Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Když se stavělo u nás, největší úspěch měly francouzské brambory- s poctivým uzeným, a pak cokoliv s pořádnou bramborovou kaší. Já se chlapů vždycky ptala, co by si dali, překvapivě, třeba řízků byli přejezení, že je mají všude. Jo, a vynechala bych rýži, hodně chlapů ji nemusí (ale nemusí se zase škrábat
)
Aktuálně nám tu doma taky pobíhají dělníci a ještě cca dva týdny budou, jsou od táty z firmy, takže taky jen vařím… a sice mám funkční kuchyň, ale víceméně pořád házím fláky masa na gril… největší úspěch pro ně má krkovička, k tomu upeču pár brambor, dám na stůl různé grilovací omáčky a zeleninu a jsou spokojení. Případně v troubě peču maso a uvařím rýži… sice mám kuchyň funkční, ale nechce se mi hezké dny trávit tam, a nebýt s dětmi… a tohle je ideální.
Jen teda bych nedávala při grilování alobal, ale to už je asi o osobních preferencích.
A ty máš volné ruce, nebo potřebuješ taky makat na stavbě a ideálně něco hodit do hrnce a zase utéct?
U našich paradoxně chlapi nejvíc milovali kombinaci husté syté polévky a sladkého jídla. Jako říká se, že sladké jídlo pro chlapa není jídlo, ale když dostali kotel frankfurtské polívky s párečkama (je fakt, že v těch polévkách stála lžíce) a jahodové knedlíky, tak se mohli zbláznit
Takže po tomto úspěchu následovaly ještě gulášovka + lívance, kulajda + palačinky, a dokonce jeden zedník požádal o rýžový nákyp s meruňkama, že prý to už dvacet let nejedl. Upřímně jsme byly s mamkou v šoku, pak že jsou chlapi masoví ![]()
Jinak ale kotel polévky byl přítomný vždy, mělo to tu výhodu, že když třeba hrozilo, že zatuhne beton, tak chlap přišel, doslova vypil na ex gulášovku a zase běžel (prý to takhle dělají horníci).