Co vařit ročnímu prckovi?

rozmary
3.10.11 12:04

Co vařit ročnímu prckovi?

Čauky maminy,zajímalo by mě jaký jídelníček mají roční děťátka,už jim dáváte všechno,nebo vaříte pořád po miminkovsku?U nás je to pořád dokola,polévky,bramborová kaše s masem,brambory se zeleninou,rýže s omáčkou,myslím že už jí to moc nebere a chtělo by to změnu,co vaříte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PetkaK
3.10.11 12:10

Jak kdy, někdy po miminkovsku a někdy už jí dám to co dávám sobě.

Takže například jsme měli svíčkovou, rajskou, palačinky, lívance, květákový (brokolicový) mozeček, štrůdl. Samozřejmě vše upraveno tak aby to mohla jíst i malá, takže bez solí, bez cukru atd.

• Citovat
  • Upravit
4515
3.10.11 12:11

Ahoj, já už začala dávat naše jídlo.Pokud máme něco hodně kořeněnýho nebo vyloženě pro prcka nevhodnýho tak dám skleničku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042

My už dlabem téměř vše, malému byl rok minulý týden. :-) . Taky je to boj, už mě to nebaví vymýšlet, ale mám prima knížku s recepty pro malé děti, tak teď vařím podle ní. Jinak už jí rajskou s knedlíkem, koprovku s vajíčkem, květákový mozeček, ryby dušené na másle s kmínem, petrželkou k tomu špenát, brambor, těstoviny s mletým masem a k tomu udělám rajčatovo-paprikovou omáčku…snažím se teď dochucovat bylinkami, sůl nepoužívám, a dneska mu dělám palačinku se sýrem a zeleninou… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959

Má v podstatě to co já se starším, přílohu má stejnou (tu nesolím ani pro nás) a pak mu vedle v kastrůlku vařím to samé ,co nám ,ale neochucené,sem tam mu to už i maličko přisolím.
Dneska třeba rizoto :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
3.10.11 12:14

v roce uz jedla mala s nama…jen jsem oddelavala pro ni zvlast bez pepre a tolika soli :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
3.10.11 12:15

Jé právě na svíčkovou a všechny ty smetanové omáčky mě upozorňovala sestra,že určitě nedávat a to by si určitě smlsla,takže jdeme taky do svíčkové :palec:

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
3.10.11 12:17
rozmary píše:
Jé právě na svíčkovou a všechny ty smetanové omáčky mě upozorňovala sestra,že určitě nedávat a to by si určitě smlsla,takže jdeme taky do svíčkové :palec:

Já jsem dala do svíčkové třeba bílý jogurt, místo smetany. A vlastně i do rajské (tu jsem dělala z čerstvých rajčat, ne z protlaku) a aby to bylo jemnější tak jsem tam dala bílý jogurt.

• Citovat
  • Upravit
9454
3.10.11 12:23

ja davam do svickove kysanou smetanu…taky namka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
3.10.11 12:36

Vařím stále zvlášť, zelenina, maso, příloha.Jediné „dospělácké“ měl upravenou svíčkovou a rádoby rajskou…Jinak ale budu nadále vařit „miminkovská“ jídla, protože ty blafy, co jíme s manželem, bych mu stejnak nedala :lol:
No a občas přisolím trochu, občas přidám na dochucení porek nebo cibuli nebo bylinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
3.10.11 12:49

Co je miminkovské? Myslím, že kdyby se takhle stravoval dospělej - nemixovaným teda, že by mu to taky neuškodilo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
3.10.11 13:17

Rozmary omlouvám se za OT. Jen jsem se chtěla zeptat, jak je to vlastně vůbec s tím solením? Dočetla jsem se tady na emimi, že od roka by se trochu mělo přisolovat kvůli jódu?
Já malé taky pořád vařím to samé dokola. Prostě zeleninu s masem nebo s vajíčkem.
Jo a jak upravujete knedlík? Malá nemá zuby a pochybuju, že by ho pokousala. Třeba rýži sní normálně, ale brambory musím mačkat :think: A hlavně, knedlík děláte normální nebo bramborový?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
3.10.11 13:22

U nás se knedlík jí jako rohlík, zubama :)) - asi budeš muset Májo počkat :) - pochybuju že se knedlík rozpustí v puse. Anebo jí to opravdu natrhat na pidi kousíčky do té omáčky kde se to pak ztratí. A dávám normální houskový, kupovaný.

Sůl - já nesolím jídlo ani nám, solím jen guláše a polívky a jinak nic (brambory nesolím, rýži nesolím, prostě nic, ani maso). Takže vlastně ani nevím jestli bych s tím neměla začít :think:

• Citovat
  • Upravit
2535
3.10.11 13:25

Tak náš malej měl svíčkovou s knedlíkem (nakrájeným na malé kousíčky) včera a nijak extra se na to netvářil, trochu ho to nadavovalo. Nu a dnes ji měl s těstovinama a to zblajzl všechno. Rajskou také sní a chystám se na kprovku. Musí mít všechno v omajdě.
Mě právě domácí odmítá, má raději skleničky, ale já se nedám a pořád zkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
3.10.11 13:39

Peti aha, tak to já nám normálně solím. Ani by mi bez soli nechutnalo :oops:
No s knedlíkem asi požkám na ty zuby. Ale s jídlem už mi taky dochází inspirace :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí