Co vaříte na svátky?

35846
19.12.17 10:52

Co vaříte na svátky?

Potřebuju udělat online nákup potravin na svátky (do krámu mě teď nedostanou) :mrgreen: a vlastně nevím, co budeme ty tři dny vařit. Jako štědrý den je jasný, ale co pak? Na návštěvu jedeme až kolem silvestra, takže vyžírání rodiny nehrozí :think:
Co budete jíst? :lol: Díky za inspirace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2998
19.12.17 10:54

Smažené řízky
krůtu
vepřo-knedlo-zelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
19.12.17 10:54

27 pecu kacenu, kralici stehna, moje mama 25 vinnou klobasu, jinak varim normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
19.12.17 10:55

24 - řízky, 25 - kachýnka, 26 - zapečené maso se sýrem a slaninou, nebo varianta, že do remosky naházím i brambory i maso a zaleju smetanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
19.12.17 10:56

U nas letos na Stepana kruta s mandlovou nadivkou s brusinkami a k tomu bramborova kase.
Petadvacateho jsem kdysi delavala na stridacku svickovou nebo kachni konfit, ale malokdy se vse snedlo a ja strasne nemam rada zbytky, takze po Stedrem dni varim az na Stepana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
19.12.17 10:59

Druhý den se dojídají zbytky z 24., třetí den tak max. polévka, všichni jsou přejedení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
19.12.17 11:00

Čočková nebo rybí polévka, na štědrý den samozřejmě kapr s brsalátem.
další den na snídani vánočku, oběd pečenou nadívanou krůtu, brsalát, pokud zbyde, nebo rýže. na večeři nejspíš jen zelenina a zobat cukroví. 26. krůta jistě zůstane, tak se dojede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
19.12.17 11:04

Na štědrý den lososa, bramborovy salat a hraskovou polivku - vecer a na obed zelnačku
25.12. normálně chodíme k našim, ale letos ne a místo lososa budou řízky se salátem a dojíme polívky
26.12. asi u tchýně, ale jestli ne, tak mozna vepřo knedlo zelo nebo neco z mletyho masa, treba sekanou babovku nebo tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
19.12.17 11:06

My tak do 26. ještě dojídáme salát, rybu, řízky :mrgreen: pak návštěvy, ale asi zkusím udělat kubu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
19.12.17 11:12

My mame na Stedry den na obed vinnou klobasku s bramborovou kasi, nekdy couracku, jak mame chut :mrgreen: vecer kapra se salatem, druhy den k nam jezdi rodina a mame kachnu se zelim a bramborovym/houskovym knedlikem, dalsi den dojidame zbytky a pak uz normalni vareni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
19.12.17 11:16

U nás na první svátek luxusní sekaná, protože dcera má vystoupení v Chrámu sv. Víta, tak potřebujeme nějakou rychlovku :mrgreen:
Na Štěpána potom svíčková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
19.12.17 11:20

Na Štedrý den ráno vánočka, k obědu houbový kuba, k večeři hrachová polévka, losos + kapr + salát. Následující den likvidujeme pozůstatky ze Štědrého menu a 26.12. oběd u rodičů(= kachna, zelí, knedlík).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
19.12.17 11:26
@EmmaAnna píše:
Druhý den se dojídají zbytky z 24., třetí den tak max. polévka, všichni jsou přejedení :)

Jako u nás :lol: Neumím si představit že se cpeme salátem s řízkama, druhý den svíčkovou s knedlíkem, třetí den kachnou se zelím… :P :P my máme co dělat, abychom snědly vánoční menu, pak si dáváme oddych a teprve když si,,pročistíme" trávení, jsme připraveni opět na těžší jídlo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3797
19.12.17 11:27

Tak v sobotu 23.12. udělám bramborový guláš, ať pak je něco v lednici do zásoby.
na štědrý den klasika smažené filé (jinou rybu nikdo nejíme) + brsalát nebo brambory
25.12. - to stejné ze štědrého dne, nevařím
26.12. - krůtí prsa + plátky kýty na leču („po cikánsku“) s rýží - nic jednoduššího mě nenapadlo, bohužel maso musím koupit dopředu na mrazák, což dělám opravdu jen 1× za rok kvůli vaření na Štěpána - jinak maso na mrazák nedávám - kupuji vždy čerstvé a další den uvařím, ale to mi bohužel od pátku do úterý nevydrží :nevim:
27.12. - to stejné co 26.12. - dopoledne vařit nemůžu, půjdu konečně nakoupit…a vymýšlet, co další dny

je to hrůza, jak jsou ty dny popřeházené, tak se v tom ztrácí můj obvyklý systém vaření…žádné příbuzné, ke kterým chodíme na oběd - nemáme - ani na vánoce, ani na nový rok, takže všechno vymyslet, nakoupit a navařit musím já…ale už jsem tak zvyklá - jedu prostě stylem „na dva dny“ - jenom ty suroviny musím mít doma…

myslíte, že na štědrý den dopoledne bude v obchodech čerstvé pečivo?? jak to svátky vycházejí na všední dny - je to pro mě hrůza…pečivo z pátku nevydrží až do středy, když ty dva dny je zavřeno :zed:

nevím, pro mě je to na ty svátky vždycky náročné, daleko raději mám vaření a nakupování „ne na svátky“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
663
19.12.17 12:10

25.dojidame zbytky,26.kacena se zelim, knedlikem,27.svickova. Pak vařím normálně co nás napadne, na Silvestra hovězí na víně a novy rok čočka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí