bez mouky

Přidat recept
 
  • Čas 40 minut
Hodnotilo 4 lidí

Je to varianta anglického apple crumble, tedy tzv. obráceného koláče, ale bez zbytečného cukru či pšeničné mouky.

Postup

Jablka oloupeme, pokrájíme na čtvrtky a chvilku povaříme s trochou skořice, aby ovoce změklo. Poté do jablek přidáme na kousky nakrájené datle a fíky a směs rozložíme rovnoměrně do koláčové formy, kterou vymažeme tukem a vysypeme kokosem.
Horní vrstvu koláče vytvoříme smícháním másla a
zbylých ingrediencí - vznikne nedrobivá hmota, kterou rozložíme na koláč (viz obrázek). Pečeme asi 20 minut, než „žmolenka“ zezlátne.
Koláč je po upečení velmi šťavnatý a nejlépe se jí lžičkou.

Autor: admin

Ingredience

  • 10 jablek
  • 2 sušené fíky
  • 3 datle
  • skořice
  • 50 g mandlové mouky
  • 50 g lupinové mouky
  • 50 g kokosové moučky
  • 100 g másla
  • tuk a kokos na vymazání a vysypání formy

Doporučená příloha

šlehačka

Chutnalo vám? Okomentujte recept Jablečný koláč bez mouky

Váš příspěvek