Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky. Konečně jsem začali stavět. Většinu věcí si děláme sami s pomocí chlapů s dědiny. No a jelikož jim neplátíme žádné peníze, tak jim alesponň dělám servis s jídlem a pitím. A potřebuji poradit co chlapům na stavbu vařit. Máme tam pergolu s velkým grilem(ohništěm) a pak jsem si pořídila el. vařič. taky jsem koupili malou ledničku, takže suroviny uskladnit kde mám. horší je to pak s vodou, takže nejlépe něco z jednoho, dvou hrnců…
Mě napádá jen: guláš na všechny způsoby, chilli con carne, pak něco v alobalu na grilu..???
Budu ráda za jakoukoliv inspiraci.
Pokud máš elektrický vařič, kup i remosku - dost se ti rozšíří možnosti. Nebo tefal uniflex - ten máme my, výhoda je, že v tom hrnci s dá i vařit na kamnech.
Nejlepsi je to uvarit ve velkem hrnci doma a na miste jen ohrat. A pak to muze byt takrka cokoli-gulase, omacky, huste polevky, pecene maso,… proste vse, co delas doma a da se dobre ohrat.
Ahoj když tam máš gril, tak špízy nebo pořádný flák masa jim ugriluj, určitě nepohrdnou:)
Jako doma vařit můžu, ale máme tam možnost přespání tak domu třeba tenhle týden asi nepojedem, takže vařit spíše na místě. Jinak grilovaného už jsem přejezení ![]()
Tak třeba ještě nějaká čína se dá udělat ve velkém, kuře na paprice, těstoviny s omáčkama, čočka/hrachová kaše s párkem/uzeným/vejcem/chlebem. Usmažit řízky by taky šlo.
Segedin, plnenou papriku, kure na paprice, hovezi nebo veprove kostky na ruzne zpusoby…nam se docela osvedcil papinak
Rizoto, maso na šťávě, těstoviny na jakýkoliv způsob, rajskou, to máš i rychlovky
, jinak masem se zavděčíš vždycky ![]()
Poctivé polévky - zelňačka, fazolová, čočková… to mívají chlapi rádi, když je tam hodně klobásek ![]()
EDIT: Ještě uzené z br. kaší, to je rychlovka ![]()
Příspěvek upraven 03.07.16 v 10:31
Ja bych volila spis ty rychlovky, stat u bramboraku nebo u rizku, je na stavbe dost opruz..